Fotografi snimili tačan trenutak kad ogromna oluja izbija iz Sunca tokom njegovog potpunog pomračenja

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.357
Grupa astrofotografa snimila je sliku koja oduzima dah nedavnog „hibridnog pomračenja“, koje je bilo vidljivo na nebu iznad Australije prošle nedelje. Slika uglavnom pokazuje sablasne filamente sunčeve korone, ili spoljašnje atmosfere, ali je takođe uhvatila bledi pogled na erupciju magnetizovane plazme, poznatu kao izbacivanje koronalne mase (CME), koja eksplodira dalje od sunca.

Retko pomračenje, koje se dogodilo 20. aprila, poznato je kao hibridno jer se sastojalo od dva odvojena pomračenja koja se dešavaju u isto vreme. To je uključivalo potpuno pomračenje Sunca - prolazno, ali potpuno zatamnjenje Sunca - i prstenasto pomračenje Sunca: duže, ali nepotpuno pomračenje gde oreol plazme ostaje vidljiv oko Meseca. Iako su se pomračenja dogodila u isto vreme, većina posmatrača je mogla da vidi samo jedno ili drugo u zavisnosti od njihove lokacije. Potpuno pomračenje Sunca bilo je vidljivo samo ljudima koji su bili savršeno pozicionirani u liniji sa mesecom i suncem. Većina ljudi bi umesto toga videla prstenasto pomračenje. Bilo je to prvo hibridno pomračenje u više od jedne decenije.

AA1auqdk.jpg

Poslednja izmena:
mora veliko slovo na kraju da mi drži balans rečenice (odočni)
a pomračenje sunca zbog jasnoće jer postoji i pomračenje meseca ;)
Tanak izgovor;
Naslov teme bi bio po svim merilima atraktivniji i ne bi mu bilo mane.
"Fotografi snimili tačan trenutak kad ogromna oluja izbija iz Sunca tokom njegovog potpunog pomračenja";
Trošadžija si i ovako? :)
Gde se plaća jedan dinar, ti baš voliš da platiš dva?

Tanak izgovor;
Naslov teme bi bio po svim merilima atraktivniji i ne bi mu bilo mane.
"Fotografi snimili tačan trenutak kad ogromna oluja izbija iz Sunca tokom njegovog potpunog pomračenja";
Trošadžija si i ovako? :)
Gde se plaća jedan dinar, ti baš voliš da platiš dva?
evo, usvojio sam tvoj predlog-komentar-kritiku i promenio naslov

evo, usvojio sam tvoj predlog-komentar-kritiku i promenio naslov
Drago mi je zbog tebe!
Na tvojoj temi sam osetila da smem da napravim ovakvu primedbu jer se znamo dugo, inače ne bih. Ljudi ne primaju takve stvari dobro, a ti si pokazao još jednu svoju vrlinu-da se daš ispraviti, što je retkost.
Naučila sam svašta nešto korisno čitajući te i tvoje teme, pa, eto... nadam se da te nisam uvredila jer sam i sama pokušala da dam nešto zauzvrat.

Drago mi je zbog tebe!
Na tvojoj temi sam osetila da smem da napravim ovakvu primedbu jer se znamo dugo, inače ne bih. Ljudi ne primaju takve stvari dobro, a ti si pokazao još jednu svoju vrlinu-da se daš ispraviti, što je retkost.
Naučila sam svašta nešto korisno čitajući te i tvoje teme, pa, eto... nadam se da te nisam uvredila jer sam i sama pokušala da dam nešto zauzvrat.
ne da me nisi uvredila nego prihvatam tvoj komentar sa radošću jer to govori da si obratila pažnju

Back