GAVRILO PRINCIP - HEROJ,ILI TERORISTA ?

Istoricari,narocito u poslednje vreme,lome koplja,oko stare dileme:Cime je Gavrilo Princip "zaduzio" Srbiju,osim sto
je bez ikakve stvarne potrebe,uveo u najstrasniji Veliki eat 1914 godine,u kojoj je Srbija izgubila gotovo polovinu
svojih mladica -vojnika.Zasto je beograd pomagao stvaranje Organizacije "Mlada Bosna".? Da li je iza tog celog
paklenog plana,stajao Regent Aleksandar Karadjordjevic,koji je sanjao san o "velikoj" Srbiji...

Iznesite svoje misljenje,o ovoj temi...

WW1 bi izbio vrlo brzo sa ili bez tog povoda. Povod nije isto sto i uzrok. A za Principa ne znam, nisam ziveo u to vreme.
Dok za Milosevica znam (a i svi znaju, samo mogu da ignorisu svesno ili nesvesno cinjenicu) da je direktno odgovoran za smrt desetine hiljada Srba i progon stotine hiljada.
I ne znam kako neko takav moze da bude heroj?

To šta ko misli i snuje i šta se na kraju zbude ne biva bez prsta sudbine,Ovde je Mefistofelo lično umešao prste ali ni to ne biva bez volje Gospodnje a zašto je to tako i čemu sve to,msm da ne zna niko pouzdano...mada može da se sluti.Čudni su putevi Božiji ... a ljude i njihovi motive i postupke lepo je prikazao Jonatan Svift i mene čudi kako se ovi što svet predvode kad to čitaju,a za to zna svako,ne postide...ali onda oni ne bi bili to što jesu tako da tome kraja nema...

osim sto
je bez ikakve stvarne potrebe,uveo u najstrasniji Veliki eat 1914 godine,u kojoj je Srbija izgubila gotovo polovinu
svojih mladica -vojnika.Zasto je beograd pomagao stvaranje Organizacije "Mlada Bosna".? Da li je iza tog celog
paklenog plana,stajao Regent Aleksandar Karadjordjevic,koji je sanjao san o "velikoj" Srbiji...
Кад неко постави оваква питања- не заслужује никакав одговор, него тужбу за клевету.

Lord Gledston;bt307673:
Rolo Tomazi -- Kada neko na pametno pitanje:Sta je malenoj Kraljevini Srbiji.trebalo da se cese o Velike Svetske sile,kada je niko nije ugrozavao,
niti pretio njenoj teritoriji,onda takvom tupanderu,kao sto si ti,zaista nemam nameru nista da odgovorim.!!! :think:
:lol:
А шта је ово, "нијеми просвијед"?:hahaha:
невероватна си будалетина...:mrgreen:

Rolo Tomazi - Zaista ne zelim sa takvom spodobom kao sto si ti,nista da komentarisem.Ti si to je davno utvrdjeno, obicna GRESKA PRIRODE.
Svi mi,ponekad pogresimo.E pa i Priroda ima svoje ZUTE MINUTE,pa izrodi takvo jedno nistavilo,liseno razumnog razmisljanja.Puno te pozdravljam
i ako me zamolis,preporucicu te jednom specijalisti...:zcepanje::hahaha::rotf:

Lord Gledston;bt307695:
Ti si to je davno utvrdjeno, obicna GRESKA PRIRODE.
Аналогно овоме што рече и остаде жив- ти ниси грешка природе; у том случају- сматрам се привилегованим да будем "грешка".:lol:
Помири се са тим да се са мном не можеш вербално надгорњавати, а да не испаднеш већа дилеја него што реално јеси.
Због таквих као ти, поодавно је смишљено оно- "паметнији је кад ћути".
Врло лоше и погрешно заступаш своје идеје; необразован си, вербално скучен и ментално- па, просечан.
Такав- само иритираш већину читалаца твојих досадних, испразних уписа, које су сви већ негде чули, прочитали, дознали; већи део те већине се не обазире на то, а ја ти из најбоље намере скренух пажњу да се компромитујеш таквим изјавама. Но- ти си поприличан нарцис, који не подноси критику, и брзо си сваку комуникацију свео на увреде и денунцирање саговорника који ти се не допадне.
Да имаш памети колико је немаш- захвалио би ми се на овим порукама, јер оне могу да те "поправе"; но, не гајим илузију о таквом заокрету, јер би то значило да сам погрешно проценио са ким имам посла, а то ми се изузетно ретко дешава...:bye:

Poslednja izmena:
Rolo Tomazi -Ovim svojim poslednjim nebuloznim buncanjem,bez greske si nam izneo od cega bolujes. Zao mi te kao spodobu,ali Rolo shvati.
ti moras hitno na lecenje.Ti si TEZAK PSIHIJATRISKI BOLESNIK.TI u nastupu mozes i sebe da povredis.Verovatno si pored ostalog,i tezak
narkoman.Ako ne znas gde da se javis, idi u KBC Bolnica "Laza "Lazarevic".Kazi da imas nastupe i da trazis da te hospitalizuju,kako ne bi sebe povredio.Zelim ti uspeh u lecenju,ali...mislim da tebi ipak nema pomoci,SorY:zcepanje::hahaha::rotf:

Back