Fragmentiranje ljubavi

Čitam artikal u jednim nemačkim psihološkim novinama gde jedna mlada njemica priča o njenoj drugarici

Anin život krase 3 muškarca

Prvi , njena prva velika ljubav sa kojom odgaja dete iako više ne žive skupa

Zatim muskarac koji je u braku i sa kojim je u vrelim seksualnim odnosima

I treći kojeg platonski neizmerno voli jer je intelektualno ispunjava i obožava da vodi razgovore sa njim

Pitanje glasi

Da li je to shvatanje ljubavi model za budućnost ?

Šta znam, liči više na gubitak kontrole, pasivan stav, daj da uzmem što mi se nudi kad ni sama ne znam šta hoću.
Pa dobro... Nekad je ok za neki prelazni period, ako je potrebno malo da se konsoliduješ, bežiš privremeno od svake odgovornosti, obavezujućeg odnosa... Ali ne zvuči mi kao dobra ideja da se od toga napravi nešto kao životni stav, da je to tvoj odabir i da potraje. Sve neke mrvice, u svakom odnosu, ne može to nikog da zadovolji na duže staze.

Ljubav nije samo to gde te vagina odvede .

Poenta je da će nju taj muskarac ipak pratiti kroz život i da je čak dio njenog života jer je uključen u odgajanja deteta što znači da su civilizovani i da će uvek imati potrebu za razgovorima i dogovorima znači emotionalno zadovoljava sve njene potrebe u odgajanju deteta
Ja baš ne kapiram kakve su to njene emotivne potrebe koje emotivno zadovoljava otac deteta? :think:

Elem, ovde nema nikakvog fragmentiranja ljubavi, jer nema ljubavi ni u jednom odnosu:
1. u prvom odnosu su samo roditelji svom detetu, bez sopstvenog odnosa mimo deteta
2. drugi odnos je samo strast
3. treći odnos je prijateljska intelektualna povezanost

Tako da, ako je pitanje da li su odnosi budućnosti u stvari odnosi bez ljubavi i odnosi eventualnih zamena za ljubav.. pa, ne, nisu, i to zbog ljudske duboko usađene potrebe za ljubavlju, iako sadašnjost donekle demantuje sa rasprostranjenim modelom egocentrizma pojedinca i ostalih patologija koje nagrizaju društvo kao rak stvarajući donekle od pojedinaca društva individue koje se zadovoljavaju zamenama za ljubav, zbog straha od ljubavi i zbog nesposobnosti za ljubav.

Ja baš ne kapiram kakve su to njene emotivne potrebe koje emotivno zadovoljava otac deteta? :think:

Elem, ovde nema nikakvog fragmentiranja ljubavi, jer nema ljubavi ni u jednom odnosu:
1. u prvom odnosu su samo roditelji svom detetu, bez sopstvenog odnosa mimo deteta
2. drugi odnos je samo strast
3. treći odnos je prijateljska intelektualna povezanost

Tako da, ako je pitanje da li su odnosi budućnosti u stvari odnosi bez ljubavi i odnosi eventualnih zamena za ljubav.. pa, ne, nisu, i to zbog ljudske duboko usađene potrebe za ljubavlju, iako sadašnjost donekle demantuje sa rasprostranjenim modelom egocentrizma pojedinca i ostalih patologija koje nagrizaju društvo kao rak stvarajući donekle od pojedinaca društva individue koje se zadovoljavaju zamenama za ljubav, zbog straha od ljubavi i zbog nesposobnosti za ljubav.

...ti nikada nećeš razumeti žene...:lol:

Zivi zena punim plucima......Dijete,muz,drug.......Ne budite primitivni.Spojila i seks i ljubav.......Uzmes od svakog sta ti treba........:hahaha:
Samo mislim da je ovaj treci gay......Kazu da ove Svabice i ne biraju mnogo.......:

Čitam artikal u jednim nemačkim psihološkim novinama gde jedna mlada njemica priča o njenoj drugarici

I treći kojeg platonski neizmerno voli jer je intelektualno ispunjava i obožava da vodi razgovore sa njim

Pitanje glasi

ne to je davna proslost,zove se kokosinjac

Pitanje glasi

Nadam se da nije mada sam video nesto slicno u "Zvezdanim stazama".
Ko se seca serije "Enterprajz" i doktora na brodu zna na sta mislim.

Nije mi bas jasno kako je pristala da bude svalerka ako joj je brak propao pre toga.

Pa i ovog prvog voli platonski ako se kreše sa ovim pod rednim br. 2

Možda se kreše sa oba, što bi ovaj pod rednim br. 1 bio sa njom..msm, bez sexa...tu bih stavio prigovor, ako seksa nema

U redu je, pa neko to prizna, a neko ne... je l tako..

pa ono, ako nemas jednog koga i volis i kreses i pricas sa njim..onda nadjes trojicu, svaki ima svoju ulogu, a ti ubedish sebe da si bash to teo celog svog zivota
ne kupujem ta sranja, mism ok i vreo sex, i bivsi koje postujes i sve to..
ali ljubav je ili sve ili ne postoji.
mojne se lazemo.

pa ono, ako nemas jednog koga i volis i kreses i pricas sa njim..onda nadjes trojicu, svaki ima svoju ulogu, a ti ubedish sebe da si bash to teo celog svog zivota
ne kupujem ta sranja, mism ok i vreo sex, i bivsi koje postujes i sve to..
ali ljubav je ili sve ili ne postoji.
mojne se lazemo.

Recimo većina žena ima razvijen mozak i šta njoj može jedan prosečan muškarac

?

Pitanje glasi

e vidis moja drugarica je bila u visegodisnjoj vezi da bi se pred njen kraj zapitala upravo to(dal moze da podeli stvari cak msm da je i razmisljala decka da iscima,al ajd ne secam se svega) da bi potom upoznala sadasnjeg decka sa kime ima sve i srecnija je nego ranije...jednostavno neki ljudi se naviknu na mrvice neke mrzi da traze dalje neke usere pa nalete na vise ljudi koji im odgovaraju,tako da je sve to skup srece i ne propustanja prilika..
a odgovor na tvoje pitanje je ne..

- - - - - - - - - -

Ova tema me podseca na onu moju temu o muskarcu koji nece da se zeni iako mu je devojka trudna.:heart2::lol:

a to ti omiljena tema :lol: ajde priznaj :lol:

Pitanje glasi

Ovakvih kombinacija i odnosa ima danas vise nego sto mislimo i veoma su izrazeni. Zena koja ja sa bivsim muzem je bila u klasicnoj vezi kasnije braku sada je razvedena ali zajednicki i dalje funkcionisu van braka zatim kombinacija cisto za sex sa zauzetim koji joj sluzi samo za tu namenu jer za druge nema kvaliteta a najlakse joj je da sex upraznjava sa nekim bez emocija i obaveza i na kraju frend zona sa muskarcem koji je zadovoljava na drugi nacin, kao partner, sagovornik, psiho terapeut i vecita rezerva koji ce joj biti uvek dobar za tu namenu a sex je tu sporedan mada ga moze biti.
Takvih devojaka znam i previse koje imaju vezu, kombinaciju + frend zonu.

- - - - - - - - - -

Zivi zena punim plucima......Dijete,muz,drug.......Ne budite primitivni.Spojila i seks i ljubav.......Uzmes od svakog sta ti treba........:hahaha:
Samo mislim da je ovaj treci gay......Kazu da ove Svabice i ne biraju mnogo.......:

Nije gay vec je treci verovatno dobar za sagovornika, intelektualac, finiji, ima manire i uvek joj je rame za plakanje, kao emotivna podrska koja joj treba. Druga stvar je sto se takvi kod nas cesto karakterisu kao gejevi.

Poslednja izmena:

Back