(FOTO) Alarmantno stanje: Danas više od 200 požara u Srbiji, u okolini Kragujevca i opasnost od eksplozije gasnih rezervoara

mario80

Stara legenda
Poruka
80.305
https://n1info.rs/vesti/foto-alarma...a-i-opasnost-od-eksplozije-gasnih-rezervoara/

Danas je broj požara u Srbiji premašio 200, a situacija je izuzetno teška u mnogim delovima Srbije, saopštio je MUP.
1000006148.webp

"Situacija je izuzetno teška, a istovremeno je druge delove Srbije zahvatilo olujno nevreme sa kišom, gradom i jakim vetrom. Sve vatrogasno-spasilačke jedinice su na terenu, kao i Helikopterska jedinica", navodi se u saopštenju Ministarstva.
Grad Kragujevac takođe ukazuje na opasnosti i potencijalnu ugroženost života građana.
Situacija na teritoriji Šumadijskog okruga je izuzetno kritična, naveo je Grad Kragujevac.

(FOTO) Alarmantno stanje: Danas više od 200 požara u Srbiji, u okolini Kragujevca i opasnost od eksplozije gasnih rezervoara!​

https://n1info.rs/vesti/foto-alarma...st-od-eksplozije-gasnih-rezervoara/komentari/

"Trenutno je aktivno 148 požara, a najteža situacija je u Cerovcu i Desimirovacu, gde vatra ugrožava stambene objekte i halu za preradu peleta, dok postoji ozbiljan rizik od eksplozije gasnih rezervoara", saopšteno je.
Požari se, kako se navodi, ubrzano šire usled visokih temperatura, vetra i suve vegetacije.
"Najugroženiji su meštani naselja koja se nalaze u blizini požara. Vatrogasno-spasilačke jedinice, komunalne službe, dobrovoljna vatrogasna društva i sva raspoloživa sredstva su na terenu. Uprava za vanredne situacije i Grad Kragujevac apeluju na sve građane da ostanu maksimalno oprezni. U slučaju da primete vatru ili dim, obavezno da odmah pozovu broj 193 i, ako bezbednost dozvoljava, započnu gašenje do dolaska vatrogasaca", saopšteno je.

Poslednja izmena:

(VIDEO) Bukti 148 požara na teritoriji Kragujevca, izgorele kuće u Cerovcu​

https://n1info.rs/vesti/video-bukti...kragujevca-izgorele-kuce-u-cerovcu/komentari/
1000006152.webp

Situacija sa požarima koji bukte na teritoriji Šumadijskog okruga je veoma kritična", saopšteno je iz Uprave za vanredne situacije Kragujevca.

Kako se navodi u saopštenju, trenutno je aktivno 148 požara.
"Najteža situacija je u Cerovcu i Desimirovcu, gde vatra ugrožava stambene objekte i halu za preradu peleta, a postoji rizik od eksplozije gasnih rezervoara. Usled visoke temperature i jakog vetra požari su se ubrzano proširili. Vatrogasno-spasilačke jedinice, komunalne službe, dobrovoljna vatrogasna društva i gradjani koji im pomažu su na terenu i svi zajedno ulažu napore da se vatrena stihija obuzda".

Verovatno planiraju da hapse opozicione aktiviste i nvo organizacije? Mene su u hrvatskoj privodili i ispitivali kada su nekoj meksikanki odrezali glavu u splitu. Ja im kažem ljudi pa to je vaša kulturna baština ne i tuđa i ispostavilo se da sam bio u pravu. Neki lokal patriota ludak.

Mario,ni ti ni ja niti bilo ko ovde nije protiv požarni inspektor.

Spontano sagorevanje je moguće kod velikih suša.

Materijal koji gori, kiseonik i toplata su 3 elementa za izbijanje požara,bez jednog elementa požar se gasi.
Aha i to na preko 200 mesta odjednom.

Back