Forsiraju decu da budu odlicni djaci u osnovnoj

Poruka
3.797
hteo sam da ukazem na jedan fenomen i paradoks u Srbiji...

secate se pre dok su radio reklame bile u modi? pa onda roditelji plate termin radio stanici da cestitaju njihovoj deci (osnovcima) na odlicnom uspehu. ono,da svi cuju. barem svi oni koji poznaju tu porodicu. to zvuci nekako ovako: "milanu i mileni petrovic roditelji cestitaju na odlicnom uspehu uz pesmu bla bla bla..."
u osnovnoj skoli se uci puno glupih stvari,razni pojmovi iz geografije,istorije,matematike,hemije koji se jako brzo zaborave. deca uce napamet,necemo se lagati. to prodje kroz glavu i ne secas se vise toga. na jedno uvo udje,na drugo izadje...i da li to ima nekog smisla na kraju? ne bih rekao.
roditelji koji prave deci kompleks i mentalne probleme,teraju ih da budu iskljucivo odlicni djaci. deca kriju lose ocene,beze od kuce,ne smeju da kazu...i koji je smisao svega toga? pa ne znam,evo recite vi.
kad pogledas na kraju,svi su zavrsili osnovnu skolu. a to ko ce kako da se snadje u zivotu,to bas bas blage veze nema s tim...

Poslednja izmena od moderatora:
Skola je debilana. Daju se suvisne lekcije i podaci. Fluidnost u obrazovanju je ideal. Gde se svakom uceniku drugacije prilagodi program. Proci osnove koke svima trebaju u zivotu do petog razreda i onda na osnovu sposobnosti i preferen ija deteta, usmeriti ga ka necemu u cemu ce biti uspesan i gde ce uzivati uceci. Tako dobijamo sposobne clanove drustva koji su efikasni u svom radu.

Skola je debilana. Daju se suvisne lekcije i podaci. Fluidnost u obrazovanju je ideal. Gde se svakom uceniku drugacije prilagodi program. Proci osnove koke svima trebaju u zivotu do petog razreda i onda na osnovu sposobnosti i preferen ija deteta, usmeriti ga ka necemu u cemu ce biti uspesan i gde ce uzivati uceci. Tako dobijamo sposobne clanove drustva koji su efikasni u svom radu.

ebo život bez kese za fizičko i kese za OTO

bravo, to bih i ja hteo. deca mora da uce praksu od ranije.

bravo, to bih i ja hteo. deca mora da uce praksu od ranije.
ne znam u odgovoru na sta si ovo rekao ali se sa ovom recenicom potpuno slazem. Djaci naprednjaci (ne mini-vucici) treba da se sakupe ko pametna deca i da odrze skup paljenja udzbenika i da to proglase globalnim danom pobedom nad gluposcu. Mali korak za decu, veliki za covecanstvo. Samo napred deco

Nekim roditeljima je bilo strašno stalo da im deca imaju sve petice pa su gnjavili nastavnike, možda se i učipili malo;
Goveđa politika!
to je tako tuzno bukvalno...mozes zavrsiti sve zive skole ovde i ceo zivot raditi za neku jadnu platu. a sa druge strane imas Rome koji nisu ni osnovnu zavrsili,ode tamo u autriju/nemacku i zaradjuje pet puta vishe od tebe. ili nauce da sviraju neki instrument i opet uzimaju 2-3 puta vise para,bolje zive automatski. veruj mi kakve glupe ljude sam vidjao kad popricas sa njima pitas se kako su uopste zivi? kako su uopste opstali sa takav nizak IQ? pa eto tako,opstali su u austriji/nemackoj i slicnim zemljama. ovde bi ih zatrpala trava odavno. jeste da tamo nije socijalizam koji navodno brine o svakom pojedincu,ali taj njihov kapitalizam je ipak daleko napredniji nego ovde. da ne dangubim sa politikom preterano,hteo sam samo da kazem da se sa skolom ovde mozes uglavnom - slikati.

hteo sam da ukazem na jedan fenomen i paradoks u Srbiji...

secate se pre dok su radio reklame bile u modi? pa onda roditelji plate termin radio stanici da cestitaju njihovoj deci (osnovcima) na odlicnom uspehu. ono,da svi cuju. barem svi oni koji poznaju tu porodicu. to zvuci nekako ovako: "milanu i mileni petrovic roditelji cestitaju na odlicnom uspehu uz pesmu bla bla bla..."
u osnovnoj skoli se uci puno glupih stvari,razni pojmovi iz geografije,istorije,matematike,hemije koji se jako brzo zaborave. deca uce napamet,necemo se lagati. to prodje kroz glavu i ne secas se vise toga. na jedno uvo udje,na drugo izadje...i da li to ima nekog smisla na kraju? ne bih rekao.
roditelji koji su idioti prave deci kompleks i mentalne probleme,teraju ih da budu iskljucivo odlicni djaci. deca kriju lose ocene,beze od kuce,ne smeju da kazu...i koji je smisao svega toga? pa ne znam,evo recite vi.
kad pogledas na kraju,svi su zavrsili osnovnu skolu. a to ko ce kako da se snadje u zivotu,to bas bas blage veze nema s tim...
Sigurna sam da si iz srpskog jezika imao peticu :D

da, nemoj ni ti, znas da se uvek okrive oni koji redovno vataju krivine, a ovamo na sitnice zele da se izvuku
To ne znam, ali vodim strogo računa o interpunkciji.

Nateran od strane strogih roditelja.

Dobijao sam preko prstiju samo ako zaboravim razmak posle znaka interpunkcije,ovako.

Back