Fraza ili...?

e sad, da li mislimo na zaljubljivanje, na prvi prilaz, otpocinjanje ljubavi? pa kao, oni koji su hrabri imaju veliko srce, a oni koji sede i cekaju imaju malo srce?
jok.
prvo, razlozi zasto ljudi traze nekog su veoma razliciti, kao sto su veoma razliciti razlozi zasto neki ljudi nekad ne traze nista.tako da, i mala i velika srca nekad traze, nekad cekaju..tako je to u zivotu..
a ako mislimo na drugu stvar, kao velika srca vole, cak i kad ljubav nije uzvracena, a mala prvo cekaju da im se ljubav pruzi, pa ce da vide?
i tu mi malo smrdi, jer nije tacno je odlika velikog srca voleti nekog ko te ne voli. voleti nekog ko te ne voli, znaci zatvoriti sebe za sve one druge ljude koji mogu da ti pruze ljubav, i uskratiti sebe za srecu uzvracene ljubavi. svaka neuzvracena ljubav koja se razvlaci beskonacno vid je patologije.. i nema veze sa velicinom srceta..
u stvari, ljudi ili odrastu ili ne. ili se nadju ili ne.
slabo tu pomazu fraze...

i tu mi malo smrdi, jer nije tacno je odlika velikog srca voleti nekog ko te ne voli. voleti nekog ko te ne voli, znaci zatvoriti sebe za sve one druge ljude koji mogu da ti pruze ljubav, i uskratiti sebe za srecu uzvracene ljubavi. svaka neuzvracena ljubav koja se razvlaci beskonacno vid je patologije.. i nema veze sa velicinom srceta..

Oooo, pa zar ljubav tako usko da se shvati? Zar se svodi samo na jedno bice, aman?
Ko voli i ko ume da voli, njegova vrata su otvorena i za druge, voleo neuzvraceno ili kako god...

A to postalo popularno ovde nipodastavati barem 90% populacije (pretpostavljam da si ti u onih 10%)? :D

Sta znaci maksimalni rast? Opet neka fora/fraza za ljude koji ne znaju ko su sa 30+?
Ono, rastem i razvijam se = pojma nemam sta radim u zivotu i kuda idem?
Vidis kako sve moze da se obrne. Ali pitanje je zasto uvek na stetu tih 90% a u korist nas koji smo tu da otvaramo oci jadnicima (koji, btw, vole, voljeni su, formirali su se do 25-te, jasni su im neki potpuno normalni procesi tipa LJUBAV i ne postavljaju glupa pitanja :neutral:).

Ljute me ovakve teme. :evil: Jer me u principu ljuti arogancija i besvest prema svima ostalima koji nisu kao mi. Ako nesto ne znamo, nije sramota. Nema potrebe iz naseg neznanja, konfuzije ili nezrelosti praviti teorije koje ce da od drugih ljudi naprave male i glupe invalide.
I ne mozes se oslanjati na fraze kod ovako bitnih pitanja. Ljubav je jako bitna u svacijem zivotu i svako ima samo svoj razlog zasto mu tu ide ili ne ide.
I malo iskrenosti nije na odmet. :evil: Znaci, ne "Sta vi mislite...velika srca...mala srca" nego Ja mislim ovako zato sto....(upisati po zelji).

Mene danas ne boli glava, pa rekoh da ti odgovorim.:lol: Sto si ti ljuta i na koga? Sto ti smetaju neciji zakljuci i odakle ti ideja da je to zakljucak nekog preko 30 godina ko nije spoznao ljubav? Mislim...ja pojma nemam cija je ovo fraza, niti mi je palo na pamet o tome da razmisljam. Mene zanimalo koliko tu ima istine.
A mene nervira kad neko umesto da skapira recenicu, uhvati se za neki termin, ko u ovom slucaju velika/mala srca i odmah krene da ispravlja nepravdu, nanesenu nekoj fiktivnoj masi, jer su svi ljudi jednaki, mozes misliti, iako znamo da nisu.
Sta je maksimalan rast, pa to se dostize tamo negde kad si na vrhuncu svojih postignuca, a i posle jos uvek mozes da ucis i da se razvijas do smrti. I sad mojne da se lazemo, koliko ljudi znas da rade na sebi duhovno?
Trece, stalno insistiras na licnom i konkretnom, smetaju ti opsti zakljuci i "teorije" (mada ovde nema ni t od teorije). To bas najbolje ne kapiram. Iza svakog pada stoji sila gravitacije.

Mene danas ne boli glava, pa rekoh da ti odgovorim.:lol: Sto si ti ljuta i na koga? Sto ti smetaju neciji zakljuci i odakle ti ideja da je to zakljucak nekog preko 30 godina ko nije spoznao ljubav? Mislim...ja pojma nemam cija je ovo fraza, niti mi je palo na pamet o tome da razmisljam. Mene zanimalo koliko tu ima istine.
A mene nervira kad neko umesto da skapira recenicu, uhvati se za neki termin, ko u ovom slucaju velika/mala srca i odmah krene da ispravlja nepravdu, nanesenu nekoj fiktivnoj masi, jer su svi ljudi jednaki, mozes misliti, iako znamo da nisu.
Sta je maksimalan rast, pa to se dostize tamo negde kad si na vrhuncu svojih postignuca, a i posle jos uvek mozes da ucis i da se razvijas do smrti. I sad mojne da se lazemo, koliko ljudi znas da rade na sebi duhovno?
Trece, stalno insistiras na licnom i konkretnom, smetaju ti opsti zakljuci i "teorije" (mada ovde nema ni t od teorije). To bas najbolje ne kapiram. Iza svakog pada stoji sila gravitacije.

Nisam ni rekla da su svi ljudi jednaki. :D
Ali, cemu toliko price o "postignucima" i razvoju i vrhuncu? Da, znam puno ljudi koji rade na sebi duhovno, stavise vecina ljudi iz moje okoline su bas ovakvi. I inace nisam sklona da u ljudima trazim ono negativno ili da ih iz bilo kog razloga spustam (u odnosu na sebe).
I skapirala sam recenicu, nemoj da se brines. :D
Samo mi sad objasni ovu pricu o postignucima i duhovnom razvoju.
(I neki ljudi se ne razvijaju. Mozda si ti od njih. A mozda i nisi. Ali ipak nije na odmet razmisliti o tome. Svaki razvoj ima refleksiju u materijalnom svetu - ima li tvoj?).

Insistiram na licnom je smatram da je "srce" prilicno licna stvar i da koje god pitanje imamo, treba da podjemo samo od sebe i tu nadjemo odgovor .

Prema odgovorima, prosto mi dođe da zaključim da je gomila ljudi već završila sa primanjem i davanjem ljubavi i da su u temi okarakterisani kao "negativci". Što mi je onako, baš tužna slika, ali nije daleko od realnosti, poklapa se sa slikom koju imam u RL.

Ljudi treba da se menjaju na bolje u svakom mogucem pogledu. Da bi to radili prvo treba sebe da budu svesni, gde su, ko su i sta su bez ikakvih oblandi (sto je tesko bez kritike sa strane, a tesko je i sa kritikom) i gde hoce da stignu i kako zele da se ostvare. Introspekcija se podrazumeva. I niceg tezeg nema u zivotu nego se svakodnevno izboriti da svest ostane budna i ne zaboravi gde je posla.
Pitanje cemu prica o tome? Zasto tebi smeta ta prica? Daleko da je nevazna sa bilo kog aspekta. Meni je JAKO bitna, verovatno je zato i akcentujem i iz te perspektive posmatram ljude.
Vecini smeta kritika i obicno se zato odmah i poteze prica o "spustanju". Mozda to jeste spustanje, al' je svakako postenije od hvaljenja, tapsanja po ramenu i laskanja i to sve u svrhu da ne dodje do napetosti, vec do samozaborava i odrzavanja lazne slike o sebi.
Blago tebi kad znas toliko duhovnjaka.
I sta ima lose u tome reci sebi "da, ti si kukavica, imas malo srce" i onda se konacno promeniti?

Ljudi treba da se menjaju na bolje u svakom mogucem pogledu. Da bi to radili prvo treba sebe da budu svesni, gde su, ko su i sta su bez ikakvih oblandi (sto je tesko bez kritike sa strane, a tesko je i sa kritikom) i gde hoce da stignu i kako zele da se ostvare. Introspekcija se podrazumeva. I niceg tezeg nema u zivotu nego se svakodnevno izboriti da svest ostane budna i ne zaboravi gde je posla.
Pitanje cemu prica o tome? Zasto tebi smeta ta prica? Daleko da je nevazna sa bilo kog aspekta. Meni je JAKO bitna, verovatno je zato i akcentujem i iz te perspektive posmatram ljude.
Vecini smeta kritika i obicno se zato odmah i poteze prica o "spustanju". Mozda to jeste spustanje, al' je svakako postenije od hvaljenja, tapsanja po ramenu i laskanja i to sve u svrhu da ne dodje do napetosti, vec do samozaborava i odrzavanja lazne slike o sebi.
Blago tebi kad znas toliko duhovnjaka.
I sta ima lose u tome reci sebi "da, ti si kukavica, imas malo srce" i onda se konacno promeniti?

Ovo je sve super, ali ako to primenis na sebe a ne na druge.
Sa drugima nemas ama bas nista i ne mozes da znas ni motive ni kapacitete ni whatever drugih ljudi. I sto je tebi toliko bitno da li je neko drugi kukavica ako to uopste nema veze sa tobom?
I ovo bi bila ok prica da nismo poceli od fraze "Velika srca vole a mala cekaju da budu voljena". Ljubav je ljubav, i nije bitno ni kako je pocela, ni sta je uzrokovalo a ni ko je prvi poceo. :D Ako postoji, super. Ako ne, hajde da ne krivimo druge za nesto sto sigurno nije stvar odluke. Moze li da se utice na to sta osecamo? Ne moze! U tome je i poenta.
A i nema ti ljubav toliko veze sa razvojem. Pogovoto ako te neko ne voli. :D

( A fraza mi lici na "Ja tebe volim - stoga, ja sam velika a ti mene ne volis pa si kreten/kukavica/ne zanima te duhovni razvoj...itd" :D)

Ovo je sve super, ali ako to primenis na sebe a ne na druge.
Sa drugima nemas ama bas nista i ne mozes da znas ni motive ni kapacitete ni whatever drugih ljudi. I sto je tebi toliko bitno da li je neko drugi kukavica ako to uopste nema veze sa tobom?
I ovo bi bila ok prica da nismo poceli od fraze "Velika srca vole a mala cekaju da budu voljena". Ljubav je ljubav, i nije bitno ni kako je pocela, ni sta je uzrokovalo a ni ko je prvi poceo. :D Ako postoji, super. Ako ne, hajde da ne krivimo druge za nesto sto sigurno nije stvar odluke. Moze li da se utice na to sta osecamo? Ne moze! U tome je i poenta.
A i nema ti ljubav toliko veze sa razvojem. Pogovoto ako te neko ne voli. :D

( A fraza mi lici na "Ja tebe volim - stoga, ja sam velika a ti mene ne volis pa si kreten/kukavica/ne zanima te duhovni razvoj...itd" :D)

Naravno da mogu da primenim samo na sebe. Al' to ne znaci da cu o tome da cutim.
Takodje, naravno da mogu da odredim neciji kapacitet i motive. Kako ti uopste funkcionises u stvarnosti ako ovo ne mozes? Zamisli, treba da zaposlis nekog lika u svojoj firmi na nekom odgovornom mestu i ne mozes da procenis da li je sposoban da ga obavlja? :neutral:
Moze da se utice na ono sto osecamo. To je i naucno dokazano.
Ljubav ima OGROMNI udeo u nasem razvoju, jer je najcesci pokretac istog. Narocito, ako se zbog nje i propatimo.
Ku ku, bas se ne slazemo, nikako! :lol:

Naravno da mogu da primenim samo na sebe. Al' to ne znaci da cu o tome da cutim.
Takodje, naravno da mogu da odredim neciji kapacitet i motive. Kako ti uopste funkcionises u stvarnosti ako ovo ne mozes? Zamisli, treba da zaposlis nekog lika u svojoj firmi na nekom odgovornom mestu i ne mozes da procenis da li je sposoban da ga obavlja? :neutral:
Moze da se utice na ono sto osecamo. To je i naucno dokazano.
Ljubav ima OGROMNI udeo u nasem razvoju, jer je najcesci pokretac istog. Narocito, ako se zbog nje i propatimo.
Ku ku, bas se ne slazemo, nikako! :lol:

Slazem se da ljubav ima puno veze sa razvojem - u tom smislu. :D Ali ne da nismo u stanju da osecamo ljubav i da budemo voljeni ako nismo na ne znam kakvom stupnju razvitka.

Da, mogu da odredim necije motive ali samo kad taj ima veze sa mnom. :D
Samo, kad nesto boli, onda mogu i da se slazem :P.

Nego, kako ti odredis da li je neko kukavica ili prosto ne oseca nista jer nije kliknulo?

Ne znam vise ni sam toliko puta pogresim ka nekim ljudima da se osetim tako malim i sebicnim a onima kojima ne bih trebao da pa da im zivot zavisi od toga ja ucinim sve u mojoj moci.
Sad vidi sta je i gde spadam jer meni ovo drugo lici na nesto ko iz biblije.

Back