Friendpc - mišljenje?

gentleman1

Početnik
Poruka
20
Pozdrav svima.

Igrom slučaja pronašao sam sajt https://www.friendpc.com/ i privukao me je da tamo napravim profil i ponudim neku od opcija: life coach, virtual friend, virtual gamer. Za svaku od navedenih opcija, ako me neko odabere, odnosno angažuje postoji opcija, da ponudim, koliko mi neko plati za određenu "uslugu". E sada, zanima me, da li neko poznaje taj sajt, da li sve funkcioniše normalno, da li to uopšte funkcioniše...
Možda bi bilo ok dodati, da sam osoba sa mnogo takvih i drugačijih iskustava, dosta sam putovao svetom, doživljavao različite stvari, prolazio kroz dobra i loša iskustva, koja su mnogim drugim ljudima nepoznata...pa bi možda bio nekome i zanimljiv :)
Dakle, zanima me, da li je neko probao ovako nešto, bilo sa ovog ili drugog sajta. Da li je moguće doći do uspeha na ovakav način. Naravno, ne mislim zaraditi brdo para, ali bi mi mnogo značilo da zaradim nešto.

Nisam probala ali sam videla da reklamiraju ponude tog tipa.
Što da ne probaš. Meni se čini kao nešto što ima potencijala na kraju krajeva ljudi sada iznajmljuju drugove, devojke, momke, virtuelno žive...
Ne vidim da bilo šta možeš izgubiti samo dobiti :)

Ti si ovaj drugi? Ili nisi iz Srbije?

Slabo je ko čuo za ovaj servis. Imaš "posla"?

Prilozi

• Screenshot_20221011-111849_Firefox.jpg
    Screenshot_20221011-111849_Firefox.jpg
    53,3 KB · Pregleda: 63
valjda treba da imas neke sertifikate i dokaz strucnosti da bi te neko odabrao da mu budes guru.
nece te niko odabrati i placati na lepe oci.
Ne verujem da većina ljudi koji nude usluge na toj stranici ima bilo kakav sertifikat. Jednostavno moraš biti dobar rečima i imati dovoljno životnog iskustva, ako si dosta ili barem nešto od knjiga iz oblasti psihologije pročitao, dodatni je bonus, tako ja to razumem. Možda i nisam u pravu. Uostalom, da mi je neko rekao određene stvari, prije nego što sam ih lično iskusio, možda (verovatno) bi iz tog iskustva izvukao više nego što sam izvukao bez tog nekog saveta. Izvući pouke iz nekog iskustva, koje bi se moglo završiti na neki drugi, možda bolji način, možda nije korisno za pojedinca, koji je sve to doživeo, ali može biti korisno za nekoga drugog.

Ideju za ovo sam inače video na YT, jedan jutjuber je pričao o tome. Ono što bi mene zanimalo, jeste neko lično iskustvo osobe sa ovih prostora, da li je neko nešto zaradio.

Ovo "virtual friend" je vrlo verovatno za muškarce beskorisno, jer devojke verovatno ovako nešto ne traže :) Dok muškarci verovatno traže devojke, tako da otpadam. "Virtual gamer" i nije baš za mene, osim ako bi mi neko platio za igranje FIFE :D Jedina koliko toliko realna opcija je "life coach".

Ne verujem da većina ljudi koji nude usluge na toj stranici ima bilo kakav sertifikat. Jednostavno moraš biti dobar rečima i imati dovoljno životnog iskustva, ako si dosta ili barem nešto od knjiga iz oblasti psihologije pročitao, dodatni je bonus, tako ja to razumem. Možda i nisam u pravu. Uostalom, da mi je neko rekao određene stvari, prije nego što sam ih lično iskusio, možda (verovatno) bi iz tog iskustva izvukao više nego što sam izvukao bez tog nekog saveta. Izvući pouke iz nekog iskustva, koje bi se moglo završiti na neki drugi, možda bolji način, možda nije korisno za pojedinca, koji je sve to doživeo, ali može biti korisno za nekoga drugog.
kakav crni sertifikat...najzalonije mi je kada sa 23 godine vidim sertifikovanog life bilo cega...
ljudi su danas usamljeniji nego ikada...tako da se virtuelni prijatelj, gamer meni cini sasvim ok...
kazes da si putovao dosta, imao iskustva, prosao svasta...zivotna skola se ne uci nego zivi...druga opcija ne postoji...
probaj pa nam reci jel valja necemu :mrgreen:

kakav crni sertifikat...najzalonije mi je kada sa 23 godine vidim sertifikovanog life bilo cega...
ljudi su danas usamljeniji nego ikada...tako da se virtuelni prijatelj, gamer meni cini sasvim ok...
kazes da si putovao dosta, imao iskustva, prosao svasta...zivotna skola se ne uci nego zivi...druga opcija ne postoji...
Eh komšinice
Treba te platiti...
Džaba nas animiraš...

da, ali ovde pricamo o placanju a ne caksanju.,
da caska moze i ovde.
on zeli da zaradi novac.
ko ce davati pare nekome ko nema nikakvu akreditaciju?
da li bi ti placala ikog samo na osnovu njegove reci da zna tu materiju?
iskreno sumnjam.
sad mozemo da se natezemo do sutra koliko sertifikovani predavaci znaju, ali kako god okrenemo taj sertifikat dokazuje da znaju materiju.. i slazem se da neko bez sertifikata moze da zna vise ali sa druge strane treba mu taj papir da bi neko ko ga ne zna stekao poverenje da bi mu platio.

da, ali ovde pricamo o placanju a ne caksanju.,
da caska moze i ovde.
on zeli da zaradi novac.
ko ce davati pare nekome ko nema nikakvu akreditaciju?
da li bi ti placala ikog samo na osnovu njegove reci da zna tu materiju?
iskreno sumnjam.
sad mozemo da se natezemo do sutra koliko sertifikovani predavaci znaju, ali kako god okrenemo taj sertifikat dokazuje da znaju materiju.. i slazem se da neko bez sertifikata moze da zna vise ali sa druge strane treba mu taj papir da bi neko ko ga ne zna stekao poverenje da bi mu platio.
Ta zarada bi se svodila na neku malu, minimalnu zaradu. Barem za početak. Sigurno ne bi dao cenu više od 10 eur/h, prvenstveno zbog toga što nemam nekog iskustva što se toga tiče. Verujem da bi posle prvog časa osoba sa druge strane procenila da vredim tih para i pre svega vremena, jer je, pogotovo na zapadu, vreme nešto što obično nedostaje ljudima. Ukoliko bi osoba procenila, da je bilo časkanje beskorisno, OK, ipak mislim da ne bi nikoga oštetio u finansijskom ili bilo kojem drugom smislu. Pogotovo mladima nedostaje iskustvo, možda bi i uspeo nekoga da ohrabrim da pokuša da izvuče više od onoga što mu se trenutno dešava.

ako vec hoces da zaradis a volis igrice, makar fifu, sto ne odes na trovo?
strimuj igrice i tu mozes da zaradis ozbiljne pare ako si dobar.

pola jutubera tamo zaradjuju pare, pocev od mudje pa nadalje
Znam za Mudju, a i za trovo, ali uz posao kojim se inače trenutno bavim nemam baš mnogo vremena da odvajam više od nekih 30 minuta za FIFU dnevno, osim kad negde putujem. Inače Mudja i njemu slični su počeli kao deca ili barem tinejdžeri, na početku uopšte nisu imali nešto pratilaca, do toga da zarađuju so došli verovatno tek posle nekoliko godina. Ne poznajem njihovu priču, ali sigurno nisu ostali tinejdžeri počeli da ih prati posle par meseci. Dakle, ukoliko bi krenuo Mudjinim putem, bilo bi potrebno nekoliko godina intenzivnog igranja/strimovanja da dođem do eventuelnog uspeha. Šteta vremena, može mnogo pametnijih stvari da se doživi u tom vremenu, od putovanja do novih poznanstava... Da sam mlađi, možda bi razmišljao drugačije.

Inače, deluje mi i neobično da neko zaista plaća nekome da igra igrice, umesto da ih igra sam.

Za ovakve stvari (life coach/virtual friend/virtual friend) odvojio bi nekih sat vremena dnevno, ukoliko bi video da postoji interes, nekao bi se organizovao da uspem i da dođem do više vremena.

Dakle, ukoliko bi krenuo Mudjinim putem, bilo bi potrebno nekoliko godina intenzivnog igranja/strimovanja da dođem do eventuelnog uspeha. Šteta vremena, može mnogo pametnijih stvari da se doživi u tom vremenu, od putovanja do novih poznanstava...
jedna stvar treba u startu da ti je jasna.
na internetu nema instant zarade.
za bilo koju zaradu na netu ti treba bar par godina da zalaufas.
cak i ovo sta pitas ima review.
znaci bitan je i tu fidbek ljudi a njega ce biti tek kad budes presao ohoh njih.

ti slobodno putuj ali onda zaboravi na ovaj vid zarade.

Nisam probala ali sam videla da reklamiraju ponude tog tipa.
Što da ne probaš. Meni se čini kao nešto što ima potencijala na kraju krajeva ljudi sada iznajmljuju drugove, devojke, momke, virtuelno žive...
Ne vidim da bilo šta možeš izgubiti samo dobiti :)
I pored toga što virtuelno žive, usamljeni su preko svake mere.
Ima nekih sajtova preko kojih ljudi plaćaju drugim ljudima da zajedno sa njima ručaju.
Jedeš, a preko puta tvog tanjira je ekran gde druga osoba jede i pravi ti društvo.

I pored toga što virtuelno žive, usamljeni su preko svake mere.
floskula koja uopste nije tacna.
kao sto su pre 20 godina pricali kako kompjuteri otudjuju ljude.
gloopost.

evo i osoba koju citiras je preko kompa nasla frajkana :D
da nije bilo kompa nikad se ne bi upoznali..

kompjuteri pomazu da se zblize ljudi koji nikad ne bi u realu..

a sto ima samotnjaka, uvek ih je bilo i uvek ce ih biti.

MI biramo neličan kontakt čim smo na forumu.
Iako većina nas verovatno manjka u ličnim kontaktima, i pored svih socijalnih mreža...

Muđu je u.sralo pa se posvetio tome. I zato je znan u tom domenu. Iako potpuno nebitan.

floskula koja uopste nije tacna.
kao sto su pre 20 godina pricali kako kompjuteri otudjuju ljude.
gloopost.

evo i osoba koju citiras je preko kompa nasla frajkana :D
da nije bilo kompa nikad se ne bi upoznali..

kompjuteri pomazu da se zblize ljudi koji nikad ne bi u realu..

a sto ima samotnjaka, uvek ih je bilo i uvek ce ih biti.
Pa da, internet otuđuje ljude, to je teorija zavere.

Back