Francuska ili Nemacka ?

Stefan Jevtovic

Početnik
Poruka
2
Zanimaju me iskustva i misljenja ljudi koji su bili u prilici ili znaju nesto o zivotu u Nemackoj ili Francuskoj.
Dakle, studiram pravo, imam jos dosta vremena do mastera, ali bih voleo kada zavrsim fakultet, da odem recimo u jednu od ove dve zemlje na postdiplomske studije i da mozda tamo i ostanem. Jedini razlog, zbog kog ovako rano razmisljam je jezik, koji zelim dobro da savladam u narednih par godina (da bih uopste mogao da studiram, je li) i dvoumim se izmedju ova dva, tezina nije kriterijum.
Elem, zanimaju me vasa misljenja i argumenti u prilog jednoj ili drugoj zemlji, sto se tice: ljudi, mentaliteta, zivotnog standarda, primanja, stila zivota, podobnosti bavljenja pravom, obrazovanja, licnih razloga zbog cega vam se svidja jedno ili drugo itd.
(Moja dilema se sastoji u tome, da me vise privlaci Francuska kao zemlja zbog specificnog stila, muzike, hrane, jezika, ali mi se cini da su bolji uslovi za posao i zivot u Nemackoj, ne znam. Zato ce svaki vas argument i misljenje pomoci donosenju moje odluke).
Hvala unapred ! :)

A tad nastupaju troskovi:stan 500 grejanje i struja i tv jos 200 pa tel jos 40 ako ne pricam puno.pa mesecna 78 (berlin)a i njemacki narod je mnogo cudan.njima za rucak je dobro i virsle sa senfom.da ne pricam dje zive sve.luksuz im je terasa ili kada u kupatilu.ma bjez od njemacke(izvini al jos se navikavam na pametne tel pa ima greski u pisanju)

A tad nastupaju troskovi:stan 500 grejanje i struja i tv jos 200 pa tel jos 40 ako ne pricam puno.pa mesecna 78 (berlin)a i njemacki narod je mnogo cudan.njima za rucak je dobro i virsle sa senfom.da ne pricam dje zive sve.luksuz im je terasa ili kada u kupatilu.ma bjez od njemacke(izvini al jos se navikavam na pametne tel pa ima greski u pisanju)

Ovo je prvi odgovor od kad sam postavio ovo pitanje. Konacno. :)
Hvala na trudu, posebno jer je bilo teze kucati na smart phone-u !

Definitivno francuska!bruto plate su vece u njemackoj to stoji ali kad drzava uzme svoje sranje.ja npr imam bruto.2700 al na konto dobijem 1600

U Fr ces dobiti dosta manje love. Nije Fr samo Pariz. U nemackoj je daleko bolji zivot nego u Fr.Zna se cija je privreda najjaca i ko drma Evropu.Cak i statistika koja nije bas najbolji pokazatelj dokazuje da je nemacka daleko ispred Fr.

Za početak je u Francuskoj. Prema regiji, stavovi se mijenjaju puno. U Parizu su ljudi nepristojan, ali to je vrlo lijep grad, s mnogo škole poznate u cijeloj zemlji. Ipak regije su sve vrlo različite. Na primjer, u Parizu, postoji više delinkvencija. Osobno mi se ne sviđa Francusku i sramim se tamo žive, jer Francuzi su rasisti.

Back