Au sine, brate, lebe mekani, šta ti dečko pričaš :facepalm: Nigde nisam napisala da su glupe ili glupi, ne podmeći. Žrtva porodičnog nasilja može biti i muškarac sad dal od strane svog partnera ili od žene, nebitno... to jeste ređi slučaj ali ne znači da je za kuliranje uopšte. E sada kad smo raspravili da ja nisam rekla da su žrtve glupe tj glupi, idemo dalje, samo nemoj mi u odgovorima trpati tvoje reči u usta pliz. To je tvoj stav ja sa tim nemam ama baš ništa.
Ova primedba oko teme na kojoj žene kače frajere i muškarci ribetine mi je smešna skroz i veze sa pameću nema. Kakvi su ljudi, kakav si čovek to se ne procenjuje na osnovu fizičkog izgleda

To su ti dragi moj neke predrasudice što uzgajaš. Može neko izgledati kao mala beba, a biti teški bolesnik. Takve stvari se vide na osnovu njegovih ili njenih postupaka, a ne na osnovu onog lep je ili ružan je. Mimika, gestikulacija, pokreti na osnovu kojih procenjujemo kakav je ko su nešto drugo ne pričamo sada o tome (imaš posebnu temu za to) sve to spada pod procenu ponašanja, a ne pod estetikum, a samo o estetici pričamo na takvim temama. Mi te ljude ne poznajemo, takve teme su sprdnja. Mada opet moram da primetim da će žene postaviti nekog glumca više zbog njegove uloge u nekoj serijici ili filmu ili muzičara zbog onog što njegova muzika predstavlja jer su te uloge ili tekstovi, muzika, stavovi negde njihovoj prirodi bliski. Muškarci su uglavnom drugačiji od toga, njih ne interesuje ni de glumi, ni dal zna da glumi, ni dal zna da priča, ni dal zna da peva, većini (nisu svi takvi) bitna je samo spoljašnjost. E sad zašto je to tako, zašto su te razlike prisutne... pa vidiš... muškarci su fizički jači od žena, oni za neke stvari ne moraju strepiti kao žene što strepe, tako da to ni ne gledaju, jedan look u oke, jedan look u sike, možda u doopence i gotova stvar. Žene su bar mrvu kompleksnije od toga i ne grade mišljenje samo na osnovu fizičkog izgleda. O curicama ne pričamo, njima jeste bitno da je lep... dok ne porastu malko i ne skontaju kako ovaj muški svet funkcioniše...
U prethodnom postu akcenat je bio na tome da se ljudi menjaju ili se tako neki bolesnici bar jako dobro prikrivaju (opet promena u ponašanju, krili se pa se pokažu jel) nači ne šetaju sa transparentima tipa "dođi k meni zube ću ti izlomim i rebra ću ti polomim, kroz šakice da te propustim". Svakakvih priča ima, svakakvih sudbina ima, sve to treba dobro upoznati i sagledati, pa tek onda neke zaključke iznositi. Da si ti to sve navedeno uradio, veruj mi da ne bi pisao to što si napisao.
Uglavnom, bilo da ti je stav da su žrtve blesave i da su one krive

ili da ti je stav da je nasilnik i samo nasilnik kriv, što jeste tačno, vidim da smo se svi složili da je kod nas problem i u sistemu koji žrtve ne štiti, sam si naveo primer gde policija ne reaguje. Da ne bude sada da samo po njima pljujem, moram da naglasim da nisu samo oni krivi jer su oni jedan deo sistema. Kod nas je ceo sistem zakazao... i lekari i policija i socijalno i sud i država.
A ta priča da nasilnike treba zaštititi od žrtava koje nazivaš bolesnicima neka ti služi na čast vala, nemam daljih komentara. Fala lepo, doviđenja.