GDE JE TRIVANKA DA ZAŠTITI TRUDNICE OD GUBITKA POSLA I ŠIKANIRANJA !!??

bane k

Iskusan
Poruka
5.761
KIKINDA - Pravedno!
Tri radnice fabrike „Toza Marković“ koje su dobile otkaz samo zato što su bile u drugom stanju biće, najverovatnije, sudskom odlukom vraćene na posao ili će bivši poslodavac morati da im isplati nadoknadu za period kad nisu radile.

trudnica-tamara-jurkic-otpustena-trudnica-toza-markovic-presuda-vracena-pos-1345584861-200594.jpg

Dok Sunčica Aleksić i Vesna Sivčev čekaju sudski epilog, Tamara Jurkić, o čijoj je potresnoj sudbini Kurir pisao polovinom marta, priznaje da sada mirnije čeka sredinu septembra, kada bi trebalo da rodi još jednu ćerku. Osnovni sud u Kikindi doneo je nepravosnažnu presudu u njenu korist, a bivši poslodavac ima pravo žalbe.

Gde je bila Jelena Trivan kad je u vreme njena vlasti, kad je žarila i palila Srbijom, kad je zapošljavala svoje podguzičare po državnim i opštinskim institucijama, desetine i stotine trudnica i invalida rada dobilo otkaze !!??

Gde ja tada bio i njen "saborac" navodni ombudsman i tzv.zštitnik funkcionerskih prava Saško Janković koji ovih dana spava u Kuršumliji i kukumavči nad sudbinom opštinskih lezilebojedovića...

Ako se ičem radujem ove subote, to je vest koju čujem na radiju S da je i Trivanka jedna od podpredsednica DS-a koja koja to više neće biti.
Ima nade za DS ako se zaista i konačno reše budala i lopova... istina, ostaće ih jako malo, ali bar će imati zdravo jezgro...
http://www.kurir-info.rs/sud-vraca-trudnicu-tamaru-na-posao-clanak-375382

I to će gljIvica da sredi...

25. 08. 2012. 12:28h | Beta

"Nedopustivo je da neko otpusti trudnicu"

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić ocenio je da je nedopustivo da u nekim preduzećima i trudnice dobijaju otkaze

231401_041304s2_f.jpg
Ispitaće se i zakonska regulativa da se trudnice zaštite

"Natalitet je jedan od najvećih problema Srbije i država i u uslovima besparice mora da pripremi dugoročnu strategiju za obezbeđivanje pozitivnih demografskih kretanja. Zbog toga je nedopustivo da neka preduzeća daju otkaze trudnicama", navodi se u
pisanoj izjavi premijera.

Kako je istakao, to je nehumano i protiv je strateških interesa da se poveća priraštaj stanovništva u zemlji.

Dačić je naveo da je zadužio nadležna ministarstva da ispitaju zakonsku regulativu i nađu rešenja da se takva praksa ne ponavlja.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/249427/Nedopustivo-je-da-neko-otpusti-trudnicu

lol.gif
,Kada se to desilo?
:lol:

http://www.naslovi.net/tema/125564

Poslednja izmena:
Nisam u toku,sta se desilo,pa da mora u penziju na kratko vreme ?
Desilo se to da je na "spisku" podpredsednika koji su obeleženi za odstrel, bar je tako dogovorio TRIO Tadić-Đilas-Pajtić...

Pored Trivanke, "letači" će biti i Petrović, Dulić i zamislite..ŠUTANOVAC..!!?? ovo javlja u vestima Radio S...ako oni lažu, lažem i ja...

:lol:,Kada se to desilo?
Portparol i poslanik DS Jelena Trivan, koju je preksinoć oko 22 sata na parkingu ispred Doma Narodne skupštine napao čopor pasa lutalica, primljena je na Vojnomedicinsku akademiju gde joj je ukazana medicinska pomoć. Dežurni hirurg VMA Bratislav Trifunović izjavio je da je Trivan zadobila više ujeda na ekstremitetima i da je otpuštena nakon ukazane lekarske pomoći.
jelena-trivan-x.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/105286/Poslanicu-Jelenu-Trivan-napali-psi-lutalice

I ko kaže da psi ne predosećaju i nanjuše zlo....

Tog privatnika treba zatvoriti, odizeti mu državljanstvo, preduzeće ugasiti, na tom mestu zauvek zabraniti postajanje bilo kavog preduzeća, ili bilo kakvog drugog uslužnog ili zanatskog objekta a kompletnu imovinu mu zapleniti i podeliti tim trudnicama.

A sve ovo kažem kao privatnik i vlasnik privatne firme.
E vidiš, taj " privatnik" je dobio po 10.000 evrića za svako radno mesto, pa i za te žene koje su u međuvremenu zatrudnele... toliko o brizi Države, a ako vidimo da je deo tog aparata bila i Trivanka, i to uticajan deo vlasti, dobro i prolazima i vidimo koga štiti Trivanka&com....

E vidiš, taj " privatnik" je dobio po 10.000 evrića za svako radno mesto, pa i za te žene koje su u međuvremenu zatrudnele... toliko o brizi Države, a ako vidimo da je deo tog aparata bila i Trivanka, i to uticajan deo vlasti, dobro i prolazima i vidimo koga štiti Trivanka&com....

ja sam primio prosle godine 4 radnika sa biroa i predao sam za te subvencije zahtev, ali sam do sada dobio samo qitu od drzave. Trebao sam satro da dobijem 3000 evra po radniku, sa obavezom da ih ne otpustam 2godine . Razlog zasto nista dobio - nisam clan DS-a....

Poslednja izmena:
ja sam primio prosle godine 4 radnika sa biroa i predao sam za te subvencije zahtev, ali sam do sada dobio samo qitu od drzave. Trebao sam satro da dobijem 3000 evra po radniku, sa obavezom da ih ne otpustam 2godine . Razlog zasto nista dobio - nisam clan DS-a....
Pokušaj tražiti ponovo, mislim da taj uslov o članstvu u DS-u više NE važi... sad se moraš učlaniti kod Palme, kod njega i Krke nema da omane...izvini na šali..:)

Evo upravo javljaju da je uhapšeno još 8 direktora u aferi "Agribanka" svi do jednog vlasnici farmaceutskih kuća, i sve do jedne u stečaju, ukupno su dobili 5.500.000.000(milijardi) dinara kredita, naravno sada već nenaplativog...

šta reći...dobro i prolazimo i sve to guramo...msm, dobro da smo još i živi...

Poslednja izmena:
Desilo se to da je na "spisku" podpredsednika koji su obeleženi za odstrel, bar je tako dogovorio TRIO Tadić-Đilas-Pajtić...

Pored Trivanke, "letači" će biti i Petrović, Dulić i zamislite..ŠUTANOVAC..!!?? ovo javlja u vestima Radio S...ako oni lažu, lažem i ja...

Eh,ta je kao krpelj negde ce se zavuci ,a da domacin nece ni osetiti:mrgreen:

Тко ће бре њу да заштити,
брез ње нема будућности, обећане?

Биће смена у врху Демократске странке, али неће бити класичне чистке, већ ће се ићи кроз страначке органе, епилог је тројног састанка челника ДС Бориса Тадића, Драгана Ђиласа и Бојана Пајтића, одржаног у среду у Мошиној вили у близини Новог Сада, сазнаје Курир у врху странке.
tadic-djilas.jpg

- Осим њих тројице, састанку је присуствовао Мики Ракић, бивши шеф Тадићевог кабинета, и Душан Елезовић, први човек војвођанског одбора ДС. Дуго су разговарали, без падања у ватру. Једноставно, покушали су да нађу најбољи начин на који ће странка функционисати у будућности. До седнице Главног одбора биће сигурно још неколико састанака, јер коначан договор још није постигнут - каже извор Курира и додаје да је извесно да Душан Петровић више неће бити потпредседник ДС.
- Предлог за његову смену наћи се већ на седници ГО, али и смена Оливера Дулића и Јелене Триван. Највероватније ће бити размотрен и рад и одговорност Вука Јеремића, али и секретара председништва ДС Борислава Стефановића - наставља извор Курира.

Саговорник Курира каже да Петровић није веровао да му је Тадић окренуо леђа, али је у разговору с једним од потпредседника био видно разочаран.
- Петровић је почео да размишља да сам изађе и поднесе оставку на седници Главног одбора странке - закључује извор.
Петровић: Миран сам и спреман за расправу
Потпредседник ДС Душан Петровић је, на питање новинара Курира да прокоментарише наша сазнања из врха ДС да ће бити смењен, прво упитао ко за нас представља „врх странке“, а затим одговорио:
- Немам никаква сазнања о томе да хоће да ме смене. Сигуран сам да ће у редовној процедури бити расправе о доприносу и одговорности сваког функционера. Потпуно спреман и миран очекујем расправу - одговорио је Петровић, који није желео да коментарише састанак Тадића, Ђиласа и Пајтића.
(Курир)

Back