FOTONI

Bla bla bla bla bla bla......

Vidi se da nisi cuo o eksperimenu kada je posadjena jedna biljka u saksiju i tacno je belezeno koliko je vode dodavano...

Nakon godinu dana biljka je izmerena i bila je mnogo teza nego kada je posadjena, a zemlje je OSTALO ISTO u gram....

Bice da je nova organska materija natasla samo od vode? :think:

Ili jos od neceg?

OD CEGA mudrohebe? :D

Odličan primer za načine kako se ponekad(?) dolazi do nebuloznih teorija ( TR?:zcepanje:)
kada se zanemari neki detalj:
Biljka troši ugljenikov dioksid a oslobađa kiseonik!
A gdje je onda taj ugljenik? Nije to valjda ono što gori kada se biljkom/drvetom) griješ uz kamin!?

A šta lupaš, možda se i BLAJBI ugojio dok je ležo na suncu:o
Ja se recimo redovno izgorim, ali je činjenica da su ljudi različiti;)

Hmm.. Trebao bi ti otići do botaničara na pregled!
Tvoja fotosinteza (probava biljki) je u banani pa se
ugljenik iz CO2 taloži na kožu, umjesto u organski materijal!:rotf:

Odličan primer za načine kako se ponekad(?) dolazi do nebuloznih teorija ( TR?:zcepanje:)
kada se zanemari neki detalj:
Biljka troši ugljenikov dioksid a oslobađa kiseonik!
A gdje je onda taj ugljenik? Nije to valjda ono što gori kada se biljkom/drvetom) griješ uz kamin!?

Ispada da biljka samo svoju celu organsku masu stvara od C (posto O oslobadja)?

:hahaha:

A šta je organska materija?
C, H, N i O iz vazduha i vode, dodaš malo težih elemenata iz zemlje i eto biljke!
A ono što navodno ne fali iz zemlje je voda koja se dodavala i ostala u zemlji....

U vodi NEMA ni C ni N, a masa zemlje, kada se sabere sa narasslom biljkom je daleko veca nego na pocetku.

Znaci osim zemlje i vode, biljka je narasla JOS OD NECEG!

Sta li je to?

A šta se nalazi u vazduhu!?

Ма пусти блајбија он је велики стручњак за ништа.

Само губиш време и помажеш му, што је хумано, да лечи своје фрустрације.

Он нема представу колико је потребно енергије да се од ње створи један килограм масе.

Глувом говориш слепом пишеш.

el to svrbucka činjenica da su te on i mmhunter nalepili na onim temama... :per::mrgreen:

naravno, pretpostavljam da ti to i ne vidiš, stoga ovo što ja pišem tebi verovatno zvuči čudno.

el to svrbucka činjenica da su te on i mmhunter nalepili na onim temama... :per::mrgreen:

naravno, pretpostavljam da ti to i ne vidiš, stoga ovo što ja pišem tebi verovatno zvuči čudno.
A kako sam ja mogao da znam da Rašo dečko toliko ne zna:(

Nego gde me je to ko šta nalepio, moš' malo da to pojasniš???

MMHunter je sve korektno...

---------------------------------------------
A ovo ti je inače način na koji Rašo radi nauku, samo što je to Ajnštajn uradio dosta elegantnije sa principom nelokalnosti kosmosa što ni dan danas nije oboreno, ustvari, koristi se u teoretskim proračunima i kod crnih rupa.

Prilozi

• 1456091369771.jpg
    1456091369771.jpg
    12,4 KB · Pregleda: 5

.

Sizife, a el možeš ti da kažeš što ovaj naš narod ne voli uspese svog čoveka:confused:

Nešto se oni sete tek kad ovi pouzimaju tuđa državljanstva i to:(
Pa kome ćete vi sutra da se žalite da sam ja bio vaš???

Ajd ako možeš nešto da nam navedeš na tvom primeru, pošto si jako očigledan;)
---------------------------------------------

A inače još uvek ne znam gde me je ko na nekim temama nalepio:ceka:

Kada jedno telo neke mase dostigme brzinu svetlosti ONO PRESTAJE BITI MASA I PRETVARA SE U ENERGIJU ! (E=mxc2)

Postoji i obrnuti proces: kada neka energija padne ispod brzine svetlosti ponovo se pretvara u masu! :rtfm: (da dopunim Ajnstajna!) :hvala:

Back