Fotografija kao posao

• Začetnik teme Začetnik teme ktre
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ktre

Zainteresovan član
Poruka
160
taking-a-photo.jpg

Svi mi znamo da je fotografija i fotografisanje lepa stvar, ali kada ona predje iz tog svidjanja na nivo misli da li se baviti time, sta vi mislite o tome ?
Licno mislim da je ok zanimanje, sve do 30ineke godine, kad si jos mlad i svidja ti se to sto radis i modeli i sve super, ali onda cini se na kraju zavrsis sa jednim lokalom u kojem slikas ljude za pasoss ... Koje su vase misli na sve to ?

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Tol
Оног тренутка кад кроз објектив крене да се гвири за парама, фотографија престаје да буде...
Како је неко негде већ рекао... Џими Хендрикс је научио да свира и воли музику, а признање(и све што иде уз то) је дошло тек касније...

krajnje individualna stvar, nema mnogo veze sa godinama. bitna je strast, ako nje nema stvarno onda mozda to nije pravo zanimanje za tebe ili nekoga. a to sa otvaranjem radnje i slikanjem ljudi za pasos ima malo veze sa kvalitetom onoga sto radis i energijom koju si spreman da ulozis u to.

Ako je posmatras kao umjetnost, onda je Moghrion u pravu ne smijes to gledat kroz paru , sve dodje samo od sebe.

Ali svakako da bi napravio nesto kvalitetno, moras da si talentovan,da dosta radis na tome, da si kompoziciju i tehnicki dio savrseno savladao i kao i post- produkciju koja je jednako vazna svaki profesionalac savrseno poznaje alate vezane za zanat.

Na kraju mozes i da biras ako nisi toliko kreativan , mozes da radis neki drugi tip fotografije danas svi beru ogromnu lovu , pogotovo na te stock sajtove , gdje vec unapred znas sta treba da slikas i sta se trazi..

Takodje godine ne igraju ulogu cak kazu da si najboolji posle 30 kad ti zivot onako legne kako treba i da si tad najvise perceptivan ..

Po meni je super hobi a onima koji su profesionalci i zive od ovoga svaka im cast ! :)

Back