Gde je tu logika???

Alah se uvalih

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
110
DakleM, ovako. Nema narod posao, nema zdravstveno, nema plata, nema lekova....znači da ne može da živi. Dobro, ako ne može da živi može da mre....i tako ja otvorim pogrebnu radnju. Kupim pogrebno auto, zakupim lokal, unajmim jednu babu da plete naratke u radnji kad ja nisam tu.....i prošla već 2 meseca a niko da uđe. Moj komšija pogrebnik (daljina između nas je oko 50m) je imao oko 50 sahrana za dva meseca a ja NIŠTA. :sad2:
E sad da je on jeftiniji ili bolje opremljen ili....međutim JA SAM JEFTINIJI OD NJEGA ZA 100€ PO SAHRANI. (namerno sam se spustio na 0% profita da mi radnja krene) Narod ide kod njega ko mutav. Neki dan pred njegovim ulazom se guraju 3 žene sa papirima u crnini i čekaju na red, a kod mene ni jedna. Pitao sam ljude zašto niko ne dolazi, niko ne zna odgovor. Neko kaže:"On je jeftiniji!" NIJE. "On je uslužniji" NIJE. "On im besplatno sredi i papirologiju" I JA ĆU. Jedina razlika je u tome što on radi već 15 godina a ja sam počeo pre dva meseca. Da li je moguće da glupavi narod (koji stalno kuka kako nema para) plaća sahranu 100€ više ako ne mora? Da li je to moć navike (ko krava na pojilo)? Ali nije valjda da im svaki dan neko umire pa su se "navikli" na porodičnog pogrebnika? DAKLE INTERESUJE ME VAŠE MIŠLJENJE.
Što neće kod mene ni da pitaju za cenu???:dash:

DakleM, ovako. Nema narod posao, nema zdravstveno, nema plata, nema lekova....znači da ne može da živi. Dobro, ako ne može da živi može da mre....i tako ja otvorim pogrebnu radnju. Kupim pogrebno auto, zakupim lokal, unajmim jednu babu da plete naratke u radnji kad ja nisam tu.....i prošla već 2 meseca a niko da uđe. Moj komšija pogrebnik (daljina između nas je oko 50m) je imao oko 50 sahrana za dva meseca a ja NIŠTA. :sad2:
E sad da je on jeftiniji ili bolje opremljen ili....međutim JA SAM JEFTINIJI OD NJEGA ZA 100€ PO SAHRANI. (namerno sam se spustio na 0% profita da mi radnja krene) Narod ide kod njega ko mutav. Neki dan pred njegovim ulazom se guraju 3 žene sa papirima u crnini i čekaju na red, a kod mene ni jedna. Pitao sam ljude zašto niko ne dolazi, niko ne zna odgovor. Neko kaže:"On je jeftiniji!" NIJE. "On je uslužniji" NIJE. "On im besplatno sredi i papirologiju" I JA ĆU. Jedina razlika je u tome što on radi već 15 godina a ja sam počeo pre dva meseca. Da li je moguće da glupavi narod (koji stalno kuka kako nema para) plaća sahranu 100€ više ako ne mora? Da li je to moć navike (ko krava na pojilo)? Ali nije valjda da im svaki dan neko umire pa su se "navikli" na porodičnog pogrebnika? DAKLE INTERESUJE ME VAŠE MIŠLJENJE.
Što neće kod mene ni da pitaju za cenu???:dash:
Navika...u podsvesti im je da je on tu za taj slucaj kad se desi.Sad ti moras da im udjes u usi,da cuju za tebe.Znaci,reklamirati se moras u kontinuitetu,najpre agresivno,a zatim da te puste na rado stanice barem 5 puta dnevno.Jaka,jaka reklama,da se cuje da si tu.Posle osnovnog predznanja iz mikroekonomije i oblasti kojom se bavis,pocetnog kapitala.reklama je treca neizostavna stvar za bilo koji posao na bilo kojem mestu na ovoj planeti....naravno i zrno srece!!!!

U svakom poslu ugled se stiče polako i sigurno...Moguće je da mrtvačnica u bolnici saradjuje sa njim, imaju procenat da upute rodjake svojih klijenata kod njega, nekako mi misli idu u tom pravcu.

Tačno tako. Danas mi neki glupan (poznanik) uzme da plače na ramenu. Umro mi je tata, zadužio sam se kod pogrebnika 28.000 din. nigde ne radim, tata mi nije bio osiguran, a nije ni penzioner, da li bi mogao da mi pomogneš (novčano)...Ja ga saslušam i kažem: "Da bog da ti pošao za tvojim tatom, i tvoja mama i žena i oboje dece.....umesto da uđeš u sledeću radnju (moju) i shvatiš da je kod mene kompletna sahrana sa prevozom i vencima 16.000 din. ti koji nemaš leba da jedeš, zadužuješ se kod nekog majmuna za 28.000 a teško ti je da napraviš 50 koraka. Sad još imaš obraza da dođeš da zajmiš pare od mene da bi platio onog majmuna. CRKNI!!! :evil:
Ovaj narod je definitivno STOKA!!!:rtfm:
Plus svega, lekar koji je rekao da će da mu operiše tatu (i da tata posle operacije ima šanse da živi još 5 godina) mu je praporučio konkurentnu pogrebnu firmu. Em, što mu je sjebbao oca i upokojio ga, onda mu je i preporučio firmu koja je skuplja 12.000 dinara od moje i idiot plaća. Kaže :"Lekar mi preporučio", odlično, sad idi kod tog lekara koji ti je ubio oca, pa traži da ti doplati tih 12.000 razlike između moje firme i one koju ti je on preporučio IDIOTE!!! :evil:

Razumem da si lose volje,jer ti je posao nerazradjen i lose ti ide,ali nema potrebe da nekom kunes decu samo zato sto ne pazari kod tebe.Znas i ja imam radnju i konkurenciju,ali nikog ne kunem.Ni ja ne idem stalno u isti market,u istu mesaru i u iste ostale prodajne objekte kad mi za sta bude potreba.

A znaš kako narod razmišlja:"Što je skuplje to je bolje". A takođe misle vjerovatno da si neiskusan, da nemaš pojma kako se to radi i sl. Samo zato što si mlad (mlađi). Da, jeste. Glupa navika našeg naroda.

Razumem da si lose volje,jer ti je posao nerazradjen i lose ti ide,ali nema potrebe da nekom kunes decu samo zato sto ne pazari kod tebe.Znas i ja imam radnju i konkurenciju,ali nikog ne kunem.Ni ja ne idem stalno u isti market,u istu mesaru i u iste ostale prodajne objekte kad mi za sta bude potreba.

Ali da li ideš u jednu mesaru da zajmiš pare da bi platio meso u drugoj???
Ne zna da me nađe kad treba da se tata sahrani, ali zna da me nađe kad trebaju da se zajme pare. Ma more sve to treba ....:azdaja:
Ovaj narod i ne zaslužuje ništa bolje nego što je dobio....STOKA!!! :kletva:

Ali da li ideš u jednu mesaru da zajmiš pare da bi platio meso u drugoj???
Ne zna da me nađe kad treba da se tata sahrani, ali zna da me nađe kad trebaju da se zajme pare. Ma more sve to treba ....:azdaja:
Ovaj narod i ne zaslužuje ništa bolje nego što je dobio....STOKA!!! :kletva:
Pa,to je njegova sramota,taj nivo rada njegovog mozga,ali zato ja ne trebam da mu budem pandan u stupidnosti ili bezobrazluku.

Back