Found Footage filmovi !

markocheda

Iskusan
Moderator
Poruka
5.468
Jako zanimljiv zanr..postao je popularan posle Blear Witch Project,mada taj zanr postoji i od ranije..najbolje prolazi kao horor fazon,po mom misljenju..
Sta vi mislite o ovim filmovima? Recite neki..
.
.
.
.
.
.
.
ovo je jedan Srpski found footage klip..

Retki su uspešni primeri primene toga; u natprirodnom hororu pogotovo, jer po definiciji (found-footage-a) on mora da bude understated: šumovi. naznake, kloparanje, zavijanje... kad dođe do stvarno traumatičnog, onda je već sve gotovo, nastavljanje bi bilo sečenje grane na kojoj sedi; tako da tu ff istovremeno igra i ulogu pokretača i onog što zaustavlja horor u razvoju. BWP je možda jedini uspešan primer.

S druge strane, filmovi poput Cannibal Holocaust-a su tu srećni ko svinja u blatu, prosto zato što njihova narativna logika nije u sukobu sa logikom medija (ili žanra, kako god). Uvek bih CH isticao kao vrhunac žanra, pre nego BWP.

Ne volim horor zanr inace, ali found footage filmovi su mi prihvatljivi Prvo mi uvek padne na pamet Paranormal Activity, koji mi je sasvim ok. Jedan od onih koji ostaju u granicama misterije, sto je, po mom misljenju, kljucno za iole dobar horor.

A poslednji, koji sam gledao, je Grave Encounters, o ekipi koja snima emisiju o duhovima, iako ni sami ne veruju ni u sta natprirodno, ali snimanje jedne epizode im je doslo glave...Nista specijalno, ali nije bas ni protracenih sat i po vremena, kao sto cesto zna da bude slucaj...

Ne volim horor zanr inace, ali found footage filmovi su mi prihvatljivi Prvo mi uvek padne na pamet Paranormal Activity, koji mi je sasvim ok. Jedan od onih koji ostaju u granicama misterije, sto je, po mom misljenju, kljucno za iole dobar horor.

A poslednji, koji sam gledao, je Grave Encounters, o ekipi koja snima emisiju o duhovima, iako ni sami ne veruju ni u sta natprirodno, ali snimanje jedne epizode im je doslo glave...Nista specijalno, ali nije bas ni protracenih sat i po vremena, kao sto cesto zna da bude slucaj...
Ima i Grave Encounters 2 od oktobra 2012-te http://www.imdb.com/title/tt2231554/ losiji je od prvog dela..mada ima jednu scenu koja je zaista napeta,gde ih juri neka karikatura..

Back