Gde ima dima ima i vatre

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

capljara

Ističe se
Poruka
2.608
Danas sam sedeo sa covekom koji je malo vise upucen o dogadjajima u FSS
Naime pominje se promena celog " staba " ( bez obzira na rezultate kvalifikacija )
U pitanju su mladji i uglavnom bivsi fudbaleri Partizana i Zvezde koji uveliko rade na stvaranju dugorocnog plana u radu reprezentacije . Vakum koji bi se svakako stvorio
resili bi dovodjenjem nekog sa " pedigreom " od poznatih holandskih strucnjaka , za kojeg bi se vezali na godinu dana ( imaju sredstva ) a mesto njegovog pomocnika bilo bi ponudjeno Sinisi Mihailovicu koga bi platili nesto manje nego sto sada zaradjuje u Italiji
U igri je jos i Muslin . Razgovaralo se i o Piksiju ali on ne zeli da bude nista sem predsednik FSS i to kada ova gamad odu.
Sta mislite koje promene ( koje su neminovne ) bi po vama trebalo da uslede , da bi se nesto pokrenulo sa mrtve tacke ?

Nije samo problem u savezu,prvo jeste da treba da se najuri ta bagra i da se zahvali Pizonu za sve sto je uradio za nasu reprezentaciju ali najveci problem je spolja,to sto mi nemamo prave navijace i kulturu navijanja....Umesto da se napuni Marakana igra se na polupraznom stadionu Partizana,zvizdi se tudjoj himni i igracima koji brane boje najvecih rivala...Prosle sezone kada je Barnli igrao oprostajnu utakmicu Premijer Lige sa Tottenhamom,pun je bio stadion,nisu zvizdali svojim igracima,bodrili su ih 90 minuta....jedan navijac je plakao i drzao trasparent na kojem je pisalo "MI CEMO SE VRATITI"...Nisu zvizdali svojem igracu,nisu napustili svoj klub i kad gubi,nisu pljuvali menadzera ili nekog od igraca...Moze nama da dodje u savezu i na klupi ko hoce srbin ostaje srbin....

Ako je neko Srbin i gospodin to je Antic, ali ne mozas ti kad u FSS postoje tri navijacke struje koje budi receno odgovara da se nista ne menja.
Oni polaze logikom , ako nekim slucajem i odemo na EP niko nece da dize frku...ako ne.... postavicemo nekog novog kretena za selektora pa neka bude po njegovoj grbaci

Ako je neko Srbin i gospodin to je Antic, ali ne mozas ti kad u FSS postoje tri navijacke struje koje budi receno odgovara da se nista ne menja.
Oni polaze logikom , ako nekim slucajem i odemo na EP niko nece da dize frku...ako ne.... postavicemo nekog novog kretena za selektora pa neka bude po njegovoj grbaci

Naravno da su nam potrebne promene kako u savezu tako i na mestu selektora....da se ja pitam Toleta bih prvim avionom poslao u Crnu Goru i dozivotno bih mu zabranio povratak u Srbiji....Ali ako dodje neko novi,bolji daj da mu napravimo zdravu atmosferu jer ovo zvizdanjem nasim igracima,tudjoj himni i pljuvanju pojedinaca u ekipi samo gubimo....

Taj insajder ti je pričao naučnu fantastiku. Mihajlović kao pomoćnik? To je nerealno, jer na mjesto pomoćnika dolaze uvijek mladi domaći treneri (Ćurčić, Stanojević, Stevanović), kojima bi to bio napredak u karjeri, a ne treneri koji su radili u nekoliko ekipa u inostranstvu. Mihajlović ima platu vjerovatno veću nego što je Antić imao, a ta primanja su uzrok zbog kog je smjenjen tako da od te priče nema ništa.

Nije samo problem u savezu,prvo jeste da treba da se najuri ta bagra i da se zahvali Pizonu za sve sto je uradio za nasu reprezentaciju ali najveci problem je spolja,to sto mi nemamo prave navijace i kulturu navijanja....Umesto da se napuni Marakana igra se na polupraznom stadionu Partizana,zvizdi se tudjoj himni i igracima koji brane boje najvecih rivala...Prosle sezone kada je Barnli igrao oprostajnu utakmicu Premijer Lige sa Tottenhamom,pun je bio stadion,nisu zvizdali svojim igracima,bodrili su ih 90 minuta....jedan navijac je plakao i drzao trasparent na kojem je pisalo "MI CEMO SE VRATITI"...Nisu zvizdali svojem igracu,nisu napustili svoj klub i kad gubi,nisu pljuvali menadzera ili nekog od igraca...Moze nama da dodje u savezu i na klupi ko hoce srbin ostaje srbin....

Zasto da se ne igra na JNA? Pa nije Marakana preplacena na reprezentaciju. Isti djavo bi bio da se utakmica igrala i na Marakani, ljudi jednostavno bojkotuju reprezentaciju jer je mafija na njenom vrhu. Ja bih voleo da se igra van BG-a jer je on prezasicen vaznim utakmicama. Da reprezentacija igra u KG-u, Nisu, Leskovcu, Krusevcu itd. i bombe da padaju ili gole zene, stadioni bi uvek bili puni ja garantujem. Nema veze koliko je veliki stadion bitna je podrska navijaca. Jedino je zalosno sto Srbija nema fudbalsku infrastrukturu od Beograda pa juznije...
Druga stvar je ta podela na Grobare i Delije kad igra reprezentacija. Nekakav Juda se pominje ovde... Kakve su to gluposti? Prvo, Stojkovic nije direktno presao iz Zvezde u Partizan nego je imao uzasno losu karijeru kada je otisao iz Srbije i iz takve agonije pruzila mu se prilika da zaigra u Ligi Sampiona i na taj nacin da se predstavi velikim evropskim klubovima da je on dobar golman. Sta je trebao da uradi? Da propadne kao rezerva u Sportingu, ili da gleda Vigan sa tribine? Napravio je najbolji moguci potez u karijeri jer svi fudbaleri sanjaju da zaigraju u LS. Na ovaj nacin je obezbedio sebi egzistenciju ali niko to od navijaca koji ga nazivaju Judom ne zeli da gleda iz te perspektive. Boli ih uvo sto je njemu karijera propadala. Njima je vazno jedno: Igrao za Zvezdu sad je u Partizan i njemu cemo sada da zagorcamo zivot. Glupost! Kada obuce dres Srbije nema tu Zvezda Partizan, on je golman reprezentacije Srbije i tacka! Moze da igra za Dinamo Zagreb, Tiranu iz Albanije ali ako zeli da igra za Srbiju srcem, zabole me za kog igra na klubskom nivou. Ako je neko prvo Delija pa Srbin onda neka mu je na cast to. Samo mi onda nije jasno ono stub srpstva... Ja sam prvo Srbin pa tek onda Grobar i time se ponosim.
Sto se tice teme, ja sam prvi za to da novi mladi ljudi preuzmu FSS i isteraju ovu mafiju koja decenijama ne silazi sa fotelja i upropascavaju nas fudbal na najgori moguci nacin. Trebaju nam mladi ljudi koji razumeju moderan fudbal i ne zive u '70-im godinama kada je vecina iz sadasnjeg vrha igrala fudbal. Samo sto je potrebno da imaju nekoga unutar FSS-a koji ce moci da ih srusi. Ovako delovaci sa strane bez ikakve funkcije u FSS je isto kao kada bi mi sa foruma podizali bunu protiv Toleta i kompanije. Moraju se naci ljudi sa velikim uticajem u srpskom fudbalu, neke koji mogu da uticu na promene u vrhu FSS-a.

Taj insajder ti je pričao naučnu fantastiku. Mihajlović kao pomoćnik? To je nerealno, jer na mjesto pomoćnika dolaze uvijek mladi domaći treneri (Ćurčić, Stanojević, Stevanović), kojima bi to bio napredak u karjeri, a ne treneri koji su radili u nekoliko ekipa u inostranstvu. Mihajlović ima platu vjerovatno veću nego što je Antić imao, a ta primanja su uzrok zbog kog je smjenjen tako da od te priče nema ništa.

Da li zaista mislis da je u nasem fudbalu nesto realno......A ovo sto sam napisao ne mora da ima veze sa stvarnoscu ,ali neka stoji, mozda cemo se jednom vratiti na ovu temu ? Mihailovic bi bio vise kao karika u prelaznom periodu dok mu ne daju mesto selektora...zivi bili

Poslednja izmena od moderatora:
Naime pominje se promena celog " staba " ( bez obzira na rezultate kvalifikacija )
U pitanju su mladji i uglavnom bivsi fudbaleri Partizana i Zvezde koji uveliko rade na stvaranju dugorocnog plana u radu reprezentacije . Vakum koji bi se svakako stvorio
resili bi dovodjenjem nekog sa " pedigreom " od poznatih holandskih strucnjaka , za kojeg bi se vezali na godinu dana ( imaju sredstva ) a mesto njegovog pomocnika bilo bi ponudjeno Sinisi Mihailovicu koga bi platili nesto manje nego sto sada zaradjuje u Italiji
U igri je jos i Muslin . Razgovaralo se i o Piksiju ali on ne zeli da bude nista sem predsednik FSS i to kada ova gamad odu.
Sta mislite koje promene ( koje su neminovne ) bi po vama trebalo da uslede , da bi se nesto pokrenulo sa mrtve tacke ?

Ma to te neko slago,Tole,Djora i kompanija ce otici iz saveza samo sa nogama napred i nikako drugacije.

Ako je to istina, odlicno. Savez i treba da vode ljudi koji se bave ili su se bavili tim sportom a ne neki vajni menadzeri i kojesta. Sto se selektora tice: sut-karta Pizonu i dovodjenje nekog stranca (kopao sam malo po netu i mislim da samo u Evropi postoji najmanje 10 trenera koji bi odgovarali, s tim da sam gledao da treneri ili trenutno nemaju angazman ili da imaju, ali u klubu koji nije narocito renomiran i u poredjenju sa kojim bi selekcija Srbije delovala kao bolji izbor). Ali sam misljenja da tom treneru treba dati vise od pomenutih godinu dana. Za uigravanje ekipe i privikavanje na novu taktiku i nov nacin rada treba vremena. Takodje, ne bi bila losa ideja postavljanje skautova koji bi pratili izdanja nasih igraca po Evropi i uocavali mlade talente koji bi mogli postati znacajan deo reprezentacije. A ne kao dosad da selektor juri po Evropi i ubedjuje igrace koji su se vec manje-vise formirali i za koje su vec ranije interesovanje pokazale druge reprezentacije jer tako necemo uvek dobiti igraca kojeg zelimo (npr. Krkic). A, kad se malo nakupe pare, ne bi bilo zgoreg ni da formiramo nekakvu akademiju (ili klub, sto da ne - gde ce igrati mahom nasi igraci kojima ce taj klub biti odskocna daska) u sredinama gde ima najvise nasih ljudi (sta znam, Austrija, Svajcarska, Nemacka).

Nismo se razumeli.....Dolazenje trenera " sa strane " bilo bi samo smirivanje strasti ( zato bi se ugovor i zakljucio na godinu dana ) i tu se pare nece zaliti..Radi se na pripremi dolaska
coveka koji ce stvarno nesto raditi ali i preuzeti odgovornost uz punu podrsku saveza ali i navijaca . Nece se trener holandjanin dovoditi zato sto neko od nasih ne moze da odmah preuzme reprezentaciju vec da bi mu se bez vece pompe dala velika kinta srazmerna strancu . I vuk sit i ovce na broju. Licno mi se svidela ta ideja mada bih ja prvo sacekao rezultate a posle bi pravili racun.....

Ajde da kazemo da je sve moguce, ali ne verujem da ce Mihajlovic biti pomocnik, jer je njegova karijera u usponu, a mesto drugog trenera je neka vrsta pada, kada si na nekom nivou. Miha moze da bude pomocnik samo u jednom slucaju, i to je realno, a to je da zajedno vodi sa Robertom Mancinijem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back