Gasenje igrica

• Začetnik teme Začetnik teme Duksi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Duksi

Početnik
Poruka
4
Pozdrav, imam jedan problem.
Kompjuter me izbacuje iz igrice bez ikakvog obavestenja samo me iskljuci i izbaci na pocetni desktop a igrica ostaje zakacena na start traku ali bez mogucnosti da se vratim u nju moram da je iskljucim. Nema odredjeno vreme, nekad radi 10min nekad ni 5min.
Specifikacije su
Maticna- Asus Am4 prime A320M-K
Procesor Ryzen 5 1600
Radeon Sapphire Pulse Rx550 2gb
8gb ram

To mu je jednostavnije nego da juri grešku. Ako su naponi OK, verovatno je grafička. Imam 560 sa kojom se dešava slična stvar.
Na kp ih prodaju kao poluispravne ili čak inspravne. Bench prolaze bez problema ali u igrama pucaju.

display driver amdkmdag stopped responding and has successfully recovered. To je greska koju je prijavio event viewer nakon sto me izbacio iz gta 5.
Na žalost najverovatnije grafička. Ja sam taj problem rešio tako što sam spustio frekvencije GPU i VRAM mada nisam bio preterano zadovoljan pa sam kupio rx 570.
Jurio sam i tražio po stranim forumima mesec dana.... pokušao da menjam bios. tražio originalni xfx bios od proizvođača... Ništa nije pomoglo, kartica je fizički degradirala.
Ako je kartica više propala ovo se dešava i van igara.

Na žalost najverovatnije grafička. Ja sam taj problem rešio tako što sam spustio frekvencije GPU i VRAM mada nisam bio preterano zadovoljan pa sam kupio rx 570.
Jurio sam i tražio po stranim forumima mesec dana.... pokušao da menjam bios. tražio originalni xfx bios od proizvođača... Ništa nije pomoglo, kartica je fizički degradirala.
Ako je kartica više propala ovo se dešava i van igara.
Kompjuter je nov kupljen pre par dana kako je mogla da propadne. Inace sinoc sam updejtovao windows i drajvere i nakon toga igrica je gurala 2h bez da izbaci. Danaas cu opet probati da vidim sta ce se desiti

Problem je što i neke "nove" kartice zapravo dolaze prepakovne, tj već su korištene. Potraži na google RX kartice i probleme koji se javljaju. Čest problem je upravo to što imaš i što sam imao ja. I kod mene je 560 radila sa nekim drajverima duže, sa nekim kraće pre nego što pukne, neke drajvere nisam mogao ni da instaliram. Ako imaš garanciju verovatno je bolje da probaš sa zamenom.
Možeš da probaš ovo rešenje:
https://forums.tomshardware.com/thr...-in-any-game-i-play-how-can-i-fix-it.3112042/

Ipak ako možeš bolje je menjaj, to je klasičan simptom kod RX kartica da nešto fizički nije u redu. Ja sam lično potrošio previše vremena pokušavajući na razne načine to da ispravim ali bez uspeha.

Jedna stvar koju sam zaboravio a trebao sam prvo spomenuti, postoji šansa da si skinuo drajver koji je u fazi testiranja. Amd izbaci sve drajvere pa korisnici greškom skinu, treba skidati samo one pored kojih stoji "recomended".
Ako si kojim slučajem instalirao drajver preko windowsa, obriši ga u safe modu sa DDU i instaliraj drajver sa amd stranice dok si offline.

Poslednja izmena:
Kao sto ti rekose gore.

Prvo startuj hwinfo64 ili neki program da proveris temperaturu.

Ako ne pomaze, menjas drajvere unazad jedan po jedan, skines DDU cleaner i u safe-modu on sam odradi i obrise sve fajlove za trenutne drajvere, i onda uradis clean install.

Treci korak, spustis core clock za jedno 50mhz i vidis da li funkcionise kako treba.

Posle toga jednostavno reklamacija ako je vec nov kompjuter i pretpostavljam da si ga kupio komplet tako da ne mozes ni sam da otvoris bez ponistavanje garancije.

Back