Forward

Poruka
13.027
Primecujem pojavu za koju sam apsolutno siguran da je i vi primecujete ali niko od nas da to opise i malo se zapita, ej o cemu je ovde rec.

Imate neki chat sistem, drustvenu mrezu, forum. Ajd za forum i drustvene mreze - informacije se objavljuju javno - i sad neko ih prati ili ne.

Ali kad dodje do nivoa individualne komunikacije primecujem da mi se ljudi redovno javljaju (po sistemu, evo tu sam, da ti posaljem nesto) - i onda dobijes smesnu slicicu, infogram, video.. I sta? Pa zna se - forward na one koje mislis da treba da znaju. Po istom sistemu (evo tu sam da ti posaljem nesto mislio sam i na sebe).
Svi tu ziriraju neki feed. Praksa je kad dobijete nesto da posaljete nesto drugo (nema smisla , treba vratiti ljudima paznju)

I sad zabrinjavajuci deo:

A zar ne moze neka normalna poruka tipa: e nisam te dugo cuo, kako si? zena deca? avlija? rakija? Treba li ti sta? Sta ima novo? Kupio sam ti zemicke dodji na kafu. Itd.

Toga vise nema. Za to je potrebno mislenje, obavestenost, paznja, ljubav - umesto toga evo ti viralni video.... forward

Ja pocinjem da verujem da sam ja lud, a ostatak sveta nije. Ili su svi zamadjijani.

Ja sam odavno primetila tu pojavu. Dobijala sam one lančane SMS poruke. Zatim novogodišnje čestitke iskopirane negde sa neta ili..negde..bez onog ličnog pisanja- Želim ti mnogo sreće i radosti...

Forward šalju i ja šaljem na Viberu, ali..uvek dodam nešto svoje.

I ne..nisi lud. Samo si odrastao, kao i ja, u nekim drugim vremenima.

Ovaj fenomen "forward" ne postoji zvanično kao fenomen, a nisam čitala da se time bave psiholozi.

Ja se pitam, ko su ti ljudi koji mi svake nove godine, za svaki rođendan šalju slične poruke...Desiće se da jednom pošalju istu pp i za rođendan i za NG. 🙂

Znam ko su, naravno, ali ne mogu da ih razumem.

Da li je nestala kreativnost, iskrenost, želja za prirodnim razgovorima i privatnim porukama?

Ja sam odavno primetila tu pojavu. Dobijala sam one lančane SMS poruke. Zatim novogodišnje čestitke iskopirane negde sa neta ili..negde..bez onog ličnog pisanja- Želim ti mnogo sreće i radosti...

Forward šalju i ja šaljem na Viberu, ali..uvek dodam nešto svoje.

I ne..nisi lud. Samo si odrastao, kao i ja, u nekim drugim vremenima.

Ovaj fenomen "forward" ne postoji zvanično kao fenomen, a nisam čitala da se time bave psiholozi.

Ja se pitam, ko su ti ljudi koji mi svake nove godine, za svaki rođendan šalju slične poruke...Desiće se da jednom pošalju istu pp i za rođendan i za NG. 🙂

Znam ko su, naravno, ali ne mogu da ih razumem.

Da li je nestala kreativnost, iskrenost, želja za prirodnim razgovorima i privatnim porukama?
Definitivno mi ovako nesto smeta. Licno, ako nemam vremena, necu odmah odgovoriti, ali kada nadjem vremena, ispisacu tu poruku, radije nego da saljem slicice, GIF-ove i sl. Verujem da to neko zna da ceni. Cini mi se da se odavno izgubila zelja za pisanjem, generalno za bilo kakvom vrstom komunikacije. Strasno smo zastranili kao drustvo. Lenji smo.

Back