zike
Elita
- Poruka
- 21.673
Bice da je do Mila nesto?![]()
Ne može do Mila da bude, Milo je faraon, nepogriješivi

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bice da je do Mila nesto?![]()
Koga zanima najnoviji izvještaj Freedom Housea, evo linka
http://www.freedomhouse.org/template.cfm?page=443&year=2008
Mislim da je izvještaj sraman, Crna Gora im je djelimično slobodna, a Hrvatska i Srbija slobodne zemlje.
U Hrvatskoj se u zadnje vrijeme dogodilo masa ubistava, a "najpopularnije" u javnosti bilo je ubistvo Iva Pukanića. I oni su slobodni... Katastrofa
Evo tek sad viđeh da su i Srbija i Hrvatska ođe svrstane kao djelimično slobodne. Ma sramota!! Ajde, Hrvatska zbog ubistva Pukanića dosta gubi, ali u Srbiji se nije ništa dogodilo da bi bila djelimično slobodna. A na TV VIJESTI rekoše da su Srbija i Hrvatska slobodne zemlje. Ko mi je kriv kad gledam opozicionu TV... Mada nijesam bio kući
Ma decko je slabouman,delom sam rekao istinu delom sam ga provocirao da kidise s glupostima(smeh je najbolji lek)....ovde imamo dokaz kako interes preovladava nad sivme....sto se tice"Kuce Slobode" oni su nacionalisticka organizacija i to je to....imas gore post od mene s njihove uvodne strane....tuga cemer i jad(cak su pojasnili gde deluju)
A sto se tice EU i Srbije.....glupost preovladava nad realnoscu(ili ljudi jednostavno se nadaju da ce nam teci med i mleko ulicama kad udjemo u EU)...To ti je sve "Gledanje sirom zatvorenih ociju"....i vidim da to razumes.....
a kako to objasniti ostalima a da shvate(mislim pisem na srpskom,govorim na srpskom,ali kao da imaju traku preko ociju,i cepove u usima....)
To što smo uspeli da svrgnemo svog diktatora beskrvnim pučem, je sjajno i drugi treba da koriste naše iskustvo.Koliko ljudi u Srbiji je svesno da su učestvovali u velikom namagarčivanju Istočne Evrope?
To što smo uspeli da svrgnemo svog diktatora beskrvnim pučem, je sjajno i drugi treba da koriste naše iskustvo.
E sad, to što propali Nikolićevi podržavaoci ne razlikuju slobodu i ropstvo, i smatraju da je devedesetih bila super-sloboda,
a onda sav taj raj iščezao mrskog 5. oktobra 2000, to je problem samo njihove umne zaostalosti.
A šta se to loše desilo od 5. oktobra, ja vidim samo pozitivne promene. Na primer učlanjenje u UN, ukidanje nekih trgovinskih ograničenja.
Ne znam koji vam je, kad ste od 2003. do 2008. glasali za povratak u '90-te. Jednostavno ne postoji nikakvo smisleno objašnjenje za to.
U ,,Rušenju diktatora”, Miljenko Dereta, direktor beogradske grupe pod nazivom Građanske inicijative, objašnjava kako je za štampanje 5.000 primeraka knjige, ,,Od diktature do demokratije": Konceptualni šablon za oslobođenje” dobio finansije od američke organizacije za zaštitu ljudskih prava Freedom House. OTPOR je takođe dobio Šarpovo najbitnije delo u tri toma, ,,Politika nenasilne akcije”. Ovo su preveli u skriptu na srpskom jeziku, pod nazivom ,,Otporaški priručnik”.
Mišljenje da ugnjetavani nisu u stanju da uspešno preduzmu nešto ponekad je tačno za izvestan period vremena. Kao što je veċ naznačeno, ugnjetavani ljudi ne žele i privremeno nisu u stanju da se bore, jer nisu sigurni u svoju sposobnost da se suoče sa okrutnom diktaturom i ne znaju ni jedan način da za spasenje. Tako da je razumljivo što se mnogi ljudi oslanjaju na druge da ih oslobode. Ova spoljna sila može biti ,,javno mnjenje”, Ujedinjene Nacije, neka određena zemlja ili međunarodne ekonomske i političke sankcije.
Takav scenario može da zvuči utešno, ali postoje ozbiljni problemi sa oslanjanjem na spoljnog spasitelja. Takvo uverenje može biti skroz pogrešno. Obično nema nikakvih stranih spasitelja, a ako se strana država i umeša, verovatno joj se ne treba verovati.
Ovde treba naglasiti nekoliko surovih istina o stranoj intervenciji:
• Strane države ċe često tolerisati ili čak pozitivno oceniti diktaturu da bi ostvarile svoje sopstvene ekonomske ili političke interese.
• Strane države takođe mogu biti spremne da izdaju ugnjetavane ljude umesto da održe reč i pomognu im u njihovom oslobađanju na uštrb drugog cilja.
• Neke strane države ċe delovati protiv diktature samo da bi ostvarile svoju ekonomsku, političku ili vojnu kontrolu nad zemljom.
• Strane države se mogu aktivno uključiti s dobrim namerama samo, ako i kada je unutrašnji pokret otpora veċ uzdrmao diktaturu, usredsređujuċi time međunarodnu pažnju na okrutnu prirodu tog režima.
Diktatura obično postoji prvenstveno zbog unutrašnjeg rasporeda vlasti u matičnoj zemlji. Populacija i društvo su preslabi da bi diktaturi stvorili ozbiljnije probleme, bogatstvo i vlast su skoncentrisani u premalo ruku. Mada međunarodne akcije mogu koristiti ili oslabiti diktaturu, njihov kontinuitet zavisi isključivo od unutrašnjih činilaca.
Međutim, međunarodni pritisci mogu biti jako korisni kada podržavaju moċan unutrašnji pokret otpora. Onda, na primer, međunarodni ekonomski bojkoti, embargoi, prekidi diplomatskih odnosa, proterivanje iz međunarodnih organizacija, osude od strane institucija Ujedinjenih Nacija i sl. mogu umnogome doprineti. Međutim, u odsustvu snažnog unutrašnjeg pokreta otpora, teško da ċe drugi preduzeti takve akcije.
Nikakvog bombardovanija ne bi ni bilo da je Vesna Pešić bila na vlasti. Tako da, taj rat s Natom možete da pripišete Miloševiću i Tomi Lopati.