Gde je nestala gostoljubivost?

AlexandarNS

Domaćin
Poruka
3.703
Danas ja odem kod svog prijatelja na kafu, taman da se opustimo i poigramo saha, dodje njegova zena sa pijace...

To je matorka dzangrizava babetina zeljna sadizma....

Cim udje u stan ona poce galamiti na mog prijatelja kako nije prosetao kera pa se ovaj iskenjao na tepih u hodniku. Usput prica kako on nesposoban za zivot.

A moj prijatelj je uvek tih i miran tako se nije hteo svadjati sa njom.

Ona uze bahato one solje od nase kafe koje smo popili pa frljaknu u sudoperu besno u sebi nesto gundjajuci. Pa skoci na prozor pa ga grubo zalupi vicuci "Matori konju ti otvaras prozor a ja se smrzoh".

On mirno rece da je otvorio da bih se izluftirao dim jer sam ja zapalio cigaru. Ona besno pogleda u mene pa u pepeljaru pa ode u kuhnji gundjajuci nesto u sebi.

Vrati se iz kuhinje pa prebaci na neku emisju pa skoro pojaca do daske samo da nas dvojica ne mozemo pricati, poce lupkati prstima po stolu pa veli "Sunce ti ebem pa zar je to toliko sati" pa pogleda u mene pa opet u sat.

Pa skoci ko oparena na sred sobe pa pogleda u muza pa mu kaze kako nije bacio smece.

Pa se vrati nazad pa seta gore dole...

Tada sam ustao i otisao....

Sigurno ste i vi se nasli u ovakvoj situaciji kako ste reagovali?

У јбт. Та те изгледа не подноси из неког разлга. Или можда не подноси ништа друго до себе.
На срећу се ја нисам још увек нашао на твом месту а и надам се да нећу. А верујем да је потребно препознати знаке што пре и потом се или тактички повући или борити.

Danas ja odem kod svog prijatelja na kafu, taman da se opustimo i poigramo saha, dodje njegova zena sa pijace...

Cim udje u stan ona poce galamiti na mog prijatelja kako nije prosetao kera pa se ovaj iskenjao na tepih u hodniku. Usput prica kako on nesposoban za zivot.

Ona uze bahato one solje od nase kafe koje smo popili pa frljaknu u sudoperu besno u sebi nesto gundjajuci. Pa skoci na prozor pa ga grubo zalupi vicuci "Matori konju ti otvaras prozor a ja se smrzoh".

On mirno rece da je otvorio da bih se izluftirao dim jer sam ja zapalio cigaru. Ona besno pogleda u mene pa u pepeljaru pa ode u kuhnji gundjajuci nesto u sebi.

Vrati se iz kuhinje pa prebaci na neku emisju pa skoro pojaca do daske samo da nas dvojica ne mozemo pricati, poce lupkati prstima po stolu pa veli "Sunce ti ebem pa zar je to toliko sati" pa pogleda u mene pa opet u sat.

Pa skoci ko oparena na sred sobe pa pogleda u muza pa mu kaze kako nije bacio smece.

ни ја не волим кад се домаћини свађају предамном
једноставно се не осећам пријатнокод њих у гостима
такође не волим кад се најавим да ћу доћи код неког,ањега немакод куће у договорено време
има тога још

Ukapira,najzad sta treba da radis.

У јбт. Та те изгледа не подноси из неког разлга. Или можда не подноси ништа друго до себе.
На срећу се ја нисам још увек нашао на твом месту а и надам се да нећу. А верујем да је потребно препознати знаке што пре и потом се или тактички повући или борити.

Ma sadista, samo dzangriza, nema nista gore nego kad je takim zenam dosadno onda samo trazi razlog da zanoveta i da se svadja.

nisam imala takve situacije...za sad :lol:

a kako bih reagobala, nista odoh ja prijatno dovidjenja i nikad vise ne bih im usla u kucu, a taj prijatelj ako oce da se vidjamo moze kod mene ili u gradu, bez te zenetine
ogavstina, mislim imas ti pravo u svom domu da radis sta oces, ali nemas pravo da nekome radis sta oces bez obzira na lokaciju, a to sto je ona njemu i tebi radila je nenormalno....meni on nije jasan u celoj prici koj ce mu moj takva

nisam imala takve situacije...za sad :lol:

a kako bih reagobala, nista odoh ja prijatno dovidjenja i nikad vise ne bih im usla u kucu, a taj prijatelj ako oce da se vidjamo moze kod mene ili u gradu, bez te zenetine
ogavstina, mislim imas ti pravo u svom domu da radis sta oces, ali nemas pravo da nekome radis sta oces bez obzira na lokaciju, a to sto je ona njemu i tebi radila je nenormalno....meni on nije jasan u celoj prici koj ce mu moj takva

Pa to je dozivljaj postavljaca teme,a ne tog coveka.Mi zapravo ne znamo da li je ta zena bas takav monstrum,ili je sam postavljac,sto se vidi po njegovim temama koje pokazuju njegovu licnu frustraciju u sopstvenom zivotu,jer njemu niko ziv nije dovoljno dobar,ni sopstvena zena ni deca ni domacoce pa sad ni prijateljeva supruga!
Da ja imam prijateljicu koja laje tako protiv mog supruga,ne bih sa njom vise razmenila ni -dobar dan.Tako ni taj njegov prijatelj mi nije bas jasan kad dopusta bilo kome da mu suprugu naziva svakojakim imenima!Moj muz bi ga izbacio naglavacke kroz prozor.

Od onih sam za koje bi okolina stavila ruku u vatru verujuci da se nikad nisam posvadjala ni sa muzem ni sa decom a ja jednostavno samo umem da se savladam kad nismo sami. To ocekujem i od drugih a ako oni to nece ili ne mogu, napustam njihovo drustvo. Vec dugo ne trpim takve stvari.

Bez obzira na zenu iz uvodnog posta ja jos uvek verujem da su Srbi najgostoljubiviji narod na svetu.

Bez obzira na zenu iz uvodnog posta ja jos uvek verujem da su Srbi najgostoljubiviji narod na svetu.

и ја исто мислим
ако не најгостољубивијиј,а оно један од најгостољубивијих
зато имамо доста домаћицакојимаје уживање да спремају славски ручак, нпр
многима често није тешко да смућкају на брзину нешто за гостекад бану
додушенису сви такви и то је штета
(не мислим сад само на клопу него, понекад се деси да неко нема , воље да посвети време госту,, е и то је оно што не ваља...

и ја исто мислим
ако не најгостољубивијиј,а оно један од најгостољубивијих
зато имамо доста домаћицакојимаје уживање да спремају славски ручак, нпр
многима често није тешко да смућкају на брзину нешто за гостекад бану
додушенису сви такви и то је штета
(не мислим сад само на клопу него, понекад се деси да неко нема , воље да посвети време госту,, е и то је оно што не ваља...

Усаглашавам се, јер ипак дрва се слажу :D

Ми јесмо један од најгостољубивијих народа ако не и најгостољубивији. Мислим погледајте само себе. Ја знам из мог примера. Чак и када ми друштво дође кући увек јурим да послужим чиме год могу и као и код сваког правог Србина, хране и пића у кући увек има :rtfm:

А да не спомињем кад дође неко кога баш не познајем. Славе и весеља су друга ствар. Ту се убијамо од труда да је то невероватно. Иако много људи промовише став како је све то нормало ја мислим да ипак није. А и знам из искуства какве су реакције биле људи из других држава кад су долазили код мене кући/у мој град.

Ни око кога се не убијам од труда, послужим шта има а ако нема - скокнем доле по пиће и неки кекс.

Али и ту треба доста труда. Само што ми на то не гледамо као неку обавезу односно проблем или губљење времена. То је нешто што ћемо радо учинити.

Али и ту треба доста труда. Само што ми на то не гледамо као неку обавезу односно проблем или губљење времена. То је нешто што ћемо радо учинити.

Где треба доста труда? Да сиђем лифтом и пређем улицу?

Знам да не би, али ја не могу блиске рођаке који ми ненајављено бану да послужим само кафом и чашом воде.

A i narod je posta skrt, nekad su domacine docekivali goste za obaveznom mezom, a ako dodjes u vreme rucka obavezno te snjim i ugoste.

A danas ti samo sutnu kafu smrdusu i vode, nesto malo popricaju, obicno kukaju.

Pa onda malo malo pa zagledaju u sat, pa ko na iglama da sede....

I to su mi neki domacini.

A i narod je posta skrt, nekad su domacine docekivali goste za obaveznom mezom, a ako dodjes u vreme rucka obavezno te snjim i ugoste.

Како да дам ручак ненајављеним гостима ако сам скувала по мери за нас четворо?

Мезе? Не држим у кући намирнице погодне за такву врсту послужења.

Такви су можда Новосађани. У Шумадији је то ређе :per:

Причам из свог искуства наравно.

Како да дам ручак ненајављеним гостима ако сам скувала по мери за нас четворо?

Мезе? Не држим у кући намирнице погодне за такву врсту послужења.

Ma nemoj a ti skuvas porcijski bas za cetvero, pa ako si prava domacica onda trebas opet ipak da pozoves da jedu sa vama stime da domacini za ruckom manje jedu kako bi imali i drugi gosti.

A za mezu, uvek se moze imati cajne kobasice i sira u frizideru kad neko bane. Pa kad neko bane time posluzis na cacklaicama.

A i palacinke su brzo jelo da se gosti zaslade.

Back