muskokrk
Poznat
- Poruka
- 8.295
slusajuci nedavno ovu pjesmu i pazljivo tekst .zamislio sam se ..jer me stvarno godimama muci zasto smo si dozvolili devedesete ..svi zajedno
da pojasnim na tekstu samom
RACUNAJTE NA NAS tekst
U ime svih nas
iz pedeset i neke
za zakletvu Titu
ja spevo sam stih.
Ne spominjem proslost i bitke daleke,
jer rodjen sam tek posle njih.
Al' zivot pred nama
jos bitaka skriva
i preti nam,
preti o duboki vir.
Ja znam da nas ceka
jos sto ofanziva
jer moramo cuvati mir.
Racunajte na nas.
Sumnjaju neki da nosi
nas pogresan tok,
jer slusamo ploce i sviramo rok.
Al' negde u nama
je bitaka plam
i kazem vam sta dobro znam:
'Racunajte na nas. '
U ime svih nas
iz pedeset i neke
za zakletvu Titu sam spevala stih.
jer rodjena sam posle njih.
U nama je sudbina buducih dana
i neki se mozda
plase za nju.
Kroz vene nam protice krv partizana
i mi znamo
za sto smo tu.
Racunajte na nas.
Sumnjaju neki da nosi
nas pogresan tok,
Al' negde u nama
je bitaka plam
'Racunajte na nas.
jugu su trebali da sacuvaju oni koji su rodjeni pedesetih i dalje sto je realno i bilo za ocekivati jer su rodjeni posle ww2 koji se je tada tumacio na prihvatljiv nacin za sve gradjane juge
ne optereceni proslosti a pod utjecajem karizme tita te generacije trebale su biti garant stabilnosti
no ocito da ta generacija nije bila dovoljna da odrzi jugu na okupu ..jer je po smrti tita nastala velika praznina u tadasnjoj vlasti ..nije postojala osoba koje ima takvu karizmu da dalje drzi na okupu tu generaciju kao i nove
a ta generacija ocito u to vreme nije jos bila dovoljna da se odupre raznim duhovima proslosti kao vozdima i vodjama nacionalistickih politika...
ne razmisljajuci dozvoli smo da umjesto zakoracimo dalje i izvojevamo jos jednu pobjedu ..ti prodavaoci magle ali i nacionalizma i tu generaciju zatruju....
na zalost oni koji su trebali biti garant i cuvari te drzave naprosto nisu dovoljno sazrili te i njihov broj ocito nije bio dovoljan ..ili gubitkom vodje sa tolikom karizmom poceli smo da stujemo svoja zlatna telad ..
na zalost ono RACUNAJTE NA NAS ...palo je u vodu i obojalo u crveno

.
da pojasnim na tekstu samom
RACUNAJTE NA NAS tekst
U ime svih nas
iz pedeset i neke
za zakletvu Titu
ja spevo sam stih.
jer rodjen sam tek posle njih.
Al' zivot pred nama
jos bitaka skriva
i preti nam,
preti o duboki vir.
Ja znam da nas ceka
jos sto ofanziva
jer moramo cuvati mir.
Racunajte na nas.
Sumnjaju neki da nosi
nas pogresan tok,
Al' negde u nama
je bitaka plam
'Racunajte na nas. '
U ime svih nas
iz pedeset i neke
za zakletvu Titu sam spevala stih.
jer rodjena sam posle njih.
U nama je sudbina buducih dana
i neki se mozda
plase za nju.
Kroz vene nam protice krv partizana
i mi znamo
za sto smo tu.
Racunajte na nas.
Sumnjaju neki da nosi
nas pogresan tok,
Al' negde u nama
je bitaka plam
'Racunajte na nas.
jugu su trebali da sacuvaju oni koji su rodjeni pedesetih i dalje sto je realno i bilo za ocekivati jer su rodjeni posle ww2 koji se je tada tumacio na prihvatljiv nacin za sve gradjane juge
ne optereceni proslosti a pod utjecajem karizme tita te generacije trebale su biti garant stabilnosti
no ocito da ta generacija nije bila dovoljna da odrzi jugu na okupu ..jer je po smrti tita nastala velika praznina u tadasnjoj vlasti ..nije postojala osoba koje ima takvu karizmu da dalje drzi na okupu tu generaciju kao i nove
a ta generacija ocito u to vreme nije jos bila dovoljna da se odupre raznim duhovima proslosti kao vozdima i vodjama nacionalistickih politika...
ne razmisljajuci dozvoli smo da umjesto zakoracimo dalje i izvojevamo jos jednu pobjedu ..ti prodavaoci magle ali i nacionalizma i tu generaciju zatruju....
na zalost oni koji su trebali biti garant i cuvari te drzave naprosto nisu dovoljno sazrili te i njihov broj ocito nije bio dovoljan ..ili gubitkom vodje sa tolikom karizmom poceli smo da stujemo svoja zlatna telad ..
na zalost ono RACUNAJTE NA NAS ...palo je u vodu i obojalo u crveno

.
Poslednja izmena: