Franklin Delano Roosevelt

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589
Spada u veliku trojku pored Čerčila i Staljina.
Franklin Delano Roosevelt ( 30.01.1882 - 12.04.1945 )

Amerika je imala diplomatske odnose sa nacističkom Nemačke, sve dok im nije objavila rat isto kada i Japan. Znali su za sve šta se dešava, priznali su čak i Petenovu Francusku, i spremli se da udju u rat, pod vodstvom Ruzvelata. Najkoperativniji je bio sa Čerčilom, mada se dobro slagao i sa Staljinom, kome je slao veliku pomoc u naoružanju.
Japanci su bombardovali Perl Harburg, Ruzvelt je odmah pokrenuo akciju da bombarduje Tokio.
Japanci nisu mogli da dodju kada su americki bombarderi bacali bombe na Tokio 18.04.1942
Doolittle Raid
https://www.history.navy.mil/browse...PYBkzJe8Lj1zDBrTKUaFomJNoTcvw6hyXJA96Wr5iZdAA
Ruzvelt je bio vizionar, vodio je svetski rat na dva kraja sveta.
Značajna je Teheranska konferencija 1943 za našu priču, jer je na osnovu informacija sa terena, se otkrilo, da se partizani bore protiv fašista i da im se pomogne , a četnicima zbog saradnje sa fašistima da se pomoć ukine.
After the conference, the Yugoslav Partisans were given full Allied support and Allied support to the Yugoslav Chetniks was halted as they were believed to be cooperating with the occupying Germans rather than fighting them.
https://courses.lumenlearning.com/s...gUKGR9KDEpiLprJR0jJVSGXLpCOLE9M6WqXW_82243zQE

800px-Yalta_Conference_(Churchill,_Roosevelt,_Stalin)_(B&W).jpg

Knjiga Avarela Harimana, americkog diplomate iz 2.s.r.:
35.jpg

Saveznici su doneli odluku na osnovu stanja sa terena, da se Draži ukine pomoć zbog saradnje sa fašisitima. Tako da Ruzveltu nije padalo na pamet da ga zbog toga odlikuje. Brojnim saveznickim misijama sto su bile u okupiranoj Jugoslaviji, nije bilo tesko da utvrde istinu.
Rat se bližio kraju, medjutim teško bolesni Ruzvelt nije ga doživeo...Njegova politika je pobedila, Nemačka i Japan su poraženi...
https://www.biography.com/us-president/franklin-d-roosevelt

Poslednja izmena:
Knjiga Avarela Harimana, americkog diplomate iz 2.s.r.:
Pogledajte prilog 661191
resio si da preselis myciti na krstaricu :cepanje:

pri tome po svom starom obicaju nisi ni procitao sta tamo pise pa si pokazao i jos crvenom strelicom ukazao na tekst iz knjige u kojem pisu notorne neistine.
prvo kralj kad je sa vladom odleteo iz zemlje nije odelteo u london nego u grcku, kairo pa tek u junu za london i tada kada je krenuo iz zemlje nisu postojala dva odvojena pokreta otpora , mogao je u krajnjem slucaju da postoji samo jedan ,
isto kao sto je i za vreme rata postojala samo jedna regularna vojska .

Poslednja izmena od moderatora:
https://www.mycity-military.com/Drugi-svetski-rat/Cetnici-u-svetlu-dokumenata_6.html

pri tome po svom starom obicaju nisi ni procitao sta tamo pise pa si pokazao i jos crvenom strelicom ukazao na tekst iz knjige u kojem pisu notorne neistine.
prvo kralj kad je sa vladom odleteo iz zemlje nije odelteo u london nego u grcku, kairo pa tek u junu za london i tada kada je krenuo iz zemlje nisu postojala dva odvojena pokreta otpora , mogao je u krajnjem slucaju da postoji samo jedan ,
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
Sta si sada dokazao na temi o Ruzveltu ? Da nije bila Teheranska konferencija i da Draza i cetnici nisu dobili nogu u dupe od saveznika ? :mazi:

:hahaha: :hahaha: :hahaha:
Sta si sada dokazao na temi o Ruzveltu ? Da nije bila Teheranska konferencija i da Draza i cetnici nisu dobili nogu u dupe od saveznika ? :mazi:
jel citas ti to sto citiras ili pises napamet postove :cepanje:

gde sam ja u mojoj poruci pomenuo drazu ili ruzvelta :cepanje:

jel citas ti to sto citiras ili pises napamet postove :cepanje:

gde sam ja u mojoj poruci pomenuo drazu ili ruzvelta :cepanje:
Da i sta je poenata ovog spama ??? :mazi:

Nije Ruzvelt slao pomoć Staljinu, bio je to ugovor o lizingu, zlatnom lizingu.
Sve je plaćeno zlatom do poslednjeg zavrtnja, vijka, šrafa, konzerve.
Zadnja rata je plaćena za vreme Putina. Nema džabe ni u babe...
Bilo je dosta pomoci , treba procitati i prepiske Ruzvelt -Staljin, ima neka knjizica na Srpskom.
Cak sta vise Ruzvelt je zabranio Nemcima da koriste nedozvoljeno oruzije protiv Rusije
jer bi u protivnom doslo do reciprociteta. Stoji u prepisci.
...............................................................................................................................................
Ali isto tako Rusi su bili udarna snaga bez koje Amerika i Britanija ne bi dobila ww2. u Evropi.

Sta ti dokazujes ????
sve ti je vec dva puta napisano, ali evo napisacu i treci put a ti oznaci posebno deo koji ti nije jasan,
elem...

prvo
kralj kad je sa vladom odleteo iz zemlje nije odelteo u london nego u grcku, kairo pa tek u junu za london i
drugo
tada kada je krenuo iz zemlje nisu postojala dva odvojena pokreta otpora , mogao je u krajnjem slucaju da postoji samo jedan ,

eto ako ni sada nije jasno pitaj slobodno !

sve ti je vec dva puta napisano, ali evo napisacu i treci put a ti oznaci posebno deo koji ti nije jasan,
elem...

prvo
kralj kad je sa vladom odleteo iz zemlje nije odelteo u london nego u grcku, kairo pa tek u junu za london i
drugo
tada kada je krenuo iz zemlje nisu postojala dva odvojena pokreta otpora , mogao je u krajnjem slucaju da postoji samo jedan ,

eto ako ni sada nije jasno pitaj slobodno !
i kakve to veze ima sa temom ?

I sta pise u drugom pasusu o Ruzveltu, sto je i tema ? :mazi:
ispod strelice koju si ti nacrtao ,
u postu koji si ti napisao ,
pise tacno ono sto sam ja komentarisao i evo cetvrti put po redu ponovicu ti sta sam napisao ...

prvo

drugo

ako ti i dalje nije jasno oznaci tacno u postu rec ili recenicu koju nisi razumeo !!!

ispod strelice koju si ti nacrtao ,
u postu koji si ti napisao ,
pise tacno ono sto sam ja komentarisao i evo cetvrti put po redu ponovicu ti sta sam napisao ...

prvo

drugo

ako ti i dalje nije jasno oznaci tacno u postu rec ili recenicu koju nisi razumeo !!!
Ponovo procitaj drugi pasus gde se spominje Ruzvelt !!!
Da li i dalje treba da ponovim DRUGI PASUS !!!

Back