Forumaši deca

pa sta je to,ni jedna nije bila zavodnica kao mala???
ja se secam da je jedna ruzicca iz mog razreda bila otrov za decake,plava sa loknicama,tanak glasic,plave okrugle oke...sramota da kazem,al prilicno sam bila ljubomorna
pre nekoliko godina me nasla na fejsu,ona vec godinama potpuno paralisana od vrata na dole
bas sam se lose osecala zbog te decije ljubomore

pa sta je to,ni jedna nije bila zavodnica kao mala???
ja se secam da je jedna ruzicca iz mog razreda bila otrov za decake,plava sa loknicama,tanak glasic,plave okrugle oke...sramota da kazem,al prilicno sam bila ljubomorna
pre nekoliko godina me nasla na fejsu,ona vec godinama potpuno paralisana od vrata na dole
bas sam se lose osecala zbog te decije ljubomore

Jedna od popularnih devojčica je bila devojka onom što sam ga spominjala. I to kao devojka devojka, od šestog do osmog razreda, ******ili se i vaćarili po hodnicima, meni to bilo grozno, kako možeš da ga ljubiš a on duvao lepak.
U nju je bilo pola razreda zaljubljeno.
Al šta znam, mene stvarno dečaci tad nisu interesovali.
Zato je srednja bila druga priča, svakog meseca sam imala novu simpatiju, pored jedne trajne - dečka u kojeg sam bila stravično zaljubljena, dok me prva ljubav nije klepila koju godinu kasnije :))))))

E da, jesam, i ja sam išla u Žarka.
Nedavno sretnem Zvončicu na Naselju, a ona se nije promenila uopšte od tada. Prošlo 20 godina a ona ista, đavolje rabote!

mene su stalno stavljali u odbranu jer nikad nisam umeo da igram fudbal
a jedan Sakib goranac me svaki dan maltretirao da mu nosim torbu
a prva ljubav mi je bila Aleksandra zbog koje sam popio batine od Dejana jer je njegova simpatija bila
i dan danas je ribetina

Jedna od popularnih devojčica je bila devojka onom što sam ga spominjala. I to kao devojka devojka, od šestog do osmog razreda, ******ili se i vaćarili po hodnicima, meni to bilo grozno, kako možeš da ga ljubiš a on duvao lepak.
U nju je bilo pola razreda zaljubljeno.
Al šta znam, mene stvarno dečaci tad nisu interesovali.
Zato je srednja bila druga priča, svakog meseca sam imala novu simpatiju, pored jedne trajne - dečka u kojeg sam bila stravično zaljubljena, dok me prva ljubav nije klepila koju godinu kasnije :))))))

E da, jesam, i ja sam išla u Žarka.
Nedavno sretnem Zvončicu na Naselju, a ona se nije promenila uopšte od tada. Prošlo 20 godina a ona ista, đavolje rabote!

a znas kako moje dete odgovara istoriju.ona je bila u fazonu izaberi sam lekciju i to odgovaraj.i on za prvu ocenu nauci samo jednu lekciju i dobije pet.za mesec dana ga opet prozove,kaze izaberi jednu lekciju,on opet istu:lol:
mogao joj je pricati i sto su lepi zidovi danas ,moja mama farba sobu u zuto,tralala...samo da to tece....a u drugom polugodistu je poskusao na istu foru,ali je ona rekla,daj neku noviju lekciju i posto nije znao pocela je ona a on je govorio jeste tako je i ponavljao sta ona kaze,pa mu je dala pet.
zato sad guli knjigu u srednjoj

A najveća riba sam bila na faksu, em što sam stvarno bila riba, em što ni nije bilo teško biti riba, kad je nas bilo 20 a njih 80 :lol:
Од нас 350 на првој години факса, било је неких једва тридесетак девојака, скоро све из јовине гимназије с одсека за таленте из математике, физике и астрономије.

mislim ono jeste da se uce neke nebuloze na toj veronauci (mi smo dali dete na gradjansko), ali u sustini oni iz oba ova predmeta uce iste stvari - socijalizaciju i drustveno prihvaceno ponasanje

Pa kakvi ste bili kao deca? Šta ste voleli, šta ste radili, koliko ste se izmenili?
Toliko sam zadovoljan svojim zivotom da ne zelim da menjam nista,niti bih ikada ista izmenio.
Mozda da sam imao bogate roditelje da se ne bih sam izborio jos iz 16 god i sam skolovao, ali sam naucio s,tim veliku zivotnu skolu sto mi je pomoglo daleko da napredujem jer zbog toga jako borben i znam kako se opstaje.

Poslednja izmena:
Dee sto ti je cudno, svi smo mi sa matematickih imali astronomiju, predavali su profesori fizike...po planu i programu gimnazija je tako uvek bilo ili makar dovoljno je dugo tako...samo si morao da ides u gimnaziju...kao sto si imao odvojenu logiku od filozofije...a isti profesor...

Bejahoh i ostadoh radoznala divljakusa civiliziranih manira...primenjivalo se penjanje po kuhinjskim elementima s ciljem pronalazenja slatkisa, preturanje po elementima, ormanima; sastavljanje i rastavljanje svega moguceg - sto bi moja baba rekla "U guju bi zavirila"....divljanje vani (biciklom, koturaljkama,..), volela sam da se igram u pesku i redovno sam ga bacala uvis (zbog toga su me shishali na gljivu), kratko sam grizla 2ge (tetkova skola), imala sam ljubicastog slona sa kojim sam spavala i zbog kojeg je jedan tipavac brojao zvezde jer je hteo da ga ćorne, volela sam da se lepo sredim (majka je plela suknjice, dzempere, salove,..sve sto sam htela), decak koji bi me »dir'o« bivao je ishamaran (u najgorem slucaju zajahan, ishamaran i zapreceno mu je bilo masnom pljuvackom), volela sam da idem u vrtic, skolu,..i sve sto je bilo povezano sa tim,..magarchilo se kod babe na selu, u osmom osnovne sam prvi put nalakirala nokte i obukla tesnu majicicu :rumenko:,..i tako..

Odrastao sam u selu . Oko 1-1,5 km od moje kuće je bila ciglana i u okolini ciglane nekoliko velikih bara koje su se fomirale
na mjestima gdje je nekada kopana zemlja .Bilo je tu žbunja, trske , lopoča a i ribe . Za nas klince raj na zemlji . Tu smo po ljeti pecali
i kupali se a zimi klizali i igrali hokej . Za mene je jedna komšinica rekla " na đavla bi se popeo " i nije pogriješila .
S druge sela smo imali veliku baru koja nekada bila korito rijeke Drave iza nje šumu a iza šume rijeku Dravu .
Nama igračke jedva i da su kupovali . Pravili smo ih sami . Sjećam se da sam kroz cijelo djetinjstvo dobio na poklon jednu jedinu igračku
ali se nisam osjećao prikraćenim jer sam znao da napravim sanke , praćku , luk i strijelu pištolj koji je ispaljivao zrna kukuruza i još
koješta .Kad se sada sjetim , djetinjstvo kao iz bajke mada smo bili siromašni .
:D To smo i mi pravili, mada smo kao gradska deca imali i "kupovne" igracke, Bilo je spretnih klinaca koji su umeli to da naprave, secam se lukova i strela od trske na cije vrhove smo stavljali kuglice od blata, i malih pracki od deblje zice na koju se postavljala gumica izvucena iz lastisa, a "municija" za to su bili parcici savijene i iseckane tanke zice, i velikih drvenih pracki, iz tih raslji se moglo ispaljivati i kamenje, a taj tvoj "pistolj koji je ispaljivao zrna kukuruza" me podseca na pusku koju sam imao, na drvenu letvu su se nizale povezane gumice za tegle, pricvrstile bi se ekserima i to se punilo zrnima kukuruza. Najzabavnije su bile duvaljke, poput onih koje imaju latinoamericki domoroci, odlomilo bi se parce tv antene, natrpali bi pvc kesu sredinom od belog hleba, i komadici hleba uzeti iz te "fiseklije" bi se mesili u ustima pod dejstvom pljuvacke, tako napravljene kuglice od hleba su se izduvavale na protivnike kroz cevku antene. :lol: I ono sto je spominjala komsinica Vanda, na stapove bi stavljali vece kugle od ilovace i time gadjali sve i svasta, od gradskih buseva do fasada zgrada u naselju, niko od sofera buseva nije nikada stao da nam se najebe familije zbog "bombardovanja", ne zato sto su se plasili malih ulicnih bitangi kao danas nego su ranije ljudi bili tolerantniji i kuliji, boleo ih kur za sve, i cuga je bila "dz", nije se znalo za stres. :lol:

Bejahoh i ostadoh radoznala divljakusa civiliziranih manira...primenjivalo se penjanje po kuhinjskim elementima s ciljem pronalazenja slatkisa, preturanje po elementima, ormanima; sastavljanje i rastavljanje svega moguceg - sto bi moja baba rekla "U guju bi zavirila"....divljanje vani (biciklom, koturaljkama,..), volela sam da se igram u pesku i redovno sam ga bacala uvis (zbog toga su me shishali na gljivu), kratko sam grizla 2ge (tetkova skola), imala sam ljubicastog slona sa kojim sam spavala i zbog kojeg je jedan tipavac brojao zvezde jer je hteo da ga ćorne, volela sam da se lepo sredim (majka je plela suknjice, dzempere, salove,..sve sto sam htela), decak koji bi me »dir'o« bivao je ishamaran (u najgorem slucaju zajahan, ishamaran i zapreceno mu je bilo masnom pljuvackom), volela sam da idem u vrtic, skolu,..i sve sto je bilo povezano sa tim,..magarchilo se kod babe na selu, u osmom osnovne sam prvi put nalakirala nokte i obukla tesnu majicicu :rumenko:,..i tako..

:zcepanje::heart:

Pa kakvi ste bili kao deca? Šta ste voleli, šta ste radili, koliko ste se izmenili?

Meni prosto nije jasno kako neko zna kakav je bio. Ja se togai ne sećam, osim kad mi drugi kažu. Ali se zato dobro sećam kakav ko beše prema meni.

Volela sam se igrati i bila pomalo u svom svetu.

Takmičila sam se da budem najbolja učenica i uvek mi se neko sviđao od momaka, ali sam od njih bežala i nisam to nikada nikome priznala sve dok nisam odrasla i počela da ja jurim njih.

- - - - - - - - - -

Ja sam uvek bila ne diraš me, ne diram te, ali ako me dirneš...
Pa i sa šest godina kad sam krenula u školu.
Čuvala me jedna zla baba (iz moje šestogodišnje vizure) koja me je stalno tužakala roditeljima: nije uradila ovo, nije uradila ono, gledala je crtani umesto da spava pa sam joj isključila tv, nije htela doručak nego je našla u ormanu čokoladu, pa sam joj oduzela, nije htela lepo da se igra nego je skakala po stanu uz muziku, pa sam joj muziku ugasila... i sve tako.
I odlučim ja jednog dana da joj stanem na rep: izašla ona na terasu u sred zime iz nekog razloga, i ja škljoc :maramica:
Čim su mi došli roditelji kući, sirota žena je dala otkaz. Srećom, nije se prehladila, no mislim da je prestala da se bavi čuvanjem dece.

Znam da me ne voliš, ali ovo mi se mnogo dopada :hahaha:

Bila sam trapava sacuvaj boze.Vise sam volela da se drzim po strani i posmatram druge ljude,a s druge strane kad se ukljucim u drustvo onda sam bila najgrlatija.Cudno dete :D U principu nisam pravila probleme ali sam bila ubedjena da sve najbolje znam.Tako sam ubedjivala uciteljicu da moja kokoska nosi po tri cetiri jajeta svaki dan,i nagovarala sam sirotu zenu toliko da je na kraju morala da popusti i slozi se sa mnom :lol:

Back