Gary Moore, RIP 1952-2011

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
110206099.jpg

Tokom odmora u Španiji
Umro legendarni gitarista Gary Moore

Legendarni gitarista Gary Moore preminuo je u 58. godini u hotelskoj sobi u Španiji, gdje je otišao na odmor. Moore je rođen u Belfastu, a bio je član kultnog irskog rock sastava Thin Lizzy.
Menadžer banda rekao je za BBC da je Moore preminuo u ranim jutarnjim satima u nedjelju. Moore je u band stigao na poziv pjevača Phila Lynotta. Kasnije je ostvario bogatu solo karijeru, a bio je i član irske grupe Skid Row.

Svoju je karijeru počeo sa svega 16 godina kada je iz Belfasta preselio u Dublin 1969. godine kako bi se priključio bandu Skid Row.

Kasnije je počeo svirati u grupi Thin Lizzy gdje je zamijenio Erica Bella.

Bell je rekao da je još uvijek šokiran vijesti o Moorevoj smrti.

"Još uvijek ne mogu vjerovati. On je bio zdrav. Bio je odličan gitarista i posvećen muzičar", rekao je Bell.

Tokom karijere Moore je svirao različite žanrove, od bluesa, preko metala do hard rocka. Na sceni je nastupao sa najvećim muzičkim zvijezdama, a izdao je više od 20 studijskih albuma.

(Sarajevo-x.com)

Jel vam sada jasno da se mora umrijeti i da se mi svi moramo pripremati na odgovaranje pred Bogom jer mi ovim moramo zanemariti i rock and rolle i hard rock i poceti da zivimo u jednom religijskom miljeu kako bi smo svaki cas ocekivali smrt.Jer je neko mogao pretpostaviti da ce umrijeti Garu Moore?Mislim da niko nije mogoa to pretpostaviti ali Bog je veliki i uzima dusu kome hoce.Zato se mi svi moramo pokajati i manje slusati Hard Rock i vise se klanjati Bogu kako bi smo dospjeli do toga da mirno umremo kao pravi vjernici.

Jel vam sada jasno da se mora umrijeti i da se mi svi moramo pripremati na odgovaranje pred Bogom jer mi ovim moramo zanemariti i rock and rolle i hard rock i poceti da zivimo u jednom religijskom miljeu kako bi smo svaki cas ocekivali smrt.Jer je neko mogao pretpostaviti da ce umrijeti Garu Moore?Mislim da niko nije mogoa to pretpostaviti ali Bog je veliki i uzima dusu kome hoce.Zato se mi svi moramo pokajati i manje slusati Hard Rock i vise se klanjati Bogu kako bi smo dospjeli do toga da mirno umremo kao pravi vjernici.

Poštedi me religijskog ekstremizma! Rock n' Roll sa tim nema veze, muzika je jedno, ono u šta čovek veruje je nešto apsolutno suprotno od toga, tako da... shut your noise

A tužno je to, kako se objavljuju vesti za pojedine osobe. Michael Jacksonu su posvetili ceo vikend (ili možda beše celu nedelju) na VH1 kada je umro, u znak sećanja na njega. A narednih mesec-dva su po ceo dan vrteli poruku "RIP Michael Jackson...". A Gary Moore? Ronnie James Dio? Za Gary-a sam saznao tako što sam ušao ovde na forum i video u odeljku novih tema (ono sa desne strane na naslovnoj strani foruma) upravo ovu temu. Za Dia mislim da sam prvo pročitao jedan od komentara na Youtube ili je nešto slično bilo. Da li je neko na TV-u to objavio? Nešto se ne sećam!

Back