Šta ti je moć javne rasprave, dobri stari Anri Fajole
Um Caruje , snaga klade valja......
svrha posta:. Hteo sam da se zahvalim sebi na dobro odigranoj karti u high stake game danas pre podne.
Jedna crtica od pre desetak dana: Prošao sam pored lokala gde izgnan iz Idna zadobih malo ljubavi u društvu Bludica, Narkomanki, kleptomanki i policijskih doušnica.
Beše oko jedan sat iza ponoći i obradovan što lokal radi duže uđoh i po muzici i atmnosveri odmah skontah da je privatni parti, odšetam do šanka samo da se javim konobaru, odmah se okrenem i krenem ka izlazu, kad mi se prepreči BAK nekih metar osamdeset ped u fulu nabildovan i sa bakovskim vratom.
Ovo je privatna žurka IZLAZI NAPOLJE! uz guranje mene u leđa. Rekoh, kontam da je zabava privatna i bez da mi kažeš, al što se guraš.......
još jedan Marš napolje ali ovaj pud glasnije i taman koliko je marš bio glasniji toliko je gurkanje bilo slabije. Ne beše u gardu tako da je sve bilo OK.
Rekoh možemo zajedno napolje na svež vazduh. Kontakt presta i Bak zakrenu pogled za 45 stepeni i ja mirno odšetah ka vratima. NeTko je tada procvetao takoreć vršio.
Kad sam sledeći put sreo izvorišta ljubavi. Rekoh: Neko je pokušao juče biti agresivan prema meni i to čitav minut i svaku damu pitah ponaosob ima li to veze sa tobom!? Saznah tada da sam ja u stvari juče dobijo udarac u glavu i grdne batine da sam bio izbačen ko kufer sa brzog voza.
da se kanem digresije i vratim na današnji dan. Kao što je proviđenje htelo, sreća je i ovaj put bila na mojoj strani samo to.
Takođe sreća prati hrabre svuda u svetu i na svim jezicima pa tako i u Srbiji koja je najlepša zemlja u svetu koji je najbollji od svih mogućih, tako i u truloj Danskoj.
Javna rasprava je ispravila ovu greškicu, Fortinbras je oličenje doslednosti a Hamlet je oličenje hrabrosti , zanimljivo je da se Hamlet divio Fortinbrasu!?
A isti taj Hamlet rekao je i: "There is special providence in the fall of a sparrow"?