Gasenje interneta, prednosti i mane!

Will to Power

Domaćin
Poruka
3.974
Da se ovog trenutka ugasi internet, sta bi u tom slucaju bile prednosti a sta mane!?

Ili recimo ovako, mrezne infrastrukture da ostanu za firme koje zavise od toga, ali da je obicnim ljudima pristup internetu onemogucen, da vise ne postoje drustvene mreze, pretrazivaci, AI i slicne stvari..

Људи би се дружили више деца би по цео дан била напољу и играла се не би била пуначка и не би носила наочаре вратили би се слушању грамофонских плоча,касета,слушао би се радио итд....

Valjda bi se više družili kao pre, kad nije bilo interneta. I više voleli. Ja ne koristim društvene mreže, samo ubijam vreme na instagramu sa rilsićima. Evo i sad sam počeo ponovo sa forumom. Gledam slike devojaka/žena i muškaraca, hahaha, neke gole, neke obučene. Hahaha Volim vacap. Viber ne koristim. Sad mi znači za svašta i chatGPT. Ali mogu bez njega, nije svaki dan. Ali sam svašta novo naučio i proučio sa njim, brže i lakše nego sa wikipedijom mada mi je i ona pre dosta pomogla. Možda je dobar za filmove i za recenzije filmove ali ni njih više često ne gledam dok ne padne sneg...

Bilo bi sve isto kao 1991-ve.
Pa i ne bi
bila bi teska katastrofa
skoro sve je vezano za internet
milijarde ljudi zavise od neta u svakom smislu
Nesto ne verujem da bi bilo bas toliko kriticno. Ipak mislim da bi se narod vise druzio, manje bi bio zatvoren sam sa sobom.
Po toj polupanoj logici
najbolje se vratiti u pecinu i družiti se do mile volje

Pa i ne bi
bila bi teska katastrofa
skoro sve je vezano za internet
milijarde ljudi zavise od neta u svakom smislu
Zavisnost od interneta u kom smislu? Razgranicio sam gore u uvodu biznis i koristenje interneta kao obican covek, skoro je bila tema kako ljudi koriste AI za ljubavnog partnera, u principu bolje i pecina vec takve stvari
Mislim da coveka nije iz pecine izvukao internet tako da ga njegov nestanak ne bi tamo ni vratio.

Zavisnost od interneta u kom smislu? Razgranicio sam gore u uvodu biznis i koristenje interneta kao obican covek, skoro je bila tema kako ljudi koriste AI za ljubavnog partnera, u principu bolje i pecina vec takve stvari
Mislim da coveka nije iz pecine izvukao internet tako da ga njegov nestanak ne bi tamo ni vratio.
Pa ni struju nije izvukao iz pećine
pa eto bez struje se ne moze
tako je i sa netom
svako ima slobodu da ga koristi kako zeli
neko na dobro neko na zlo
do čoveka je ne do neta

Da se ovog trenutka ugasi internet, sta bi u tom slucaju bile prednosti a sta mane!?

Ili recimo ovako, mrezne infrastrukture da ostanu za firme koje zavise od toga, ali da je obicnim ljudima pristup internetu onemogucen, da vise ne postoje drustvene mreze, pretrazivaci, AI i slicne stvari..
obzirom da je kontrola šta da misli svet jako bitna to se neće desiti

Back