Truman
Elita
- Poruka
- 23.227
1) Ako znate sta je:znate li neku knjigu iz ove oblasti na srpskom jeziku jer me dosta zanima?
2)Da li mislite da je frenologija nauka ili kvazinauka?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Truman:1) Ako znate sta je:znate li neku knjigu iz ove oblasti na srpskom jeziku jer me dosta zanima?
Truman:Sto se tice prvog predloga ako ne budem nasao neki izvor tako ce i biti.
Sto se tice drugog odbijam ga jer u reci kvazinauka
stoji rec nauka.
Ja sam se zainteresovao za frenologiju kada sam primetio da kod nekih jako inteligentni ljudi (mladji) koje znam ili sam vidjao postoje neke slicnosti u izgledu i obliku glave.E sad mozda sam ja to utripovao a mozda nisam ali ponekad uspem da prepoznam neciju inteligenciju preko fizickog izgleda.
Uzmi iz biblioteke knjigu "POMORSKI KADET DZEK IZI" napiso je nekada popularan engleski pisac Kapetan Merijet. Tema knjige nije frenologija, vec problemi odrastanja, koegzistecije i tolerancije. U pocetku je knjiga malo dosadna, ali istraj. U doba pisanja te knjige frenologija je bila "in" te ces ponesto i o njoj nauciti. Prava lekcija je u tome da ljudi pokusavaju da pojednostave resenja svojih problema. Ponesto, relativno naucno nacices u svakom udzbeniku krivicnog prava, jer svaki iznosi, medju teorijama koje su u odredjeno vreme bile aktuelne i Lambrozovu teoriju o "delikvente nato" i povezanosti izgleda glave i lica sa sklonostima ka vrsenju krivicnih dela. Sustinski i frenologija i Lambrozova teorija nisu prosle jednostavan naucni test: nisu povezale uzrok(oblik glave) i posledicu(inteligencija ili krminalne sklonosti) na visem nivou od obicne slucajnosti.Truman:1) Ako znate sta je:znate li neku knjigu iz ove oblasti na srpskom jeziku jer me dosta zanima?
maral86va:ne razumem zasto onda posecujes forum ako su na njemu nebuloze ako ti nesto smeta slobodno reci ali oprosti mozes slobodno da zaboravis na ovakve komentare dakle ako imas neki problem ako ti se nesto ne svidja slobodno reci ali ne uvredljivo
1) Ako znate sta je:znate li neku knjigu iz ove oblasti na srpskom jeziku jer me dosta zanima?
Sto se tice drugog odbijam ga jer u reci kvazinauka stoji rec nauka.
Moram da primetim da u reči "kvazinauka" stoji i reč "kvazi".