galantnost

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
kako vi doživljavate ovu osobinu
od onog najbanalnije galantni među društvom u kafani do generalno darežljivosti
da li to otvorenost, širokogrudost, dokazivanje, rasipništvo....

Galantnost je vrlina sve dok ima svoju meru to jest granice.

E sad malo ko ceni u nasem drustvu galantnost, kao sto sam napisao u nekoj temi poslovicu i ovde cu.

"Darežljiv čovjek u očima lopova je uvijek budala".

Galantnost s odredjenim povodom i u odredjenoj meri postujem i trudim se da i sama budem takva.
Ali tu treba biti vrlo oprezan da
se ne predje granica dobrog ukusa, jer onda postaje neukusno a cesto i neprijatno

Galantnost s odredjenim povodom i u odredjenoj meri postujem i trudim se da i sama budem takva.
Ali tu treba biti vrlo oprezan da
se ne predje granica dobrog ukusa, jer onda postaje neukusno a cesto i neprijatno
Znam lika koji je bio toliko "galantan" da je cascavao nepoznate u kafani a posle nije imao leba da jede.
Ebem ti takvu galantnost.

Za ljude koji su mi dragi, koje volim, koji su mi prijatelji, porodica važi pravilo... kada imam ja, imaju svi. Inače sam kao Čovek trošadžija, priznajem. Nisam rasipnik, ali sam zaista galantna za Ljude u svojoj blizini. Za ono šta je meni važno, bitno i mome Srcu drago...jesam zaista široke ruke i ne žalim uopšte.

ja sam galantan jednostavno radim da sto vise zaradim da bi mogo da potrosim na sva svoja zadovoljstva i ne stedim msm ima raznih "galantnih" tipa dobo pare od tate i mame pa se kurci kako je pun love msm proseravanje ili imas one matore likove koji hvataju sponzorusice na to sto su oni galantni i puni love to je lecenje kompleksa srednjih godina u mom slucaju je rasipnistvo jednostavno svako zadovoljstvo priustim sebi ne kukam od roditelja da mi finansiraju moje hirove i prohteve i nikad ne zalim sto sam bacio pare na neku glupost

Znam lika koji je bio toliko "galantan" da je cascavao nepoznate u kafani a posle nije imao leba da jede.
Ebem ti takvu galantnost.

To nije galantna osoba. Taj koga opisuješ je nesrećni pijanac.
Galantni ljudi nekim čudom imaju stalni priliv novca, iako ga darežljivo troše. Uz sve to, darežljivost ne mora uvek biti povezana sa novcem. To zna biti neka fina širokogrudost, što bi se reklo, džentlmenstvo. I ne mora biti vezana samo za muški rod.

Back