Gaslighting

realistic

Aktivan član
Poruka
1.108
Ne znam da li ste vec culi za ovaj termin. On predstavlja oblik psiholoskog nasilja da bi se zrtva izmanipulisala da pocne da sumnja u svoj razum, percepciju, secanje itd.. Da li ste nekad doziveli tako nesto i mozete li da opisete situaciju?

Ne znam da li ste vec culi za ovaj termin. On predstavlja oblik psiholoskog nasilja da bi se zrtva izmanipulisala da pocne da sumnja u svoj razum, percepciju, secanje itd.. Da li ste nekad doziveli tako nesto i mozete li da opisete situaciju?

У одређеној мери, да. Континуирана тактика срамоћења. Почнеш да верујеш у те бљувотине јер немаш где да одеш и прекинеш вербалну тортуру. Понекад ни из куће не мораш да изађеш да би ти се згадила врста којој припадаш.

Rekao bih da se ljudi trebaju vise informisati o tome, jer je takav oblik nasilja u porastu. Ako nemas iskustva sa tim, i natrcis na osobu koja to radi, kupujes skolu u vecoj, ili manjoj meri 100%. Situacija je jos komplikovanija ako to radi osoba koju volis, pa jos svasta prastas, ili osoba od koje zavisis...

У одређеној мери, да. Континуирана тактика срамоћења. Почнеш да верујеш у те бљувотине јер немаш где да одеш и прекинеш вербалну тортуру. Понекад ни из куће не мораш да изађеш да би ти се згадила врста којој припадаш.

Mislis na Vozda i njegovo sramocenje Srba gde god stigne....?

Jedan od mozda najitnezivnijih primera ovoga sam doziveo pre nekoliko dana na faksu.
Na smeru je grupa od 5/6 studenata iz Montenegra,i jedan je patio od toga da non-stop zajmi pare i da ih ne vrati
Iz osvete,ostala cetvorica su poceli da se cesu,aludirajuci da to da imaju sugu(a svi su u istom stanu)
Prvi dan se zrtva ponasala sasvim normalno i mislio sam da ce prestati.
Nastavili su da se secu i sledeci dan,vec mu je bilo neugodno
I sledeci opet,decko se sve neprijatnije osecao
Treci dan je vec poceo i sam da se tripuje i da se cese
I na kraju cetvrti dan je potpuno odlepio,cesao se kao nenormalan i poceo da panici,to je trajalo citav dan dok nisu odlucili da mu kazu
U ovom slucaju je posluzio kao veoma lakoverna zrtva

Pa na forumu imas koliko volis gaslajtinga....A i u Srbiji...

To je valjda normalno da bi se lazovi, slabici i licemeri osecali dostojanstveno....
Ja sam poceo da trazim napismeno komunikaciju sa zenama, mislim da su odlepile u silnim stvarnostima a nigde realnosti...

nisam ali sam patila od opasnih forumaša, ne znam kako bi mi sad delovali, a i tad nisam rešavala neki problem i onda su O. forumaši bili strašniji
deluje banalno ali tad mi je to smetalo mada sam mogla možda da rešim bolje

- - - - - - - - - -

da ne ispadne da sam nešto perfidna sada, samo odgovaram... možda sam i perfidna
opasni forumaši: čitaš forum i kad naiđe O-F to me uznemiri i ne mogu da prevaziđem. mada sad mislim da sam mogla
mislim prevaziđeš nekako... ili mi se to sviđalo... ali sam sebi delovala nekako loše užasno glupo itd
ne znam sad što sam pominjala :) sad me nekako to ne kači ili imam bolji gard

Poslednja izmena:

Back