FUTOG NAM BIRA GRADONACELNIKA!!!!!

vecavestica:
KTULU:
kicav:
Istina je da su Futozani radikali i dodjosi.Cast starosedeocima,a jedan od njih je i Bora Novakovic,najbolji gradonacelnik u istoriji grada Novog Sada.A videcete sta ce nam radikali sve uraditi,a vec se i vidi,grad se ne cisti od snega.

P.S.A ja isla u Futog u skolu.Hm,... :cry: :arrow:
oko tog fanatizovanja gradonacelnika se neslazem. nije bora bio savrsen, daleko od tog. A to sto je sada ova radikalka dosla nema veze sa ciscenjem snega. sto neznaci da sam ja radikal, samo objektivno sagledavam stvari. Stavise u centru i bitnijim ulicama se sneg cisti,a to sto ima 30cm leda ispred kuca i zgrada drugih ulica je pokazatelj (ne)kulture ovog naroda. Kako neko moze da ima 30cm sloj LEDA ispred svoje kuce??? :!: pa ako ne zbog kazne, zbog sebe treba da ocisti da se nebi sutra ubio na taj led.
to znaci:NOVOSADJANI zasucite rukave ,ocistite sneg ispred svojih kuca,zgrada,radnji i grad ce biti cist.
zar niste videli kako to rade drugi??? :wink:
upravo tako! :D
kad bi svi ovde radili samo svoj posao a da ga urade kako treba, moze na vlasti biti i maja i toma nikolic i jos nesto gore a da nas se to ne tice :wink:

DOKONI UM:
Nadcivilizacijsko pitanje je koliko treba biti mazohista pa gledati TV DUGU i čuditi se voditelju i gledaocima koji se javljaju u program, sve to pamtiti i pisati o tome na forumu.

Niti su svi stanovnici Futoga radikali niti su svi radikali gledaoci TV DUGA. Generalizacije nisu dobre.
Ja nisam iz Futoga, nisam radikal, nisam gledalac "medijske kuće" TV DUGA ali ponavljam jedno : Futog je sastavni deo Novog Sada kao i Liman i Klisa i Detelinara i svaki stanovnik ovog grada ima ista prava ali i iste obaveze. Moje mišljenje je vrlo blisko mišljenju koje je po ovom pitanju izneo Đenka.

A o kulturi (već je neko spomenu to ovde) najbolje govore neošišćeni trotoari oko zgrada u urbanim delovima grada.Sad će se javiti neko i reći : Mora da je predsednik skupštine stanara RADIKAL :lol:
ma kako mozes da bulaznis tako. di je bre futog sastavni deo NS???
Futog je Futog! To je malo mesto do Novog Sada ALI NIJE NOVI SAD!!! pa do negde '95 il kasnije nisu bili spojeni NS i futog
sad se doselilo 100 hiljada izbeglica i naselilo "rupu" izmedju zvanu veternik i to sto se fizicki spojilo neznaci da je fut=ns!!!!!!! :evil: 8)

Па ако ћемо да прекрајамо граница ја предлажем да то буду следеће: Дунав - пруга - Насеље - Цара Душана - Дунав, а остали нека се сналазе! Па не може тако. И ти људи учествују у граду!

To je bas ono o cemu govorim. Normalno je da se grad siri i da integrise okolna prigradska naselja. Berlin ima vise centara bas zato sto je integrisao okolne "gradove' i jos postoje stare gradske kuce koje su ta naselja imala. Beki veci parkovi se bas nalaze na mestima koja su bila izmedju tih gradica i Berlina. Problem je u tome sto se ta prigradska naselja moraju kulturno i civilizacijski integrisati a ne da imamo jedan stezuci prsten oko grada koji ga gusi. Bora Novakovic je imao dobru ideju "ravnomernog razvoja" koja je podrazuemvala da se i grad i Futog i svi ostali prigradski sateliti isto razvijaju. Samo sto je to na zalost ostalo samo na nivou komunalnog. Grad podrazumeva i druge sadrzaje a ne samo trafo stanice i kanalizaciju. Ovako imamo "koaliciju" neandertalaca oko grada pa futoski zavijaci recimo idu u Kac, to je ono legendarno kad dolaze "pevaci", pa se okupe zaurlavacke grupe iz Futoga, Kaca i Jarka i sve izgleda kao najprimitivniji vasar. Nije problem da se neguje takva tradicija, ali je problem kad je to dominantno u tim sredinama i onda oni namecu gradu svoje brdsko-stocarske norme. Grad je tada otisao u PM pri cemu naravno ne mislim na poruku na private. E sad, nije ovo ni o radikalima i demokratama jer nije ni Maja primitivna kao ostatak njene partije, cak naprotiv jer je Maja prilicno pametna i gradska zena, niti su demokrate preterano urbane i "gej" kao sto to neko ovde rece (pogotovo sto setaju mnogo bolje tzitze od radikala koji ih za to optuzuju i koji ako ne setaju kozuru setaju neke brkate medvede). Stvar je u tome da BILO koja vlast treba da digne kulturni i civilizacijski nivo Futoga i slicnih mesta koji sam ja lepo ilustrovao TV Dugom pri cemu to nije mazohizam vec samo objektivno sondiranje situacije. Sad je samo pitanje kome to moze da ide u racun a kome da ne ide.

Cupi NS:
Па ако ћемо да прекрајамо граница ја предлажем да то буду следеће: Дунав - пруга - Насеље - Цара Душана - Дунав, а остали нека се сналазе! Па не може тако. И ти људи учествују у граду!

За равномеран развој се слажем, али ми страшно смета то што тако нападате те људе. Па и ваше чукундедесу живеле на селу. Наравно да не кажем да сада сви трбамо да слушамо Синове Мањаче, али ако то људи воле... У сваком случају ми не можемо да тврдимо да је музика коју слушамо "она права", као ни за начин живота, схватања...

Khm, ko kaze da ne mozemo da tvrdimo da je muzika koju slusamo ona prava i najbolja? Nije problem u tome ko je ziveo na selu i ko jos uvek zivi na selu. Radikalska biracka "baza" se ne sastoji od ljudi sa sela i autenticnih seljaka. Ti glasaju za SPO ili za Velju Ilica. Radikalska izborna baza se sastoji od produkta socijalisticke gluposti. A to su oni koji su sa sela prebaceni vestacki u grad i nikad se nisu prilagodili pri cemu je unistena sredja klasa. To sa izvornim stanovnicima sela nema nikakve veze.

Cupi NS:
За равномеран развој се слажем, али ми страшно смета то што тако нападате те људе. Па и ваше чукундедесу живеле на селу. Наравно да не кажем да сада сви трбамо да слушамо Синове Мањаче, али ако то људи воле... У сваком случају ми не можемо да тврдимо да је музика коју слушамо "она права", као ни за начин живота, схватања...

Gwydion:
To je bas ono o cemu govorim. Normalno je da se grad siri i da integrise okolna prigradska naselja....- Насеље - Цара Душана - Дунав, а остали нека се сналазе! Па не може тако. И ти људи учествују у граду!
[/quote]
normalno je da se grad razvija i povecava, ali treba da napolje a ne na unutra. na grbavicu i okolinu cara dusana i cara lazara se masovno gradi a infrastruktura nije odgovarajuca za toliki narod.
Eno na bul. oslobodjenja kad ides ka stanici, bude takva guzva da se popuni ceo pravac izmedju raskrsnica. katastrofa. kad je tako bilo u novom sadu? nikad! mogo si se trkati po bulevaru u ponoc ranije a sad???
a ako ce da se integrisu futog i veternik, onda treba da ko sto sam pre rekao, srediti spoljasnjost, nemoze biti 2% kuca okreceno a 98% drugih da su neomalterisane i da drze pilice i kokos na prvom spratu i usmrde okolinu, nije samo duznost grada da ih "uvuce" u civilizaciju, treba da i oni sami nesto da urade. na gradu je da asfaltira ulice obezbedi kanalizaciju, gsp, struju, telefon, osvetljenje itd. a na njima je da ne prave deponije, da imaju travnjake sredjene, i da to sve lici na nesto a ne na ruglo i otpadno naselje,
razlika izmedju karton sitija gde zive cigani na novom BG i veternika, je u tome sto su kuce u veterniku od cigala, i nisu sve cigani :!:

Cek, ne kapiram? Ti si spojio dve poruke - moju i neku drugu i onda replicirao? Ja sam rekao, ili bar mislio, da grad mora imati jak i prepoznatljiv centar
koji nece gusiti prigradska naselja. Ako te bas interesuje taj deo gde je Bulevar nije bio uvek urban. Cela Rotkvarija je bila poljoprivrendi deo sa bastama i preteznim uzgojem povrca. To je tek naknadno integrisano u urbanu celinu. Nije to pitanje radikalske vlasti ili neke druge vlasti. To je pitanje Novosadjana. I DS je za sve cekala dozvolu iz BGD kao sto su i SPS cekali i kao sto bi i deo radikala mada imam utisak da Maja bas nesto nije rada da to prihvati. Recimo ovaj spor oko gradskog rodjendana ...

KTULU:
Gwydion:
To je bas ono o cemu govorim. Normalno je da se grad siri i da integrise okolna prigradska naselja....- Насеље - Цара Душана - Дунав, а остали нека се сналазе! Па не може тако. И ти људи учествују у граду!
normalno je da se grad razvija i povecava, ali treba da napolje a ne na unutra. na grbavicu i okolinu cara dusana i cara lazara se masovno gradi a infrastruktura nije odgovarajuca za toliki narod.
Eno na bul. oslobodjenja kad ides ka stanici, bude takva guzva da se popuni ceo pravac izmedju raskrsnica. katastrofa. kad je tako bilo u novom sadu? nikad! mogo si se trkati po bulevaru u ponoc ranije a sad???
a ako ce da se integrisu futog i veternik, onda treba da ko sto sam pre rekao, srediti spoljasnjost, nemoze biti 2% kuca okreceno a 98% drugih da su neomalterisane i da drze pilice i kokos na prvom spratu i usmrde okolinu, nije samo duznost grada da ih "uvuce" u civilizaciju, treba da i oni sami nesto da urade. na gradu je da asfaltira ulice obezbedi kanalizaciju, gsp, struju, telefon, osvetljenje itd. a na njima je da ne prave deponije, da imaju travnjake sredjene, i da to sve lici na nesto a ne na ruglo i otpadno naselje,
razlika izmedju karton sitija gde zive cigani na novom BG i veternika, je u tome sto su kuce u veterniku od cigala, i nisu sve cigani :!:[/quote]

Ни мени није баш најјасније то спајање, али добро знамо ко је шта рекао. Па Роткварије је била таква пре колико година? Моје зграда је изграђена 1965. године, па ако то није довољно старо, онда стварно не знам. Па некада је Дунавски парк био био уз сами Дунав :!: Тај назив, Ротварија, показује истинску гостопримљивост староседеоца (јесу гостопримљиви за туристе, али за нове становнике "скочиће до Толстојеве, помериће оне леве...")

kad sam spojio 2 poruke mislio sam da odgvorim na oba pisanja :wink:
znam da nije kriva nijedna vlast, nije tu niko direktno kriv. krivi su oni sto nisu nikada zamislili da ce se ovaj grad jedared popuniti pa ce mu trebati i zaobilaznica. jer evo most slobode vodi direktno kroz grad, valjda je bilo logicnije da sa regionalnog puta, il sta je vec tamo kod miseluka, vodi pored grada a ne direkt kroz njega. sad kad se most zavrsi da vidis kolko ce slepercina da blokira bulevar. a to je zato sto ne postoji policija saobracajna koja ce da kaze kamiondziji da nemoze da vozi to cudo kroz grad nego mora da ode u luku Novi Sad ili neko stovariste il parking za kamione i da se tamo pretovari u manje kamione i oni nek idu de oce. ili nek jednostavno idu autoputem koridora 10 ako ce da prolaze ovuda, ali naravno da je jeftinije ici kroz grad nego placat putarinu. al toga kod nas nece jos dugo dugo biti jer mi nemamo ni drzavu a bez nje nemos imati nekog da sprovodi zakon....
kod nas samo jedno pomaze
a to je samarati narod po novcaniku, kaznjavati samo tako i jedino se radikalnim merama mozda moze dovesti u disciplinu ovaj narod, brzo i efektivno. naravno nisam za CPC :lol:
a to sam nesto nacuo za maju, da je nesto ne gotivi "generalstab" tj. rukovodstvo radikala. moze li mi neko tacnije reci sta se desilo? :?: :shock:

На Булевару већ постоји забрана за камионе (ако немају посебну дозволу из СУП-а (мислим да је СУП, можда и неки други орган)), и не само ту већ и у великом делу центра. Па нису ваљда толико глупи да преусмере транзит на Булевар?!! Мислим да камионима треба оставити Бошка Перошевића (Жежеља). Не сећам се добро како је било пре рата, али мислим да је и тада био забрањен саобраћај на Булевару (можда се и варам :? ). Него о каквом мосту Франца Јозефа они причају??? Па не може да се зове Бошко перошевић и Варадинска дуга, а може по том (условно речено) окупатору :twisted:

Cupi NS:
На Булевару већ постоји забрана за камионе (ако немају посебну дозволу из СУП-а (мислим да је СУП, можда и неки други орган)), и не само ту већ и у великом делу центра. Па нису ваљда толико глупи да преусмере транзит на Булевар?!! Мислим да камионима треба оставити Бошка Перошевића (Жежеља). Не сећам се добро како је било пре рата, али мислим да је и тада био забрањен саобраћај на Булевару (можда се и варам :? ). Него о каквом мосту Франца Јозефа они причају??? Па не може да се зове Бошко перошевић и Варадинска дуга, а може по том (условно речено) окупатору :twisted:
jeste, zabranjeno je u skoro celom gradu da se ide sleperom. zato ko sto sam reko ima luka sa masinama za istovar(viljuskari itd) pa tamo, ali niko ne sprovodi zakon :evil: .
Jeste bosko perosevic za kamione ali taj je most privremen i nije mnogo stvari reseno njime. pogledaj sa petrovaradinske strane. To su isto tamo kucice i sve lepo, i onda im slepercina prodje tu jer ide na boska perosevica.
a neznam da se prica o francu jozefu. ako se dobro secam to je bilo ono pored pontonca sto su ostali stubovi? Nesto se prisecam da su hteli nabudzit pesacki most tu. nebi bilo lose vala. al neki onako ko sto je bio most kraljevica mog imenjaka tj. Tomislava. Mislim ne bas takav, ali nesto sto ce da podseca na njega.

Па и то што кажеш. Какви политичари таква држава, а политичари * . Читао сам у новинама да одвајају неке паре за пројекат изградње моста Франца Јозефа. И ја сам се сад сетио :oops: , али мислим да би било скрнаво тако назвати мост, бар не док не буде неки са Српским именом (нећу да улазим у расправу које име)

Ljudi udaljili smo se od teme.

vidim da je doslo do pogresnog shvatanja mojih izjava. ne mrzim ja futozane i ne mrzim BAS SVE radikale, naprotiv.
ali nije ni uredu da nam oni tamo rade ovde sta hoce i kako hoce. mislim na izbore za gradonacelnika konkretno.
pa dajte se osvestiti Futog,Kac i ostala "periferija" su nam doneli VASU MAJU koja ne samo da je bacala pare za novu 2005 (vatromet-kojeg su ljudi veoma zeljni),nego je i dozvolila GSP-u da radi sa cenama sta hoce.
Kako je do malo pre karta mogla da kosta 15 din. a sada mora da bude 66% skuplja,odnosno 25 din.
Ove cifre neizgledaju nesto mnogo na prvi pogled ali oni koji moraju da idu recimo u taj isti Futog u skolu moraju da daju skoro 1000 din. a pre je bilo oko 600 din.

Gema69:
dr_Vejn:
Jeste li primetili da nam buducnos grada zavisi od Futoga i njihovih biraca.
Kod nijih ima 90% radikala.
Treba nijma dati status opstine pa nek se onda uvaljuju sami u govna!!!

Pa i Bora je iz Futoga.

pa neka je ko mu brani
kada se svi futozani budu preselili u NS neka onda glasaju za NjIHOVU MAJU
a dotle njima treba dati status opstine koji ce ne samo nama da prija nego i njima

EVO DS-OVACKI "HUMANIZAM", "HUMANISTI SU KAO NJIHOVE USTASE:
"Kolektivni centar "Poljoplod" u Valjevu.I ako nam ništa nisu ponudili,osim 120000 dinara(da za to kupimo stan ili kucu),u junu 2003.godine su nam iskljucili vodu i struju.Od juna 2003. do maja 2004.godine bili smo i bez vode i bez struje(čitavu zimu nismo imali grijanje,a bilo je i -15).
Povjerenik za izbjeglice u Valjevu Jelica Simeunovic(clan GSS) nam je prijetila da ćemo biti protjerani u Hrvatsku ako ne napustimo kol.centar,bakama od 80 godina je prijetila samaranjem,optuzivala nas da smo poceli rat,govorila kako su Hrvati nasa braca,pobacala nam hranu iz frizidera(šta kažeš na ovo) i svaki Boziji dan nas pljuvala preko medija pod kontrolom DS(Radio Valjevo,Vujic televizija,novine Napred).Ti isti mediji nisu hteli da objave nijedno naše saopštenje,osim TV "MARS" koja je pojam za demokratiju.
Takođe i mnogi mediji iz Beograda su sve ovo precutkivali.
Na lokalnom nivou u Valjevu na vlasti je bila DS sa svojim satrapima.Kada smo tražili pomoć od njih oni su se sprdali i ismijavali sa nama i samo pitali-a što se ne vratite?
Umalo da zaboravim i onog lopova Ozrena Tosica koji nam je prijetio policijom i slao saopštenja u kojima piše da nam je nudio bolji smjestaj-e da Bog da mu njegova djeca zivjela u tom boljem smjestaju."

Back