Alexandra9:
Oduvek sam volela da uporedjujem Beograd i Novi Sad. (: Tako ja objasnjavam Beogradajanima... Petrovaradin je nama kao vama Zemun... Novo Naselje i Detelinara kao vama Novi Bg (iako geografski nisu(: )... centar k'o centar... Grbavica i Limani kao Dorcol... i tako...
uuuu... kako brbljam... :shame:
i ja volim da uporedjujem NS i BG ..... NS je jedna velika palanka, znaci ona najveca ..... kao sto su u USA skoro svi gradovi osim NY, Wasingtona, LA i Sijetla ... nista drugo do MEGA-palanke. A BG jeste velegrad i selo u isto vreme ..... slika Beograda za mene jeste ona slika kad se vozom ide preko mosta ... u prvom planu romsko kartonsko naselje, odmah iza njega Hajat, Interkontinental, Sava centar ....... kao u onoj od EKV-a ....
'velika cista poslovna zgrada - novac u rukama. prljavo djubre na ulazu grada - novac u rukama' 
uzgred, ne ide ti petrovadin kao zemun ..... u stvari, pet. tvrdjava kao kalemegdan, a sam petrovaradin kao zemun, moze

(jesam li vam pricao kako sam hteo da sidjem iz busa u zemunu 'pa da skratim put do kalemegdana?

)..... a detelinara nije bre kao novi beograd. novo naselje jeste. s tim sto je novo naselje mnogo lepse od novog beograda ...