Fraktura prednjih zuba

MS-Dizajn.com

Primećen član
Poruka
696
Pozdrav,
imam jedno pitanje, da li na prednjim zubima moze da se uradi kompozitna ispuna i koliko je to trajno resenje? U pitanju je manja fraktura, zubi su hvala Bogu zdravi potpuno?
191t6o.jpg

Neko u mojoj porodici je to radio, bas su ti prednji bili problem, imalo je dosta posla (ne znam koliko zuba tacno), ali evo, ima par meseci i sve ok izgleda, mozda malo i previse dobro.
Mislim da je jedno vreme toj osobi sve ok bilo, pa je moralo da se ponovi, da l' se polomilo ili sta, ne secam se.

Pozdrav,
imam jedno pitanje, da li na prednjim zubima moze da se uradi kompozitna ispuna i koliko je to trajno resenje? U pitanju je manja fraktura, zubi su hvala Bogu zdravi potpuno?
Pogledajte prilog 315344

moraš posetiti stomatologa teško da ti na forumu neko može pomoći
zavisi kolika je fraktura; ako je manja, ako je srž zuba tj pulpa neoštećena, može se uraditi kompozitna plomba
međutim ako je pulpa u opasnosti, mora se uraditi vađenje živca i ostatak ide pod krunicu...
ni ova druga opcija ti nije nešto strašno, ali je bolje po tebe da je fraktura manja

moraš posetiti stomatologa teško da ti na forumu neko može pomoći
zavisi kolika je fraktura; ako je manja, ako je srž zuba tj pulpa neoštećena, može se uraditi kompozitna plomba
međutim ako je pulpa u opasnosti, mora se uraditi vađenje živca i ostatak ide pod krunicu...
ni ova druga opcija ti nije nešto strašno, ali je bolje po tebe da je fraktura manja

Icicu sutra, ali mislim da je nepotrebno vadjenje zivca :)

Mene vise zanima da li se primecuje, tj. da li se boja ispuna "stapa" sa zubom ili kako vec? I koliko je izdrzljivo? Naravno, ne da otvaram pivo zubima i ostalo, nego na hranu, da li je izdrzljiva?

Poslednja izmena:
Icicu sutra, ali mislim da je nepotrebno vadjenje zivca :)

Mene vise zanima da li se primecuje, tj. da li se boja ispuna "stapa" sa zubom ili kako vec? I koliko je izdrzljivo? Naravno, ne da otvaram pivo zubima i ostalo, nego na hranu, da li je izdrzljiva?

radi obavezno privatno, ne primeti se, mada će posle nekoliko godina, lupam desetak možda malo početi da se prebojava, ali to ti nije problem, najnormalnije se zameni, ni ne vidi se da je plomba, a traje koliko traje; uvek trebaš imati na umu da ti je na tom zubu plomba, pa nemoj baš preterivati u odgrizanju jabuka ili bataka :)

Back