fotić za svaki dan

jekana

Ističe se
Poruka
2.074
cao drugari, kao sto i sama tema kaze, htela bih da kupim aparat za svakodnevno fotkanje (letovanja, zurke, itd..), budzet - nekih 4-5-6000, nikako vise.

svi mi preporucuju neke od 20 000, ja kazem - ljudi aman, ne treba mi ni raw ni nista za fotke sa letovanja! ;)

hvala unapred!!! :hvala:

cao drugari, kao sto i sama tema kaze, htela bih da kupim aparat za svakodnevno fotkanje (letovanja, zurke, itd..), budzet - nekih 4-5-6000, nikako vise.

svi mi preporucuju neke od 20 000, ja kazem - ljudi aman, ne treba mi ni raw ni nista za fotke sa letovanja! ;)

a zar ima tako velik izbor aparata za 4 5 6 hiljada...? Nego de tiu nama rekni koji su to aparati u ponudi tj oko kojih se dvoumis pa ce da vidimo...

Ovaj ti je malo, maalkice iznad budžeta ali se uklapa u sve tvoje specifikacije.
Mali je, lagan, kad je ugašen debeo je samo 16 mm a ima i podosta megapiskela, dobar objektiv pa čak i mogućnost HD snimanja.

Od njega su bolji ( sa uslovima - mali a full opremljeni) Canon Ixus aparati ali oni su 2-3 puta skuplji

http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-st77/comp_tehn_camera/1/1227

oho ho, biće fotki znači!

nego kako, samo za vas!

a zar ima tako velik izbor aparata za 4 5 6 hiljada...? Nego de tiu nama rekni koji su to aparati u ponudi tj oko kojih se dvoumis pa ce da vidimo...

ovako mi rekose: Canon PowerShot A810 ili Samsung ST77... ko sto rece BGHighlander...

Ovaj ti je malo, maalkice iznad budžeta ali se uklapa u sve tvoje specifikacije.
Mali je, lagan, kad je ugašen debeo je samo 16 mm a ima i podosta megapiskela, dobar objektiv pa čak i mogućnost HD snimanja.

Od njega su bolji ( sa uslovima - mali a full opremljeni) Canon Ixus aparati ali oni su 2-3 puta skuplji

http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-st77/comp_tehn_camera/1/1227

a sta mislis o ovom canonu?

ja moram priznati da sam bio prezadovoljan sa mojim canonom sx100is (doduse u pitanju je prozumer ne kompkat)
mislim da bolji aparat ne postoji u toj klasi i licno uvek preporucujem neki iz te serije (SX) samo sto su oni oko 110+€ ali vrede svaki evro i na kraju ce se isplatiti jer ne treba zaboraviti da se aparat ne kupuje za jedno dve sezone..treba ipak da posluzi puno godina

dva povoljnija primera

http://itsvet.com/proizvod/canon-powershot-sx130is/comp_tehn_camera/29/945

http://itsvet.com/proizvod/canon-powershot-sx150-is/comp_tehn_camera/29/1119

a sta mislis o ovom canonu?

Kom Canonu? Niđe linka , niđe slike :D

Canon ima najkvalitetnije izbalansirane boje , i u celoj kompakt klasi mu nema ravnog ( što ne znači da su drugi loši, nego neko "mora" da bude br1).
Ali, po onome što si tražila "za svaki dan" ( što ja shvatam kao - mali, tehnički opremljen, lak za nošenje ) - od onog Samsunga nema boljeg.
Nema tanjeg a opremljenijeg i jeftinijeg od njega.

Ima čak i HD video zapis bez čega ja ne bih ni razmatrao nov aparat.

Poslednja izmena:
ovako mi rekose: Canon PowerShot A810 [ili]Samsung ST77[/I]... ko sto rece BGHighlander...

Sad tek vidim.

Ja sam ljubitelj Canona a i ovaj model ima sve šta treba ( 5X Zoom, IS, 16 Mpx, HD video) , malo je deblji na širem delu ( ako ti ne smeta onda je OK ) ali ima 2 velike prednosti - koristi klasične AA baterije i zove se Canon ;)

Kod aparata sa tipskom baterijom dešava se isto što i sa telefonima- posle nekog vremena baterija "zanemoća" a nova tipska baterija je uvek skuplja od nove AA punjive baterije. Plus, ako ti se istroši baterija u važnom trenutku, uvek možeš na prvoj trafici da kupiš klasične alkalne baterije i žurka se nastavlja.

PS-iznenađenja su uvek moguća, pa zato u radnji uvek unapred pitaj da li može da se vrati/zameni roba ukoliko aparat pravi nekvalitetne slike. Po zakonu moraju da prime u roku od 10-15 dana, ali ti proveri čisto da vidiš treba li natezanje ili sve funkcioniše glatko i kulturica.

Poslednja izmena:
ipak isla sa tatom, i on tako voli da se razbacuje :lol: :mrgreen: , pa uzesmo neki za 9000

Nikon Coolpix S2600

ubedi nas ovaj prodavac kako je on najbolji bla bla... i na kraju ga tata izabra'...njegove su pare, sta cu :mrgreen: ...jel se nisam zajeba.la? :D

ipak isla sa tatom, i on tako voli da se razbacuje :lol: :mrgreen: , pa uzesmo neki za 9000

Nikon Coolpix S2600

ubedi nas ovaj prodavac kako je on najbolji bla bla... i na kraju ga tata izabra'...njegove su pare, sta cu :mrgreen: ...jel se nisam zajeba.la? :D

Više si zahebala nas jer smo se cimali a tata bira kako ga obrlate u radnji :)
Služiće ti, probaj ga pa ako si ti zadovoljna, to je najvažnije.

dzaba cela prica hbg ....:)) No kakogod CESTITAM :) a ovako-generalno su Nikon ti ma li prdavci/kompakti losiji od Canona , drugo ja vidim cene ispod 9 000 za ovaj aparat al ajde de...trece, na papiru deluje OK-26 mm siroki ugao i sl....pa u zdravlju te sluzio

a j.bg... uzela sam u obzir vase predloge, i tamo u radnji (gigatron) rekla, al jednog nije bilo...i tako ispade bzv...mislila sam da cu sama da idem, al se tata uvali.. :confused:

hvala vam na predlozima svakako...cenim dobru volju... :) :)

vise mi se svidja ovaj sa baterijom, nego da stalno kupujem AA baterije koje se trose brzinom svetlosti..sta znam...

hvala i za savet za vracanje fotoaparata...svakako cu sutra vece da ga isprobam, kacicu se ovde, pa cete videti... :)

hvala jos jednom drugari :zag:

^^ ne trose se brze ali niposto nisu bolje nego LIjon naprotiv...

Cifre kažu suprotno :
2 punjive NiMh AA x npr 2700mAh = 5400 mAh
1 tipska Li-Ion od 700 do 1200 mAh

Punjive su jače i do 4-5 puta.
Litijumske baterije nisu nikakvo čudo i napredak nego se koriste isključivo zbog laganosti ( koja je zanemariva u malim potrošačima ) a kapacitet je veći kod NiMh baterija.

I ta prica "kupicu na prvoj trafici""te sto bi kupio kao na trafici ne bi 50 snimaka izgurale...

Zato se uzimaju alkalne ;) Duracell, a izdržavaju i par stotina snimaka uz nešto blicanja.

Poslednja izmena:
Cifre mogu da kazu sta god hoce ali iskustvo-moje licno kaze drugacije...Sem toga amperaza tj "mAh" nisu jedini ni najbitniji kriterijum...jace ne znaci kvalitetnije...Lijon-bolje podnose extremno toplo i hladno, duze traju, zahvalnije suza odrzavanje iitd.itd... A od AA baterija kakvi Duracell koji jeste OK brand-ali samo PUNJIVE baterije...i to jedne od najboljih su Sanyo Enelop...

- - - - - - - - - -

To eto cisto tako da se ne upustas u raspravu s nekim ako to neko zna bolje od tebe...bez uvrede...ako oko necega znam-znam oko foto-tehnike/dodataka i sl...Zapitaj se zasto u bilo koji ozbiljniji aparat-pa i taj mali cim je iole bolji-stavljaju LiJon baterije a ne AA...? Ja bih se zapitao...

ja kupujem duracel baterije AA i istrose se na pola veceri...samo toliko...po.pizdim svaki put... a kupujem ih u proverenoj radnji, ne na trafici...

Ili ti mnogo fotkaš ( sa blicom ) ili ti taj aparat trošio kao šporet. :D

Obične ( kao Duracell npr ) traju mnogo kraće od punjivih NiMh ( moja procena oko 3-4 puta) ali ne toliko da nemaš za ceo dan besomučnog fotkanja (150+ fotki) ili za večernji izlazak i fotkanje sa blicom .
Canon je manje trošio a Fuji i Olympus dosta više, al´ opet ...

Ili ti mnogo fotkaš ( sa blicom ) ili ti taj aparat trošio kao šporet. :D

Obične ( kao Duracell npr ) traju mnogo kraće od punjivih NiMh ( moja procena oko 3-4 puta) ali ne toliko da nemaš za ceo dan besomučnog fotkanja (150+ fotki) ili za večernji izlazak i fotkanje sa blicom .
Canon je manje trošio a Fuji i Olympus dosta više, al´ opet ...

pa ne znam sta je u pitanju, ali kazem kako je bilo ;)

pa npr kad izadjem uvece...traju..ajde da kazem skoooroo celo vece, pritom aparat nije upaljen naravno svo vreme (ni vecinu vremena)...ali da za svako fotkanje dajem pare na baterije, pa ne mogu...

pa ne znam sta je u pitanju, ali kazem kako je bilo ;)

pa npr kad izadjem uvece...traju..ajde da kazem skoooroo celo vece, pritom aparat nije upaljen naravno svo vreme (ni vecinu vremena)...ali da za svako fotkanje dajem pare na baterije, pa ne mogu...

Biće ti bolje sad ovom tipskom ( oko 1200 mAh ako sam dobro pročitao).
To je sasvim dovoljno ako se baterija napuni pre "sešn-a" ali kad neki manijak kao ja, ispuca i po 700-800 fotki u trenutku nadahnuća, posao završavaju samo punjive NiMh.

Sa jednog letovanja sam doneo 6 - 6 500 fotki , kao japanski turista :mrgreen:

Poslednja izmena:
..ali "Ja obožavam Li-Ion baterije" :mrgreen:

Eto, najzad se slažemo.
To su upravo te baterije koje traju 5x duže od prosečne Li-Ion baterijice.

Ne bih dalje tupljavio da li je nebo plavo:bye:
Aha i Sanyo enelop se mogu kupiti na svakoj traficii jel da...?Mmmmmmmda bice da je tako...Sem toga za tvoju informaciju ima LiJjn bateerija koje su i 1500 + mAh(1500 pa i vise). Sem toga prednost Sanyo enelop nije to sto dugo traju-vec sto je efekat samo-praznjenja kad stoje nekoriscene-MNOGO manji nego kod vecine drugih...

Back