FOTO-DNEVNIK (bilo jednom...)

Lunja*

Lunjalo
Poruka
23.832
Mamula, 20.08. 2016, 13.51h

Stajala sam na rubu poslednjeg, najvišeg stepenika, sa rukom duboko ispruženom iznad centra spirale - podešavala sam ravan, držala okidač na pola, zaustavljala dah radi trzaja...
Pogledala sam dole, rekoh sebi, evo, sad ću poslednji put - da se uverim da je sve kako treba i da je vreme već jednom da ovekovečim sebi taj kadar.

I onda me je spirala povukla!!!
Na brzaka sam škljocnula, i kako nisam imala za šta da se uhvatim (nije bilo ograde oko mene, niti kamen neki, niti ljudi, baš ništa, osim ja, hrabra ili luda), samo sam zatvorila oči i brzo podigla glavu!
Onda sam osetila kako sam jako lupila ledjima o zid , cca metar i nešto iza mene!

Setila sam se tada Ničea i njegovog ako predugo gledam u ambis, i ambis će pogledati u mene.
Osmehnula sam se samoj sebi. Od straha ili od sreće, i sada ne znam.
Ali, znam da mi je ova fotka jedna od mojih najdražih, kao i ona iz voza, kroz prozor, u tunelu.

Ništa od moje savršene spirale! Hvala Bogu, pa savršeno sam živa!

xfIOSen.jpg

Poslednja izmena:
наа-аа... ту бих ја истурио руку, окинуо десетак, на слепо, па погледао на шта личи... па евентуално пробао поново...
падао сам пар пута с апаратом и свешћу да ће коске и да срасту, а он неће... па сам тако, углавном ја и срастао, оним деловима које сам подмитао између тврдих подлога и апарата... а овде никако не делује наивно...
А видиш, ту је и била ограда... само је скинута...

a neka, sve je to skola, ja sam vec dobila drzavni posao i stap (za selfi, naravno :rumenko:) od Brajana, kao pravi pravcati heroj svog zanata :lol:
cak je i Grof Vronski krenuo da se svadja sto je nestala ograda, koja je, nekada i bila :lol:
nego, idem ja da pecem sljivku, mozda i uslikam nesto u fokusu :whistling: :malav::

Poslednja izmena:
nisam jos, samo sam nesto vec definisala, pa verovatno cu negde do prve polovine novembra da sve to sredim :srecna:
ovo od letos, 'tedoh da piginem, koja sam ja to lujka, ne mozes da verujes! a mozda i mozes, poznajuci me! :rotf:

sta ima da ne verujem, pre neki dan umalo u potok da upadnem jureci dobar ugao dok sam fotkala jednu zenskicu :lol:
zamlate :lol:

Poslednja izmena:
ma, ja to svako malo pa ginem, dobro je da sam sama pri tom, a i da sam sad i temu otvorila, pa da vodim racuna, koliko to cesto radim! :rotf:
e, idem ja tamo gde ovi moji peku rakiju, a mozda i nesto ljudski uslikam, ako ne upadnem u kazan, fokusirajuci ono cudo unutra, a i testo od meda okolo! :whistling: :zcepanje: :malav: :cao:

Poslednja izmena:
a neka, sve je to skola, ja sam vec dobila drzavni posao i stap (za selfi, naravno :rumenko:) od Brajana, kao pravi pravcati heroj svog zanata :lol:
cak je i Grof Vronski krenuo da se svadja sto je nestala ograda, koja je, nekada i bila :lol:
nego, idem ja da pecem sljivku, mozda i uslikam nesto u fokusu :whistling: :malav::

Da se svađam ?
Ni na kraj pameti mi bilo nije.
Budibogsnama ....!
Samo sam pit'o - šta je razlog da nema ograde !?
Kaži, nanjušili Cigani, i mirna Bačka.....

- - - - - - - - - -

Ponovo pitam.
Nisam dobio traženi odgovor.
Pomisliću da je aparat za selfi držala neka druga ruka....!

Ponovo pitam.
Nisam dobio traženi odgovor.
Pomisliću da je aparat za selfi držala neka druga ruka....!

Zaključujem da nisi ozbiljan sagovornik !
Javio mi se osećaj da petljaš nešto....
A, da si lujka, spreman sam se složiti !

Pitaj Boga odakle je skinuta ta slika ?
Ni ti sama nemaš pojma !
pa, Grofe, a sto ja da budem ozbiljna, kada ti nisi? kakav selfi? :lol:
napisano mesto i vreme, otvoreni EXIF za sve fotke koje postavljam...
i sta jos da raspredam? necu da potcenjujem niti tebe, niti sebe ponavljanjem vidljivog
jedino sad cu ti ovde jos laku noc, pa idem da sredim Plavu Spilju, Herceg Novi i Igalo
a ti ako imas neku tvoju fotku, kaci, jer ovde je sve dalje (pa i dobar deo) od ovoga spam

:lakunoc:

Poslednja izmena:
Herceg Novi, 24.08. 2016

Rekoše mi, ako ideš u Herceg Novi, obidji Andrićevu kuću. I ja puna entuzijazma, jednog avgustovskog jutra, oko pola 10, nacrtah se ispred nje.
Evo je, kuća Iva Andrića. Sada Klub književnika. Bar tako stoji na kamenu, nemam koga da pitam, uličica je osamljena.
Visoka šiljasta ograda, zakatančena zarđana kapija, dvorište zapušteno - rastinje, šaš, nikakav dostojan prilaz do ostavine našeg nobelovca.
A kuća prelepa, skromna, sa onim karakterističnim šarama po rubovima zidova. Nežne fasadne boje, veseli kontrast, čija se lepota bori sa tom sumornom zapuštenošću.
I bista majstora od pera ispred kuće. I letnjikovac u raspadu, mestašce gde su u zarodišu bile stranice pune duhom i dušom mog voljenog pisca.
I divna metalna skulptura, koja me je podsetila na neke pasaže iz Znakova pored puta. Hm. A možda i na Platona i onaj njegov divan prikaz O duši.
Pokušavam da uslikam sve to. Aparatom ili mobilnim telefonom, kako kad i za šta imam prostora da gurnem ruku kroz sav taj haos.
Saginjem se, penjem se uz ogradu, čučnem ispred iste. Particije svetlosti i senke ratuju sa mojom željom da izvučem neki kadar, dostojan Iva.
I tako, mešaju mi se želja za lepim i nervoza, koja raste eksponencijalno brže od te želje, jer nema se prilaza ka realizaciji istoj.
Šteta. Imamo, a ne znamo niti da vrednujemo, niti da čuvamo. I shvatamo vrednost kada to izgubimo.
Ili kada nam neko sve to kupi za male pare, pa onda naplati za sve velike pare, od ulaza do vodiča kroz ovo naše blago.
Šteta. Shvatamo istoriju kao 'prošlost', 'nema ga više', 'nije u trendu', umesto kao 'bogatstvo minulog vremena, ostavljeno nama na dar'. I čuvanju.

KriV8in.jpg

wdQ3pO4.jpg

XKuacOc.jpg

8utQfRw.jpg

4TtpzKm.jpg

Poslednja izmena:
Skoplje, 25.10. 2016

“Na prodaju. Cipelice za bebu. Nenošene.”

Ovo je najkraća priča, od samo šest reči, a napisao ju je Ernest Hemingvej, zbog opklade sa svojim kolegama. Na salveti.
Setila sam se te pričice, kada sam tog popodneva lunjala kroz Gradski Park i tražila veverice, a našla ovu bebešku patikicu.
Ipak, ovo je srećna patikica. Neka bebica je nju nosila, neka mama nije videla da je istu beba izgubila, a neki dobri ljudi našli je i vidljivo okačili.
Možda da je mama, kada se bude vraćala iz šetnje, nadje. Ili, možda, da je neko, ko popodne jurca veverice, samo uslika.
Eh, Erneste, Erneste!

9AHHNv6.jpg

Ja6oyfG.jpg

Dobar jutar,..
velik je ovaj forum, pa se ni ne trudim upoznati, a i nisam se nameravao nešto posebno zadržavati,..
ali se bome stvari rapidno (ili radikalno) promenile :)

Moram da se upišem, ovde, da mi stižu dojave :D

Lunjo, fantastične su ti fotke,, a i naziv teme mi se svidža,.. a tema je (kol'ko vidim ) u začetku,..
elem, mene pripiši u Fanove :ok:
Ja sam vazda prepun pričaa,,, (profi deformacija,.. 'ebež-ga).
Pa da krenemo veselo u nove radne pobede,.

Moji prvi snimci dlsr-om (Nikon D-3000)

DSC_0012.jpg

Zgrada istorijskog muzeja ( sada), ranije je to bio znameniti "Lomonosov"

DSC_0067.jpg

"Staljinka" - zgrade koje su pravljene u vreme Staljina 1945, u čast pobede nad III -im rajhom, od nemačkog kamenja, koje su dopelali Švabe da naprave "Berlinski zid" posred Moskve,.. Nije im se dalo ...
DSC_0018 (2).jpg

Ulaz na "Krasnuju plošćad" (Crveni trg) i pogled na Kremlj.
Moskva 2014. ,.. (pišem ja o'de još puno,.. Može ? :) )​

Prilozi

• DSC_0794.jpg
    DSC_0794.jpg
    68,5 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Dobar jutar,..
velik je ovaj forum, pa se ni ne trudim upoznati, a i nisam se nameravao nešto posebno zadržavati,..
ali se bome stvari rapidno (ili radikalno) promenile :)

Moram da se upišem, ovde, da mi stižu dojave :D

Lunjo, fantastične su ti fotke,, a i naziv teme mi se svidža,.. a tema je (kol'ko vidim ) u začetku,..
pišem ja o'de još puno,.. Može ? :)

znas kako, lujku smo vezali, ne moras da se izuvas, samo postuj pravila ovog pdf-a i produzi dalje :lol: :mrgreen:

znas kako, lujku smo vezali, ne moras da se izuvas, samo postuj pravila ovog pdf-a i produzi dalje :lol: :mrgreen:

hmm,.. pravila ??,..
ne prima mi više q-fer
(msm, pun mi je kufer pravila i prepun,..
ali dobro,.. kažeš dve fotke po postu ? )
malko mi nije jasan taj zeleni smajli sa produži dalje :mrgreen: ,.. ima pesma na tu temu (Z. Čolić je peva).

IMG_0033.jpg

Crkva u Orlovatu,
građena u stilu vizantijskih manastira -
našla je mesto na naslovnicama udžbenika iz Veronauke.
Ikonostas je radio Uroš Predić - rođen i sahranjen u Orlovatu.

hmm,.. pravila ??,..
ne prima mi više q-fer
(msm, pun mi je kufer pravila i prepun,..
ali dobro,.. kažeš dve fotke po postu ? )
malko mi nije jasan taj zeleni smajli sa produži dalje :mrgreen: ,.. ima pesma na tu temu (Z. Čolić je peva).

joj, Plante, pa ja ne mogu da se dopisujem s tobom, sorry, stvarno me guzvaju obaveze, evo me opet, da ne pomislis da te ignorisem
taj zeleni smajli znaci da zajases temu (i kacis fotkice, koje imaju neki specijalni znacaj za tebe), a ne semantickog unicorn-a :mrgreen:
mani se toga i tog coravog posla - bilo jednom ovde i toga, istina, ali vezali smo tu lujku i sad je cisto dvoriste, slobodno ulazi, ne boj se, i kaci tvoje specijalne fotkice
a sto se fotkica tice, rekla sam ti i u rep, mozes koliko god hoces, ali sve iznad dve stavi u spojler, tako svi radimo, a imas sta da pokazes - imas fine, ciste fotkice :super:

Мали додатак - исправка Планте. Црква је грађена у стилу српског црквеног грађевинарства Моравске школе. То је каснији период када се почело са употребом колорита и мешања материјала .
Поздрав!

Krstarica, januar/juli 2018

Ima nesto u vazduhu. Nesto sto me jos uvek boli...

Uvek sam verovala da svako ko udje u moj zivot, ulazi sa nekom misijom, a kad izlazi, uvek osetim bol.
I bol je razlicit: nekada jer je misija zavrsena, a nekada sto je taj neko, jednostavno, morao da ode.

Grofe, Dragoljube, pocivajte u miru, drugari moji! :pivce: Neka je spokoj vasoj dusi! :heart2:

DN3iMhl.jpg

Back