frustracija...

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
vim svi nešto često pominjete to, misim odvajkada se to pominje ovde...pa sam se malo zainteresovao i izguglao...i prepozno sam se odma iz prve...
možda grešim, al misim da se ovde to pominje u drugačijem kontekstu nego što je stvarno značenje te reči koje se pominje u vikipediji...
jel si isfrustriran/a...?

Poslednja izmena:
У Србији се реч фрустрација, комплекс и још пар не могу да се сетим, користе кад год некоме дуне, или кад нема шта друго да извуче, заправо пола људи не би знало ни да ти објасни зашто ти ето имаш комплекс од тог нечега и како си ти то фрустриран што се тога тиче, али ето они ти рекоше и то ти је.

pa ne, al baš sam se začudio šta je pravo značenje te reči, s obzirom na to u kom kontekstu se ovde tolike godine pominje...:lol:
i to od strane ljudi koji sebe smatraju za obrazovane, pametne, elokventne i šta sve ne...
al aj nema veze...
jel si ti Pljaki isfrustriran...?

pa ne, al baš sam se začudio šta je pravo značenje te reči, s obzirom na to u kom kontekstu se ovde tolike godine pominje...:lol:
i to od strane ljudi koji sebe smatraju za obrazovane, pametne, elokventne i šta sve ne...
al aj nema veze...
jel si ti Pljaki isfrustriran...?

Па како и да не будем? Гробар нам је председник, пувало једно најобичније, попови возе мечке и аудије, министар унутрашњих послова има афере коферче а његове нинџа корњаче га не дирају, ђилас нам узе гаће са дупета и сви ћуте, путарина најскупља а путеви су нам за рикше јер по овоме ауто возити и не можеш, евентуално стара Руска лада... Итд итд, кад бих почео трајало би данима..

Па како и да не будем? Гробар нам је председник, пувало једно најобичније, попови возе мечке и аудије, министар унутрашњих послова има афере коферче а његове нинџа корњаче га не дирају, ђилас нам узе гаће са дупета и сви ћуте, путарина најскупља а путеви су нам за рикше јер по овоме ауто возити и не можеш, евентуално стара Руска лада... Итд итд, кад бих почео трајало би данима..
i ja isto...

Мсм овде је фрустрираност оправдана с обзиром да факултетски образовани возе такси а неки паори возе мечке, и то је ок, али фора је што се овде користи термин фрустрираност где не постоји..

jao i ti postavila...sori nisam vido...:/

- - - - - - - - - -

evo brišem...

- - - - - - - - - -

i kad pročitaš tu definiciju iz vikipedije i pogledaš situaciju u kojoj živimo, ispada da je frustracija poželjna osobina, način samoodbrane, da se zaštitimo svakodnevnih sranjja (da me izvine modovi, valjda me neće banovati za reč koju svi koristimo svakodnevno)...

vim svi nešto često pominjete to, misim odvajkada se to pominje ovde...pa sam se malo zainteresovao i izguglao...i prepozno sam se odma iz prve...
možda grešim, al misim da se ovde to pominje u drugačijem kontekstu nego što je stvarno značenje te reči koje se pominje u vikipediji...

Dikinsone... :(

zasto?

Ako frustraciju gledamo kao nezadovoljstvo u LjiS smislu, onda da, jesam nezadovoljan jer nisam imao prilike da nadjem pravu osobu sa kojom bi se psihicki i emotivno poklopio. Da l' je do mene, ili do njih, diskutabilno je, ja bih rekao da smo samo dva razlicita sveta na razlicitim frekvencijama koje se ne poklapaju.

Da li zbog svog licnog nezadovoljstva i neostvarenosti na LJiS planu treba da mrzim suprotni pol, one su ovakve, onakve, a ja sam zlatan? Ne, jednostavno prihvatam tu cinjenicu kao takvu jer sam i ja mozda deo problema jer sam takav kakav jesam, a mozda samo nisam imao srece. S vedrije strane, imao sam prilike da popricam sa osobama koje su bliske mom nacinu razmisljanja, opet, tu je pitanje, sta bi bilo kada bi bilo, iako licno mislim da su te osobe u manjini, to ipak pokazuje da nisu sve iste i da manje-vise svako ima sansu da nadje svoju zakrpu.

Braco Srbi i sestre Srpkinje, a i svi ostali ... da vam kazem ja sta frustracija. Frustracija je kada se smuvas sa devojkom od 25 god. u nekom klubu, kada ti da br tel.i treba da se vidite, a onda te ona zavlaci nicim izazvana (odlaze ti sastanke, drzi na distanci, prefidno podbada, glumi neki velicinu...itd) iako ti imas dobre namere. Lek za frustracije takvih osoba je da ih oteras u p...u lepu m...u pa neka svoje frustracije leci na drugima. Jer to sto je njoj neki bivsi decko rascepao vaginu pa ostavio, sto ima veliki nos, sto je debela ko svinja itd...to nije tvoj problem...:mrgreen:

Treba voleti ljude i prihvatiti ih kakvi god da su, a ovi isfrustrirani nek se raspadaju ko ih ebe...:ok:

Ne znam tebra, ne znam...sebi jos uvek delujem stalozeno i pribrano. :cool:

Ja tek sad ne razumem šta znači ovo frustracija - a bio ubedjen da znam :lol:

Pa valjda nesam frustriran (puno) čini mi se da sasvim solidno podnosim svoje neuspehe, nesavršenosti i opšte nezadovoljstvo ... ili sam možda oguglao :think: ... ali nisam toza nervoza i ne skačem na druge kad mi prst pokažu ili se istresam bez razloga :aha:

Bila sam. Iz nemogućnosti da iskažem, da kažem, da predočim , da opovrgnem, da istaknem..Sve tako nešto, znate. Sada više nisam. Zato što mi je sada "ravno". I jer me boli dupence da sve to isto objašnjavam. Jer sam shvatila, da nije vredno toga. Dok mi je bilo važno i bitno, a usta zapušena , kako nije. Ne da je rađalo frustraciju i pojačavalo pritisak, nego je bilo da umreš i ravno "vrištanju" u sebi.

Sada to više ne postoji, ni ta nezadovoljnost ni ta frustriranost, a ni pritisak...jer mi je nebitno. Naučila sam da kanališem sve što me jeste frustriralo i bacalo u brigu, na neki drugi način. Da otpustim od sebe. Prevazišla, sažvakala, svarila, premotala, i kraj.

:hvala:

Back