Фотографије спашене од заборава

vučji čopor

Legenda
VIP
Poruka
69.326
Мислим да већина породица чува успомене и кроз фотографија, било по албумима или кутијама.То је виуелна успомена наше прошлости.Пошто ту има фотографија различитих генерација често не знамо ни ко је све на њима, али то за ову тему није од неког значаја.Те фотографије су су сведочанство не само наше прошлости , него и сведочанство фотографије која се и технички и технолошки разликовала од наших данашњих фотографија и наравно сведочи о једном другачијем визуелном сензибилитету.

1636629319942.jpeg

Моја баба и њена млађа сестра
1636629399572.jpeg

Такође њих две , али у неко друго време

1636629502486.jpeg

Успомена мога деде на Соколска путовања по Европи

Moj pradeda i prababa i njihovo petoro dece (šesto se rodilo kasnije u Srbiji)

Moj deda je dečak na levoj strani koji stoji i ima kapu
Pradeda je bio ruski sveštenik, posle revolucije su došli u Srbiju, služio je u eparhiji vladike Nikolaja koji ga je veoma voleo. Vladika mu je rekao "Vasilije ja dolazim kod tebe u kuću da dišem! Jer je kod tebe vazduh čist jer si ti čist čovek!"

Gore (mislim da je srednja devojčica) je moja baba tetka Marusja, žena Vladimira Rodzjanka kasnije je postao vladika (opisan u knjizi "Nesveti a Sveti") osnovala je hor u Crkvi Svetog Save u Londonu, tamo je upoznala i Svetog Jovana Šangajskog i naravno tamo su viđali i našeg Svetog Nikolaja Velimirovića.
Pradeda i prababa su se upokojili na Floridi (Ruska zagranična crkva)

20190326_203218.jpg

Back