Gazirana pića podstiču agresiju kod dece

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Prema nedavno rađenom istraživanju, gazirana pića podstiču decu na agresivnost i ujedno utiču na smanjenje njihove koncentracije.

Studija koja je istraživala kako konzumacija gaziranih pića utiče na ponašanje dece do pet godina zaključila je da unos tih pića utiče na povećanje agresivnosti.

Tokom istraživanja majke su pratile unos gaziranih pića kod dece na čemu su se zasnivali konačni rezultati studije koji su beleženi u 20 država u severnoj Americi.

Rezultati studije pokazali su da bilo koji unos gaziranih pića dovodi do povećane agresivnosti kod dece i smanjenog nivoa koncentracije.

Oko 40 odsto dece je unosilo minimum jedno gazirano pića dnevno, a četiri odsto više od četiri gazirana pića na dan.

U poređenju s decom koja nisu konzumirala gazirana pića, deca koja su unosila četiri ili više gaziranih pića imali su dva puta više šanse da uništavaju tuđu imovinu, napadnu drugu decu, podstiču svađe…

Autori studije ističu da nije poznat tačan mehanizam kojim gazirana pića utiču na decu, ali preporučuju smanjenje njihovog unosa.

http://www.021.rs/Zivot/Zdravlje/Gazirana-pica-podsticu-agresiju-kod-dece.html

To verujem.
Isto kao što verujem da Coca Cola
stvara zavisnost jaču od nikotina.
Znam nekoliko osoba koje nemogu bez nje.

A znate li za šta je najbolja?
- Za skidanje rdje.
Sipajte malo Coca Cole i skida rdju.
Antirost je nedelotvoran prema njoj.

Uostalom, stavite parčence pileće džigerice
i litar Coca Cole pa vidite dali ćete išta naću ujutru.

Prema nedavno rađenom istraživanju, gazirana pića podstiču decu na agresivnost i ujedno utiču na smanjenje njihove koncentracije.

Studija koja je istraživala kako konzumacija gaziranih pića utiče na ponašanje dece do pet godina zaključila je da unos tih pića utiče na povećanje agresivnosti.

Tokom istraživanja majke su pratile unos gaziranih pića kod dece na čemu su se zasnivali konačni rezultati studije koji su beleženi u 20 država u severnoj Americi.

Rezultati studije pokazali su da bilo koji unos gaziranih pića dovodi do povećane agresivnosti kod dece i smanjenog nivoa koncentracije.

Oko 40 odsto dece je unosilo minimum jedno gazirano pića dnevno, a četiri odsto više od četiri gazirana pića na dan.

U poređenju s decom koja nisu konzumirala gazirana pića, deca koja su unosila četiri ili više gaziranih pića imali su dva puta više šanse da uništavaju tuđu imovinu, napadnu drugu decu, podstiču svađe…

Autori studije ističu da nije poznat tačan mehanizam kojim gazirana pića utiču na decu, ali preporučuju smanjenje njihovog unosa.

http://www.021.rs/Zivot/Zdravlje/Gazirana-pica-podsticu-agresiju-kod-dece.html
hm, da li je to do sode ili je nešto drugo u pitanju... ja bih rekao da vještačke boje i konzervansi kojih su sokovi puni više na to utiču...

Не видим разлога да неко детету даје газирано пиће.

Чак и да деца од њега не постају агресивнија, нису здрава ни за одрасле, а камоли за децу.

Сваки пут кад видим клинца који нема ни 5 година како цевчи Фанту или Кока Колу, дође ми да му пребијем родитеље.

Не видим разлога да неко детету даје газирано пиће.

Чак и да деца од њега не постају агресивнија, нису здрава ни за одрасле, а камоли за децу.

Сваки пут кад видим клинца који нема ни 5 година како цевчи Фанту или Кока Колу, дође ми да му пребијем родитеље.

И мени исто. Ако већ нешто пије нека то буду 100% сокови а не то смеће.

И мени исто. Ако већ нешто пије нека то буду 100% сокови а не то смеће.

Ја сам давно схватила да 100% сокова нема, сем ако их правиш сама.

Боље да попије лимунаду или чисту Роску, него то ђубре.

Ја сам давно схватила да 100% сокова нема, сем ако их правиш сама.

Боље да попије лимунаду или чисту Роску, него то ђубре.

Ајде да кажемо да су бар здравији од Фанте и Кока Коле.

Ови моји "клинци" углавном и праве лимунаду код куће што веома поздрављам.

To verujem.
Isto kao što verujem da Coca Cola
stvara zavisnost jaču od nikotina.
Znam nekoliko osoba koje nemogu bez nje.

A znate li za šta je najbolja?
- Za skidanje rdje.
Sipajte malo Coca Cole i skida rdju.
Antirost je nedelotvoran prema njoj.

Uostalom, stavite parčence pileće džigerice
i litar Coca Cole pa vidite dali ćete išta naću ujutru.

I to si u pravu a ja od kad sam videla na yt kako ciste wc sa istom momentalno sam prestala da je pijem,a da ne govorim o tome sta radi zubima.Sad bih mozda popila samo pola rakijske case i to samo ako mi se bas ne znam koliko pije ili da mi zivot zavisi od toga.

Back