Gajenja krastavaca

• Začetnik teme Začetnik teme Plant
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja imam preko trideset biljaka i do sada nisam ubrala toliko krastavaca.. :zcepanje:
OK,.. ali hajde da vidimo zašto ? ( I danas mogu nabrati približno toliko - oko 9h ću ih obrati).
Hoćeš ti da pišeš kako ih gajiš,.. ili da ja pogađam ? Inače znam jedan još bolji način gajenja za tebe -- To za dogodine.
Koliko ih je iz rasada ?

OK,.. ali hajde da vidimo zašto ? ( I danas mogu nabrati približno toliko - oko 9h ću ih obrati).
Hoćeš ti da pišeš kako ih gajiš,.. ili da ja pogađam ? Inače znam jedan još bolji način gajenja za tebe -- To za dogodine.
Koliko ih je iz rasada ?
Imam oko 15 iz mog rasada. Kupila neko seme. Pojma nemam koja je sorta.
Bacila sam kesicu.
Ostalo sam kupovala rasad na pijaci. Ovi iz mog rasada su malo kasnili, ali
sada prestižu ove kupovne i tamniji im je list. A u istoj zemlji su zasađeni.

Nisam ih đubrila, niti bilo čim prskala. Pritke i kanapi uz koje se veru i to je to.

I da ih imaš iz semena, sada bi prestigli ove iz rasada.
da malo pogađam :)
1. Ti tvoji iz rasada su imali manje listova kada si ih sadila - od onih sa pijace ?

Prilozi

• 1688361937959.png
    1688361937959.png
    384,4 KB · Pregleda: 7
A šta da im radim?
Da im daš po 3 litre vode :)

A za sledeću godinu, iskopaj na jesen rupu i tu stavljaj lišće od voća,.. ili već šta imaš na bašti,..
.. pa na proleće prrekrij zemljom i tu sadi krastavce ( Lišće će da se 'upali' i da im greje koren - to oni jako vole,..
Sa čime sam ja punio svoje uzdignute gredice :D ? ).. Imali su besplatno grejanje,.. rasad je bio sa dva i po lista...
Ovakav rasad, :
SADNJA-KRASTAVACA.jpg
neće imati puno ploda,.. ( onaj u prethodnom postu - u atačmentu - hoće).

Ako presadjute za pelcere, treba Vam mnogo dugacko korenje, koje ste dobili iz tegle sa vodom
Na zapadnoj strani ima vise Sunca, brze ce izrasti, Ali ako biste najbrze, prenosi teglu sa isto ne strane.
Ako je ostaviti na umerenoj dnevnoj svetlosti (ni zapadna ni juzna), necete stici u istoj sezonu sa dovoljno korenom (!), ako nije jednogodisnja ili dvogodisnja biljka, u redu, moze I zimi kada je malo svetlosti.
Ako nemate vremena postoje cak i lampe, sa posebnim spektrom ( nekoliko stotinka eura, I za zakonite biljke se koriste).
Mozete u teglu sipati I kiselu vodu, koju ce te menjati, I odrediti srazmeru sa obicnom,
Na dnu tegle moze da bude I nesto zemlje (u tu zemlju se dodaje I pepeo I soc od kafe) iz saksije, ne perite teglu!!
Nekada do do dajte I nesto vitamina koji su proizvedeni bez secera.
Dugacko I jako korenje kada poraste, birate zemlju)
Od jedne stabljike onda je nova biljka, biljke ne umiru.
Ako Vam treba Koren za Novu biljku koja ne mora da bude besemenica.
Ne zavisi od stabljike koju ste ubrali, nego od Vas.

Back