Baby Yoda
Contributor
- Poruka
- 21.753
Хајде боље да отворим нову тему са комплетном ситуацијом. Наиме, у периоду кад је харала корона, зубар је бацио поглед на предњи зуб и рекао да имам фрактуру зуба, нагласио да "Имам да радим на овом зубу", што значи да неће тако једноставно да заврши. Ја се преселио у други град, отишао код приватног зубара и..
Прво ми је скинут каријес, а затим извађен живац.
Затим ми је данас напунила шупљину нечим како се неби то инфицирало.
А да, када је први пут извадила живац, ставила је нешто налик металној игли. Када сам дошао данас, то је извукла и попунила празнину.
Е сад, рече ми да следећи пут пломбира, а да ће предњи део зуба естетски да среди.
И сада се ја питам, чекај мало. Ако она пломбира, ок, треба то свакако, предњи део треба да се очисти од каријеса да би изгледало нормално. Само што сам ја нешто читао на нету да када је фрактура у питању, они остављају ту металну иглу као основу на којој граде круницу.
Али ја имам зуб, није вађен и добар део је здрав.
Испаде да ће ме одрати 100евра миниум за ово. Има ли неко сличног искуства?
Још једно питање, да ли сматрате да је ок отићи код другог зубара усред поправке, како би он наставио започет рад? Могу ли то зубара сконтати шта је рађено и наставити неометано?
Питам зато што је мени заказала за месец дана... Како ће бре овај гипс да држи месец дана? Мени није до зезања са овим. Уопште не разумем шта изиграва.
Прво ми је скинут каријес, а затим извађен живац.
Затим ми је данас напунила шупљину нечим како се неби то инфицирало.
А да, када је први пут извадила живац, ставила је нешто налик металној игли. Када сам дошао данас, то је извукла и попунила празнину.
Е сад, рече ми да следећи пут пломбира, а да ће предњи део зуба естетски да среди.
И сада се ја питам, чекај мало. Ако она пломбира, ок, треба то свакако, предњи део треба да се очисти од каријеса да би изгледало нормално. Само што сам ја нешто читао на нету да када је фрактура у питању, они остављају ту металну иглу као основу на којој граде круницу.
Али ја имам зуб, није вађен и добар део је здрав.
Испаде да ће ме одрати 100евра миниум за ово. Има ли неко сличног искуства?
Још једно питање, да ли сматрате да је ок отићи код другог зубара усред поправке, како би он наставио започет рад? Могу ли то зубара сконтати шта је рађено и наставити неометано?
Питам зато што је мени заказала за месец дана... Како ће бре овај гипс да држи месец дана? Мени није до зезања са овим. Уопште не разумем шта изиграва.