Gde biste voleli da živite i čime da se bavite u zrelim godinama?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nista ekstravagantno....

Volela bih da bude deda pored mene...da smo bez nekih vecih zdrastvenih tegoba...pored mora...da se bakcem biljcicama...pored mora...zivim jedan miran zivot...citam knjige, slikam, sviram, igram igrice...kafenisem sa komsijama...ispijam neko vino ili drugu tekucinu...i tome slicno...

4b9da04604a13e241ae206d5ab25c6e9.jpg
Şlično i ja.

Нисам никад размишљао много о томе.
Али, како године иду, кристалише се идеја.
Кућица на селу, са баштом и воћњаком.
Ништа велико, тек да има.
И наравно, једна дама крај мене, да се волимо и пазимо.
:cool:

E da, pitanje je u forumu 40+
A pitanje nije za sad, već recimo nakon što odemo u zasluženu penziju.

Naime, ponekad razmišljam o zrelijim godinama i pitam se da li treba i nakon posla da nastavim da živim u gradu?
Imam i jednu strast, volim ostrva. Često kada sam u Grčkoj ili prošle godine Hrvatskoj pomislim da li bih volela tamo na nekom brdu a opet blizu mora da provodim svoje poslednje godine? Ili neka planina donekle u civilizaciji zbog svakidašnjih potreba?

Zatim, gledam moje kolege kada odu u penziju kako različito postupaju. Jedna profesorka se sada bavi slikarstvom. Nikada pre nije. Ostvaruje neke snove iz mladosti. Neke su čak tek sada krenule sa blagim planinarenjima. A neke kao da na nešto čekaju, i kao da se sve zaustavilo.

Šta biste vi voleli? :)
Ja cu da zivim na moru i da idem u ribolov, radim na tome.
Uzecu dalmatinku (camac) sa predkabinom i uzivancija od marta do kraja oktobra.
Novembar - februar cu provoditi na relaciji BG- Nemacka. Mozda Kanarska ostrva u januaru, tamo je uvek dovoljno toplo za kupanje

Naime, ponekad razmišljam o zrelijim godinama i pitam se da li treba i nakon posla da nastavim da živim u gradu?
Imam i jednu strast, volim ostrva. Često kada sam u Grčkoj ili prošle godine Hrvatskoj pomislim da li bih volela tamo na nekom brdu a opet blizu mora da provodim svoje poslednje godine? Ili neka planina donekle u civilizaciji zbog svakidašnjih potreba?

Zatim, gledam moje kolege kada odu u penziju kako različito postupaju. Jedna profesorka se sada bavi slikarstvom. Nikada pre nije. Ostvaruje neke snove iz mladosti. Neke su čak tek sada krenule sa blagim planinarenjima. A neke kao da na nešto čekaju, i kao da se sve zaustavilo.

negde na selu sa nekoliko zena. godine i gabarit nebitni :cool:

Voljela bih da imam brvnaricu,kao ova-može i manja. 😊. U prirodi, riječica u blizini-volim vodu. Malo zemlje za voće,povrće,ništa pretjerano tek toliko za svoje potrebe i da se nečim zanimam. Imam i neke svoje hobije,voljela bih se njima više posvetiti.
Voljena osoba pored mene i to bi mi bilo dovoljno. Ali nemoguće je. 😔FB_IMG_1672736075671.jpg

Voljela bih da imam brvnaricu,kao ova-može i manja. 😊. U prirodi, riječica u blizini-volim vodu. Malo zemlje za voće,povrće,ništa pretjerano tek toliko za svoje potrebe i da se nečim zanimam. Imam i neke svoje hobije,voljela bih se njima više posvetiti.
Voljena osoba pored mene i to bi mi bilo dovoljno. Ali nemoguće je. 😔Pogledajte prilog 1317879
divno si napisala

Volela bih da koristim ali da ne smetam detetu.
Najvise bih volela da budem baka. Deca me oplemenjuju i necu mnogo da im smetam ali da imam neki posao, da kupim, donesem, skuvam, pricuvam. Da se lepo slazemo.

Da mi je sestra dobro i da se vidjamo a nas dve smo uvek ista deca.
Muz ako bi bio tu, to bi bilo sjajno.

Ukoliko bih zivela sama, volela bih da imam bar dva hobija koja bi me naterala da izadjem iz kuce pa makar biblioteku i sah, mozda negde da volontiram, da imam jak razlog koji me tera da idem sa ljudima.
I da imam drugarice, makar njih pet.

Bilo bi savrseno biti u kamenoj kuci uz more ali ne bih se bunila ni za lepo provetren i sredjen gradski stan prepun drvenih biblioteka po zidovima i dugackih zavesa.
Ma, tacno znam sta mi se dopada.

Volela bih da koristim ali da ne smetam detetu.
Najvise bih volela da budem baka. Deca me oplemenjuju i necu mnogo da im smetam ali da imam neki posao, da kupim, donesem, skuvam, pricuvam. Da se lepo slazemo.

Da mi je sestra dobro i da se vidjamo a nas dve smo uvek ista deca.
Muz ako bi bio tu, to bi bilo sjajno.

Ukoliko bih zivela sama, volela bih da imam bar dva hobija koja bi me naterala da izadjem iz kuce pa makar biblioteku i sah, mozda negde da volontiram, da imam jak razlog koji me tera da idem sa ljudima.
I da imam drugarice, makar njih pet.

Bilo bi savrseno biti u kamenoj kuci uz more ali ne bih se bunila ni za lepo provetren i sredjen gradski stan prepun drvenih biblioteka po zidovima i dugackih zavesa.
Ma, tacno znam sta mi se dopada.
Чувам тако неке слике које су сличне онима из моје маште. Ову сам недавно сачувала :)
Screenshot_20230330-132303_Gallery.jpg

mir, sigurnost, slobodu potpunu, neko manje misto, mozda selo

Zelim nesto prosto, malo mora, neku batelu, komadic zemlje koji ce se biti moj za mog zivota. Posle ce biti neciji drugi.
Samo zelim mir, moju neku slobodicu. Jednostavne stvari samo , volim more ali moze biti i planina, samo da je ok
I da, sa cime bih se bavio? Volim historiju, mislim da bih ganjao to....Ionako volim da citam
...

Poslednja izmena:
Voljena osoba pored mene i to bi mi bilo dovoljno. Ali nemoguće je. 😔Pogledajte prilog 1317879
Nije nemoguće,...brzo se i prave, ako imaš građe. Ovako ćeš možda samo morati sačekati penzionerske dane.😁
P.S. Nije loše imati nešto ovako, makar i kao vikend varijantu.

Nije nemoguće,...brzo se i prave, ako imaš građe. Ovako ćeš možda samo morati sačekati penzionerske dane.😁
P.S. Nije loše imati nešto ovako, makar i kao vikend varijantu.
Uspjela sam da kupim povoljno plac na jezeru :D
Pogriješila sam što nisam gradnju ranije,sad su sve cijene otišle duplo. Imam sad i drugih prioriteta, pa polako. Biće nadam se jednog dana. :)

Back