fotografije aviona

ja sam danas uslikala jedno aviJonche...
IMG_0366fg-1.jpg

Dulle_Bagljas:
evo jednog aviona sto sam ga nasao u njivama prema selu gospodjinci ili kako vec , prema novom sadu .. ;)

lepo :)
Soko 522, nas trenazni avion, cesto koriscen u filmovima da glumi nemacke avione :)
ako se dobro secam, pojavljuje se i u filmu Partizanska eskadrila gde glumi Messerschmit Bf-109 :)

sada se uglavnom moze naci po izlozbama, ispred kafana hotela, i slicno :) ima jedan pored zgrade B92 na Novom Beogradu :)

pa sto prestade crni ti?
ja se bavim modelarstvom vec neko vreme sa manjim i vecim pauzama, a bez da posecujem aeroklub :)
doduse, imam maketarsku radnju vrlo blizu, pa mi nije problem da odem da se posavetuje...sto se tice plasticnih modela...
sto se tice letecih modela, jedrilica, raketoplana rakete i slicnih letecih sprava, resenje je CVM, iliti centar za vazd. modelarstvo, u kom imas izbor nekoliko jedrilica, materijala, raketnih motora i tralal....sto je najbolje - mislim da salju pouzecem...

nego, da li slucajno znas za nekog lika, koji pravi raketne motore po porudzbini, a cini mi se da je iz zrenjanina, i po tome je i poznat u krugovima modelara...

ne znam , jedan je drzao radnju ali je zatvorio ... imam kuci cirus a1 klase stoji mi na polici probuseno mu je krilo na jednom mestu i rame mu je puklo na jednom mestu , nemam vise papira i balze gde da kupim moram u ns da idem a mrzi me , inace imam diplome i pehar sa takmicenja...

hhe :)
da da, cirus je dobra sprava :)
ja sam najvise eksploatisao Lahora, sklopio sam 2-3 modela, i svi su leteli odlicno...jedan od njih sam toliko izakao i unistio, da je bilo totaln cudo da je leteo...krila su mu bila iscepana, "usi" otpale, a ja u nedostatku japan papira umesto njega, krilo oblozio obicnim hamerom :) i da znas da je leteo odlicno, uz minimalno podesavanje ugla krila....

Jeste da su zashtitjene (nije, ali opet nisu ni moje), mada si trazhio, nebitno jesu li nashe...
Pa reko' da malo reklamiramo JAT... :D

Dakle, imash tri slike Boeing 737-300, jedna je starija, iz doba starog shablona i jednu ATR - 72, noviju... Slika inad oblaka je takodje mislim B737-300 Jat-ov, ali ne mogu bash da se setim...

;-)

Back