fuji fotoaparati

А што онда не, на пример, овај? :) :
http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/nikon-p100-605.html

Иначе, звала сам BmFocus Foto данас, сад кажу, "99% ће бити готово сутра", с образложењем: "ради он сада, али морају дуже да га држе, ради тестирања, да се не би после враћало". Е, па да видимо...

ništa nemam da kažem na temu, jerbo ja dok sam imala mog starog dobrog fujuja s5700 mnogo me je lepo služio
ali nije kupljen kod nas

ali ne mogu da odolim a da još jednom ne napomenem kako mrzim majstore mnogo i to što lažu i te servise što te teraju da se za stvar koju ti po zakonu pripada uvijaš i da ih zoveš 500 puta ko da ti čine uslugu i da ne zalalim sad u detalje i primere, ali grrrrrrrr

Најзад, јуче ствар је решена овако: "Фуђи" није могао да се поправи, па су ми понудили да ми дају нови апарат - одмах, или враћање новца, не одмах, "због административне процедуре", кроз најмање десетак дана. Коначно, реших да узмем нови. Пошто више нема овог истог "Фуђија", реших да доплатим и узмем Canon PowerShot SX130IS.
Знам и сама да је најбоља варијанта добити паре натраг, али, искрено, мени је већ било доста тих развлачења. А с новим апаратом код себе имам више могућности, и да натенане размислим шта даље.

А опције су:
-да га одмах тако новог продам, и купим нешто од раније планираних

-да га задржим неко краће време, док се још "вежбам", и док скупим паре за, рецимо, Canon SX40 HS

-да га трајније задржим, јер, морам признати да ми се - допао. :)

Не само што "шије" Фуђија по свему, почев од спољног утиска, робусности и здржљивости, до лакоће с менијима, могућности ручних подешавања, квалитета фотки, итд, него је ипак и компактнији, лакши за ношење.

А после тога ће ионако природно доћи време за неки нови...

na vrednost tog aparata-cenim oko 200 evra-dodaj jos 300+ koliko si bila i spremna da odvojis- i uzmi lepo DSLR-sta god da kupis neces se zeznuti...S DSLRom se ne moze nista porediti...veruj mi...ko god je DSLR prbao-ne bi za glavniaparat ni da cuje za nesto drugo...sve je to lepo kad je lepo vreme, dobro svetlo, nema fotkanja sporta, dece u zatvoreom, itd.-ali prvi put kad kad Ti scena proleti a aparat "zzzz-zzzz-nema fokusa" i puf-pokajaces se sto enmas DSLR...Dobrih semi-pro aparata je bilo i pre 4 5 6 godina,ali su isto kao i danas-bili i ostali precenjeni.Ovaj Canon nije semi-pro vec kompakt, i boljka je brzina rada, AFa,baterije, id.-i to sto ne daj boze da se okvari nesto ap reili kasniej hoce nazalost-ksotace Te opravka ko pola aparata.. Nemoj da se ljutis i da me shvatis pogresno-ja u ovoj temi vise ecu rec reci-jer nekako mi se cini da si Ti vec odlucila sta ces i kako ces-a nas pitas za savet...pitam se, najiskrenije jesi li ijedan od nasih predloga tj nasih razmisljanja, sugestija, analizirala ozbiljno...? No kako god, sta god kupila nek Ti je sa srecom...Toliko od mene...:hvala:

Poslednja izmena:
na vrednost tog aparata-cenim oko 200 evra-dodaj jos 300+ koliko si bila i spremna da odvojis- i uzmi lepo DSLR-sta god da kupis neces se zeznuti...S DSLRom se ne moze nista porediti...veruj mi...ko god je DSLR prbao-ne bi za glavniaparat ni da cuje za nesto drugo...sve je to lepo kad je lepo vreme, dobro svetlo, nema fotkanja sporta, dece u zatvoreom, itd.-ali prvi put kad kad Ti scena proleti a aparat "zzzz-zzzz-nema fokusa" i puf-pokajaces se sto enmas DSLR...Dobrih semi-pro aparata je bilo i pre 4 5 6 godina,ali su isto kao i danas-bili i ostali precenjeni.Ovaj Canon nije semi-pro vec kompakt, i boljka je brzina rada, AFa,baterije, id.-i to sto ne daj boze da se okvari nesto ap reili kasniej hoce nazalost-ksotace Te opravka ko pola aparata.. Nemoj da se ljutis i da me shvatis pogresno-ja u ovoj temi vise ecu rec reci-jer nekako mi se cini da si Ti vec odlucila sta ces i kako ces-a nas pitas za savet...pitam se, najiskrenije jesi li ijedan od nasih predloga tj nasih razmisljanja, sugestija, analizirala ozbiljno...? No kako god, sta god kupila nek Ti je sa srecom...Toliko od mene...:hvala:
Хвала ти много за све сугестије и савете.

Али ја сам и рекла раније: мени је укупни лимит око 400, па ево, чак и да се натегнем до 450е, а шта од DSLR има солидно за те паре?

Ја уопште нисам одлучила, заиста ми је дилема ово што написах.

Све ваше предлоге сам узела најозбиљније у обзир, данима, ево, буљим у монитор, прегледајући разне тестове поменутих модела, слушам искуства људи...

У ствари, тек сад не знам шта је најбоље урадити.

Да се може, узела бих онај Panasonic који ми је саветовао Serpent Saint, јер сам и од неких других људи чула директна добра искуства и видела фотографије, али њега више нема...

Још једном, хвала на свему, и извињавам се на сметњи. :) :hvala:

pre bih isao na ovako nesto ako vec ne moze DSLR- http://www.dpreview.com/products/olympus/compacts/oly_xz1 -manji raspon zooma-ali blenda oa 1,8-to je brutalno! _ima RAW format...Em je grafjen ko mali tenkic...Iliti ovako nestohttp://www.dpreview.com/products/olympus/compacts/oly_xz1
a treca opcija ako vec mora ultrazoom- Panasaonic TZ-7, TZ10 i sl.tj.http://www.fotodiskont.rs/test-model...-tz10-569.html
Dakle ja sam zakljucio da Tebi treba sto bolja optika i st veca svetlosna moc tj. sto veca blenda +sto bolji senzor...A veruj mi 1,8 blenda na 28 mm tj. sirokom delu ne da znaci...+ upotrebljivih ISO 800 mozda i i 1600 + RAW format...! Ovaj drugi Fuji je slican a Panasonic je provereno dobar aparat ima s i test na linku a i brdo testova na NETu...a pogledaj na Dpreviewu sample galeries za razne aparate pa proceni sama kakvu siku koji daje...i kakav je

Dobar izbor, Milunka. Ako nema Panaosnica, Canon Powershotovi su najbolja mogućnost. Kao Nikondžiji mi je teško da kažem, ali Nikonovi prosumeri su za klasu ispod Canonovih-tako je na primer P7000 bleda kopija Canona G12. U DSLR klasi stvari stoje drugačije, pa je Nikon D3 izbor većine profesionalaca.Pričao sam da vlasnikom PCFoto, i on reče da Panaosnic polako povlači digitalne aparate sa našeg tržišta, jer se slabo prodaju-narod je navikao na Nikon i Canon. Isto tako, bila je priča da neće biti više Sigma objektiva na našem tržiptu jer su uvozniku postavili besmisleni zahtev da napravi obrt od minimum 50 000 evra (na srpskom tržištu!) pa je uvoznik odustao, ali koliko čujem, Refot je preuzeo Sigmu...

Koliko sam video testove na intrnetu, od prosumer-a najbolje je ocenjen Canon sx40. Osecjaj je ko da držis dslr sa manjim objektivom, tako da mislim da je odličan sa napredno amatersko fotografisanje.

Back