Gde je pao Tito i pukla Jugoslavija

muskokrk

Poznat
Poruka
8.295
slusajuci nedavno ovu pjesmu i pazljivo tekst .zamislio sam se ..jer me stvarno godimama muci zasto smo si dozvolili devedesete ..svi zajedno

da pojasnim na tekstu samom

RACUNAJTE NA NAS tekst

U ime svih nas
iz pedeset i neke
za zakletvu Titu
ja spevo sam stih.
Ne spominjem proslost i bitke daleke,
jer rodjen sam tek posle njih.

Al' zivot pred nama
jos bitaka skriva
i preti nam,
preti o duboki vir.
Ja znam da nas ceka
jos sto ofanziva
jer moramo cuvati mir.
Racunajte na nas.

Sumnjaju neki da nosi
nas pogresan tok,
jer slusamo ploce i sviramo rok.
Al' negde u nama
je bitaka plam
i kazem vam sta dobro znam:
'Racunajte na nas. '

U ime svih nas
iz pedeset i neke
za zakletvu Titu sam spevala stih.
jer rodjena sam posle njih
.

U nama je sudbina buducih dana
i neki se mozda
plase za nju.
Kroz vene nam protice krv partizana
i mi znamo
za sto smo tu.
Racunajte na nas.

Sumnjaju neki da nosi
nas pogresan tok,
Al' negde u nama
je bitaka plam
'Racunajte na nas.

jugu su trebali da sacuvaju oni koji su rodjeni pedesetih i dalje sto je realno i bilo za ocekivati jer su rodjeni posle ww2 koji se je tada tumacio na prihvatljiv nacin za sve gradjane juge

ne optereceni proslosti a pod utjecajem karizme tita te generacije trebale su biti garant stabilnosti

no ocito da ta generacija nije bila dovoljna da odrzi jugu na okupu ..jer je po smrti tita nastala velika praznina u tadasnjoj vlasti ..nije postojala osoba koje ima takvu karizmu da dalje drzi na okupu tu generaciju kao i nove

a ta generacija ocito u to vreme nije jos bila dovoljna da se odupre raznim duhovima proslosti kao vozdima i vodjama nacionalistickih politika...

ne razmisljajuci dozvoli smo da umjesto zakoracimo dalje i izvojevamo jos jednu pobjedu ..ti prodavaoci magle ali i nacionalizma i tu generaciju zatruju....
na zalost oni koji su trebali biti garant i cuvari te drzave naprosto nisu dovoljno sazrili te i njihov broj ocito nije bio dovoljan ..ili gubitkom vodje sa tolikom karizmom poceli smo da stujemo svoja zlatna telad
..

na zalost ono RACUNAJTE NA NAS ...palo je u vodu i obojalo u crveno

z:poz:

.

Poslednja izmena:
Lažno pobratimljavanje, pri kome žrtve treba da se grle sa svojim kasapima.

I šiptarsko pitanje i ona lakrdija sa okumljavanjima, čime je Broz stimulisao "štancovanje" Šiptara.
Grubo narušavajući postojeću demografsku sliku Kosova, te zabrana povratka Srbima,
koji su privremeno napustili Kosovo radi ratnih događanja, pa i to u svrhu sticanja demografske antiteže !

Ima tih razloga još, ali mislim da su ova dva osnovna !

koliko se scam i nije bas bilo tako ...nije se juga raspala zarad siptara ili suzivota raznih naroda ..koji su u ww2 ucinili jedni drugima velike zlocine ..
da je tako bilo nebi bilo moguce da skoro pedeset godina opstane..
u ono vreme recimo osamresetih nije se pitalo ko je ko i iz kojeg je naroda ..
nije bilo mrznje ni osude nacija ..gledajuci generalno ..
nove generacije su sustavno odgajane da se ta mrznja iskorjeni i nestane ..mozda ne bas istinom ali cilj je bio pozitivan

recimo da nije doslo da devedesetih ..DA LI SMO SVIJESNI GDJE BI BILI SADA ..kao ecropljani koji bi imali normalan zivoz ..sigurno

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Da, ...i zastupa Stipe Mesic identicnu teoriju raspada YU,....kao raspala su se TRI INTEGRATIVNA FAKTORA YU!
Umro Tito.
raspao se SKJ,
raspala se JNA!!!!

Mozete samo zamisliti koja je zalost Slovenaca i Hrvata nastala za Titom, SKJ i JNA,.......pa su onda iz tih razloga i YU razvalili!!!!!z:lol:
Paradoksi su tajna postojanja,...ko zna sta se jos sve moze izdesavati????????:per::per::per:

Meni Jugoslavija nije smetala , a ne vidim da je u nekoj republici sretniji narod nego sto je bio u zajednickoj drzavi .
Dobili su neke zastave tj. krpe kojima mogu uglavnom da obrisu gladnu goozicu . Na zastave se nisam nikad palio
pa ni na onu jugoslavensku .Sjecam se politicara i javnih osoba koji su poceli devedesetih raspirivati nacionalizam .
Obican ljudski sljam . Kako vrijeme prolazi , sve sam u to uvjereniji !

Meni Jugoslavija nije smetala , a ne vidim da je u nekoj republici sretniji narod nego sto je bio u zajednickoj drzavi .
Dobili su neke zastave tj. krpe kojima mogu uglavnom da obrisu gladnu goozicu . Na zastave se nisam nikad palio
pa ni na onu jugoslavensku .Sjecam se politicara i javnih osoba koji su poceli devedesetih raspirivati nacionalizam .
Obican ljudski sljam . Kako vrijeme prolazi , sve sam u to uvjereniji !

Sjecanja ti kratko sezu,....a obrazovanja jos krace,...tako...????

slusajuci nedavno ovu pjesmu i pazljivo tekst .zamislio sam se ..jer me stvarno godimama muci zasto smo si dozvolili devedesete ..svi zajedno

da pojasnim na tekstu samom

RACUNAJTE NA NAS tekst

U ime svih nas
iz pedeset i neke
za zakletvu Titu
ja spevo sam stih.
jer rodjen sam tek posle njih.

Al' zivot pred nama
jos bitaka skriva
i preti nam,
preti o duboki vir.
Ja znam da nas ceka
jos sto ofanziva
jer moramo cuvati mir.
Racunajte na nas.

Sumnjaju neki da nosi
nas pogresan tok,
Al' negde u nama
je bitaka plam
'Racunajte na nas. '

U ime svih nas
iz pedeset i neke
za zakletvu Titu sam spevala stih.
jer rodjena sam posle njih
.

U nama je sudbina buducih dana
i neki se mozda
plase za nju.
Kroz vene nam protice krv partizana
i mi znamo
za sto smo tu.
Racunajte na nas.

Sumnjaju neki da nosi
nas pogresan tok,
Al' negde u nama
je bitaka plam
'Racunajte na nas.

jugu su trebali da sacuvaju oni koji su rodjeni pedesetih i dalje sto je realno i bilo za ocekivati jer su rodjeni posle ww2 koji se je tada tumacio na prihvatljiv nacin za sve gradjane juge

ne optereceni proslosti a pod utjecajem karizme tita te generacije trebale su biti garant stabilnosti

no ocito da ta generacija nije bila dovoljna da odrzi jugu na okupu ..jer je po smrti tita nastala velika praznina u tadasnjoj vlasti ..nije postojala osoba koje ima takvu karizmu da dalje drzi na okupu tu generaciju kao i nove

a ta generacija ocito u to vreme nije jos bila dovoljna da se odupre raznim duhovima proslosti kao vozdima i vodjama nacionalistickih politika...

ne razmisljajuci dozvoli smo da umjesto zakoracimo dalje i izvojevamo jos jednu pobjedu ..ti prodavaoci magle ali i nacionalizma i tu generaciju zatruju....
na zalost oni koji su trebali biti garant i cuvari te drzave naprosto nisu dovoljno sazrili te i njihov broj ocito nije bio dovoljan ..ili gubitkom vodje sa tolikom karizmom poceli smo da stujemo svoja zlatna telad
..

na zalost ono RACUNAJTE NA NAS ...palo je u vodu i obojalo u crveno

.

...

Bozicno ti je jutro a ti bogohulis okolo...

Trkom prvom fratru da ti istinu utjera...

Veze ti nemas sa tim vremenom .Volio bih da napises koliko imas godina .
Ja ih imam 58 , a svojevremeno sam bio predsjednik omladine u svojoj sredini ..
Ti si bio u to vrijeme vjerovatno bio balavac ili pijandura !
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Znaci predsjednik omladine,...mladi SKOJEVAC,....e to drasticno sad mjenja moj stav,...
ne radi se kod tebe o sjecanju niti obrazovanju,....KLONIRANJE, i to ideolosko , je u pitanju!!!z:lol:z:lol:z:lol:

Poslednja izmena:
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Da, ...i zastupa Stipe Mesic identicnu teoriju raspada YU,....kao raspala su se TRI INTEGRATIVNA FAKTORA YU!
Umro Tito.
raspao se SKJ,
raspala se JNA!!!!

Mozete samo zamisliti koja je zalost Slovenaca i Hrvata nastala za Titom, SKJ i JNA,.......pa su onda iz tih razloga i YU razvalili!!!!!z:lol:
Paradoksi su tajna postojanja,...ko zna sta se jos sve moze izdesavati????????:per::per::per:

kolega ajde jednom odmakni se od devedesetih i vrati se u osamdesete ..pa da li iz tog aspekta mozes isto to da kazes ...
ebemi se za sve politicare a slusajuci ovu pjesmu sjetio sam se onih vremena...stvarno nisam znao tada ko je koje nacionalnosti i osjecao sam se siguran bilo gdje da sam bio u tadasnjoj jugi...

kolega ajde jednom odmakni se od devedesetih i vrati se u osamdesete ..pa da li iz tog aspekta mozes isto to da kazes ...
ebemi se za sve politicare a slusajuci ovu pjesmu sjetio sam se onih vremena...stvarno nisam znao tada ko je koje nacionalnosti i osjecao sam se siguran bilo gdje da sam bio u tadasnjoj jugi...

Kome ti prasinu u oci bacas,.....udvorickom pjesmom ljudskog beskicmenjaka,....nedostojnog pomena!!!!

koliko se scam i nije bas bilo tako ...nije se juga raspala zarad siptara ili suzivota raznih naroda ..koji su u ww2 ucinili jedni drugima velike zlocine ..
nove generacije su sustavno odgajane da se ta mrznja iskorjeni i nestane ..mozda ne bas istinom ali cilj je bio pozitivan

recimo da nije doslo da devedesetih ..DA LI SMO SVIJESNI GDJE BI BILI SADA ..kao ecropljani koji bi imali normalan zivoz ..sigurno

Potpisujem
SFRJ je srušio na prvom mjestu Milošević sa svojom bahatošću i sa svojim mitinzima i izmišljanjem, da je srpski narod ugrožen i da ga svi iskorišćavaju.
Kasnije se pojavio još gori kreten Tuđman sa istim ili gorim metodama i sve je otišlo u p.m.
Svi su pobjegli iz takve države i haosa iako su svi željeli, da ostane Juga kao normalna država koja bi funkcionirala kao do tada normalno.

Da je neko ovoj dvojici na vrijeme odrubio glave, danas bi Juga bila jaka i srećna evropska zemlja sa platama oko 1000-1500€ i sa standardom kao npr. Austrija.

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Znaci predsjednik omladine,...mladi SKOJEVAC,....e to drasticno sad mjenja moj stav,...
ne radi se kod tebe o sjecanju niti obrazovanju,....KLONIRANJE, i to ideolosko , je u pitanju!!!z:lol:z:lol:z:lol:
Da se malo podsjetimo . Naravno , pripadao sam ovim prvima , a ti ocito ovim drugima !

patriotizam.jpg

ne kolega sve se da srusiti ako se zeli ...
to je demagogija ..da se narodi nisu poceli trovati ..stvarno bi svi ..dobro zivjeli ..danas vise ne bi ni znali uopce ko je koje naciomalnosti vec bi bili gradjani evrope ..

probaj tako pogledati
a da su temelji bili toliko losi davno prije bi se srusili

A kako su se narodi poceli trovati,....zato sto se SKJ raspa"??????

...

A ti uskoci u dvijehiljadite pred ulazak u eutanaziju...

I zapjevaj...

Nema vise Yugeeee...

P.S.Dok zavijas koristi turbofolk...

Potpisujem
SFRJ je srušio na prvom mjestu Milošević sa svojom bahatošću i sa svojim mitinzima i izmišljanjem, da je srpski narod ugrožen i da ga svi iskorišćavaju.
Kasnije se pojavio još gori kreten Tuđman sa istim ili gorim metodama i sve je otišlo u p.m.
Svi su pobjegli iz takve države i haosa iako su svi željeli, da ostane Juga kao normalna država koja bi funkcionirala kao do tada normalno.

Da je neko ovoj dvojici na vrijeme odrubio glave, danas bi Juga bila jaka i srećna evropska zemlja sa platama oko 1000-1500€ i sa standardom kao npr. Austrija.

da vjerojatno bi bilo tako ...
sto na zalost mnogi danas ne zele da priznaju ...

Gledaš na stvari kroz kaleidoskop !
Zato ti se pričinjava šarenilo, koje realno ne postoji.....

Sad jedni drugima možemo sve reći, pa i priznati, ako smo časni ljudi !
Da je bilo pameti, ova dva naroda nikada nije trebalo da prave zajedničku državu.
Pa, ne bi bilo razloga za prepucavanje.
Ko zna, možda i sreća postanka i opstanka ne bi zaobilazila Hrvate i Srbe !?

Back