"...Gde burgija nece" (...a i sto ce?) 8-)

Black_star

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.061
Tri sinonima za istu stvar: novac, pare, lova...
Koje su vase asocijacije za svaki ponaosob?
I da li se mozebiti ovim pojmovima danas manipulise, u stilu zamene teza ili neke slicne igrarije...? :cool:

Evo ja cu prvi... :)

Novac: suma potrebna za trosak samo za najosnovnije stvari..."gde su novci, moji sinovci?":deda2:

Pare: "ima se, moze se...", sluze za bacanje...bukvalno, kupuj sta ti padne na pamet, pa i ako ostane, trosi i to, haba-haba, samo rokaj...

Lova: tzv. "kesh"... sluzi kao investicija u nesto ozbiljno, u buducnost, pare koje bi navodno trebalo da se `plode` u biznisu...dobijes sljap po ruci ako krenes da uzmes, inertna suma.

Opet ti sa sinonimima... :lol:

Sistem nagrade i kazne. Tako nas roditelji ''vaspitavaju'', pa onda i
ostanemo podložni takvim manipulacijama. Budemo poslušni, pa
primamo platu, posle penziju i onda lepo umremo. Milina.
Čitam juče, penzionerima koji imaju primanja manja od 20k dele
u mesnoj zajednici pakete za NG.
More $/(&)(/&)(?=(=!!!!!!!!!!!! :histericna:

Za rečnik bez brige :lol:
Tim potezom ništa ne bi uradili. Sasvim sam sigurna da će njih 99% podići paket.
Zašto? Zato što su gladni.
Moja majka ima penziju ispod 20k i da joj ne dotiram ona bi umrla od gladi. Računi 8k ostalo za hranu a gde su ostale stvari koje su joj potrebne. Recimo ogrev za zimu, užas!

Poslednja izmena od moderatora:
Za rečnik bez brige :lol:
Tim potezom ništa ne bi uradili. Sasvim sam sigurna da će njih 99% podići paket.
Zašto? Zato što su gladni.
Moja majka ima penziju ispod 20k i da joj ne dotiram ona bi umrla od gladi. Računi 8k ostalo za hranu a gde su ostale stvari koje su joj potrebne. Recimo ogrev za zimu, užas!
Колико је имала стажа ако није тајна?

Poslednja izmena od moderatora:
321565451_1317991998989552_4928309637943861222_n.jpg

...Tako nas roditelji ''vaspitavaju'', pa onda i
ostanemo podložni takvim manipulacijama. Budemo poslušni, pa
primamo platu, posle penziju i onda lepo umremo.
Није то до васпитања већ до социјалног статуса.Социјални статус ти одређује шта мислиш,како се понашаш, морал и све остало у животу.

Треба укинути ПИО, и обавезати децу/унуке да издржавају маторце.Ко нема лове да их издржава, лепо чика извршитељ му прода кућу/стан по правичној цени(око 20% тржишне).
preskocili smo lustraciju, pa ste osilili, vi, unuci onih koji su iseljavali sa dedinja, i zatirali klasnog neprijatelja

mislite se u sebi, malo smo se naotimali, sada idemo do kraja, jer ako ne iselimo mi sirotinju, iselice ona nas koji smo sa brda dosli na dedinje, i imamo lovu sada, a odakle vam, julovci mirini i ostali crveni?

https://srbin.info/pocetna/aktuelno/nakon-tita-neprekidno-vladaju-potomci-deca-komunizma/

Poslednja izmena:
Ako su predratni burzuji imali svoju lovu=kapital na raspolaganju, odakle nam danas pare na bacanje...? Il sam nesto preskocio...?
(SFRJ novac za osnovno maybe?):zcool:
kako odakle? videla zaba da se konj potkiva
Did you forget Congress just passed another $1.7Trillion spending package?
ide se na potpuni slom svetskog bankarstva, ko prezivi, pricace

Back