Где је разлика?

Новица

Poznat
Banovan
Poruka
8.594
...између Жарка Лаушевића и момака који су осуђени за убиство навијача Тулуза?
Како неки овде воле да га зову Лауш ( као да су с њим седели у школској клупи) је испразнио оквир пиштоља у Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (19) а ранио је Андрију Кажића, 31.7.1993.
Казна за то је била 13 година затвора.
Која је разлика између двоструког убиства с предумишљајем и убиства без предумишљаја да би казна за ''обично'' убиство у овом случају била 240 година.
Треба ли напоменути да је бивши председник Борис Тадић помиловао двоструког убицу са образложењем да раније није осуђиван?

Hronologija

* JUL 1993 - Ubio Pejovića i Vučinića, a ranio Kažića
* OKTOBAR 1999 - Osuđen na četiri godine zatvora, istog dana pušten iz ćelije
* DECEMBAR 1999 - Preko Mađarske odlazi u SAD.
* MART 2001 - Vrhovni sud Crne Gore pravosnažno ga osuđuje na 13 godina
* JUL 2009 - Uhapsili ga pripadnici Biroa za emigraciju i carine zbog boravka u SAD bez emigrantske vize
* DECEMBAR 2011 - Predsednik Tadić ga pomilovao

Osuđeni Stara kazna Nova kazna
Đorđe Prelić 35 godina 15 godina
Dejan Puzigaća 32 14
Ljubomir Marković i Ivan Grković 30 13
Branimir Četnik i Vladan Suvajac 14 8 godina i 6 meseci
Milan Vujović 14 8
Jovan Karbić 14 7
Dragan Tomasović, Stefan Veličković,
Milan Tarlać i Bojan Matijević 12 7
Stepa Petrović 5 4
Dejan Stanković 4 4
Vladimir Bošković uslovno uslovno

:dontunderstand:

razlika izmedju samoodbrane i prebijanja momka do smrti od strane deset huligana? :huh:

Na sudu je dokazano da je on otišao po pištolj i ispraznio okvir. To nedvosmisleno kazuje da je hteo da ih liši života. Pazi, dva života su u pitanju plus izazivanje opšte opasnosti.
Sa druge strane postoji fotografija navijača Tuluza kako živ sedi na nosilima. :dontunderstand:
Baratamo samo činjenicama.

Poslednja izmena:
...између Жарка Лаушевића и момака који су осуђени за убиство навијача Тулуза?
Како неки овде воле да га зову Лауш ( као да су с њим седели у школској клупи) је испразнио оквир пиштоља у Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (19) а ранио је Андрију Кажића, 31.7.1993.
Казна за то је била 13 година затвора.
Која је разлика између двоструког убиства с предумишљајем и убиства без предумишљаја да би казна за ''обично'' убиство у овом случају била 240 година.
Треба ли напоменути да је бивши председник Борис Тадић помиловао двоструког убицу са образложењем да раније није осуђиван?

nema razlike...sudije su sudile ne po zakonu vec po politickim pritiscima i pritiscima javnosti...
posle ovih presuda trebalo je suditi sudijama...u oba slucaja..

Na sudu je rečeno da je on otišao po pištolj i ispraznio okvir. To nedvosmisleno kazuje da je hteo da ih liši života. Pazi, dva života su u pitanju plus izazivanje opšte opasnosti.
Sa druge strane postoji fotografija navijača Tuluza kako živ sedi na nosilima. :dontunderstand:
Baratamo samo činjenicama.

sta sve nije receno na sudu, svaka strana ima neku svoju pricu. lausevicu u presudi stoji da se radi o samoodbrani, ali zbog nekakvog prekoracenja dozvoljenog je osudjen na maltene minimalne kazne (po 5 za ubistva i 3 za ranjavanje). da se radilo o ubistvima sa predumisljajem, ne bi dobio ispod 30 godina.

sa druge strane, ti osudjeni momci su u proseku dobili manje od lausevica.
a to sto sedi ziv na nosilima ne znaci da je ubijen tek posle.
zar nikad nisi cuo za neke slican slucaj, recimo da se radi o padu sa motora ili nesto slicno.
povredjena osoba moze biti pri svesti i do nekoliko desetina minuta pa tek onda pasti u nesvest, komu, ili u krajnjem slucaju, izgubiti zivot.
nista cudno.

Лаушевић је могао добити највише 20 година или смртну казну, јер је у то време то била максимална казна .

Не могу се поредити различити случајеви , где више лица изазове смрт једног лица, и где 1 човек убије 2 лица.Важили су различити закони, различити максимуми казни, а судили су и различити судови, у једном предмету српски а у другом црногорски.
У једном случају је то било прекорачење нужне одбране, са несразмерним одговором на напад а у другом случају је група учинилаца напала једно лице без икаквог разлога.

Лаушевић је помилован, јер се бавио неким друштвено-корисним послом .Не видим којим се то корисним послом баве "навијачи" да би могли да се пореде са Лаушевићем.Лично мислим да Тадић није требао да помилује Лаушевића , већ да је требао да одслужи бар 2/3 казне па да се евентуално условно отпусти, али разумем мотиве за његово помиловање.

По неким коментарима, испада да се Татон сам убио само да би напакостио неким навијачима из Београда.Тешко да се смрт Татона може одвојити од претходног напада на њега.

sta sve nije receno na sudu, svaka strana ima neku svoju pricu. lausevicu u presudi stoji da se radi o samoodbrani, ali zbog nekakvog prekoracenja dozvoljenog je osudjen na maltene minimalne kazne (po 5 za ubistva i 3 za ranjavanje). da se radilo o ubistvima sa predumisljajem, ne bi dobio ispod 30 godina.

sa druge strane, ti osudjeni momci su u proseku dobili manje od lausevica.
a to sto sedi ziv na nosilima ne znaci da je ubijen tek posle.
zar nikad nisi cuo za neke slican slucaj, recimo da se radi o padu sa motora ili nesto slicno.
povredjena osoba moze biti pri svesti i do nekoliko desetina minuta pa tek onda pasti u nesvest, komu, ili u krajnjem slucaju, izgubiti zivot.
nista cudno.

Sve je to tako samo nam još objasni zašto je policija skrivala dokaze, zašto su im kazne smanjene ako su krivi i zašto je gospođa sudija naprasno avanzovala posle tog slučaja?

Лаушевић је могао добити највише 20 година или смртну казну, јер је у то време то била максимална казна .

Не могу се поредити различити случајеви , где више лица изазове смрт једног лица, и где 1 човек убије 2 лица.Важили су различити закони, различити максимуми казни, а судили су и различити судови, у једном предмету српски а у другом црногорски.
У једном случају је то било прекорачење нужне одбране, са несразмерним одговором на напад а у другом случају је група учинилаца напала једно лице без икаквог разлога.

Лаушевић је помилован, јер се бавио неким друштвено-корисним послом .Не видим којим се то корисним послом баве "навијачи" да би могли да се пореде са Лаушевићем.Лично мислим да Тадић није требао да помилује Лаушевића , већ да је требао да одслужи бар 2/3 казне па да се евентуално условно отпусти, али разумем мотиве за његово помиловање.

По неким коментарима, испада да се Татон сам убио само да би напакостио неким навијачима из Београда.Тешко да се смрт Татона може одвојити од претходног напада на њега.

Неке примедбе могу да разумем. Али не могу да разумем мању казну за убиство са умишљајем. Да ли и на тебе утиче слика да је Лаушевић глумио Обилића а да су навијачи нека безлична маса живих организама?
Друго, нигде нисам спорио да свако треба да буде осуђен по закону за дело које му се ставља на терет. Да има поштено суђење и да казну одслужи.
То је и поента теме.
Да ли је нормално ослободити двоструког убицу макар он био и симпатични Жарко Лаушевић? Не заборави да је он убио два младића од 19 и 20 година.

Sve je to tako samo nam još objasni zašto je policija skrivala dokaze, zašto su im kazne smanjene ako su krivi i zašto je gospođa sudija naprasno avanzovala posle tog slučaja?

da bi pokazali evropi koliko su zaprepasceni takvim slucajem, jer mi smo inace veoma gostoljubiva i nenasilna nacija?
zamisli da su, ne daj boze, policija i drzava bili nepristrasni. zapad bi mogao da posumnja u nasu iskrenost i zelju da udjemo u uniju, mozda bi nas okarakterisali kao genocidnu naciju, a nasu modernu srbiju bi poredili sa onom izopacenom jugoslavijom iz devedesetih.

ne znam, ti nam reci.

nemam nameru da branim nekoga, pogresno si me shvatila.

da bi pokazali evropi koliko su zaprepasceni takvim slucajem, jer mi smo inace veoma gostoljubiva i nenasilna nacija?
zamisli da su, ne daj boze, policija i drzava bili nepristrasni. zapad bi mogao da posumnja u nasu iskrenost i zelju da udjemo u uniju, mozda bi nas okarakterisali kao genocidnu naciju, a nasu modernu srbiju bi poredili sa onom izopacenom jugoslavijom iz devedesetih.

ne znam, ti nam reci.

nemam nameru da branim nekoga, pogresno si me shvatila.

Evo kako ja vidim stvari.

Neposredno pre tog nesrećnog događaja stvorila se užasna atmosfera u zemlji zbog pritisaka oko održavanja gej parade. Prosto je bila potrebna žrtva koja bi oslikala sve ono što bi Srbe predstavilo kao fašistički narod.Čini mi se da je tada sprečeno održavanje parade. posle toga setite se one devojke u majici sa gej oznakama i napada na nju, navodno uboda nožem koji je javnost ignorisala, jer je bilo očito nevešto režirano pa filma Parada, zatim sve te hajke koja nije davala neki kvalitetan rezultat.

Ovo je bio slučaj koji su morali izdići na nivo viši od onoga koji mu realno pripada,a to je navijačka tuča sa fatalnim ishodom. Nije zanemarljiv ni pokušaj vlasti da pacifikuje navijače, ne zbog brige o građanima, već zbog potencijalne opasnosti po sistem i njihovu vladavinu.

Ovaj predmet je prepun kontroverzi, neki mladići su osuđeni za ubistvo kao da su izvršili genocid, ali mislim da će se stvari raspetljati i da ćemo saznati istinu. Naravno i da oni koji su krivi za smrt navijača budu kažnjeni, ali isto tako i oni koji su prikrivali dokaze ili sudili pod političkim pritiskom ili bili potplaćeni.

S obzirom da je Tadić bio predsednik Srbije a ne Crne Gore gde je Laušević osuđen, mogao je eventualno da ga pomiluje po jajima.

Razlika je sto je Lausevic popularan glumac i mediska licnost a navijaci su i onako obicni huligani , naravno po misljenju nasih trulih sudova.Nije mi samo jasno kako je toliko veliki broj ljudi mogao da drzi jednog coveka i da ga istovremeno baci sa zida, glupost.

Back