FORMIRAN NOVI OPOZICIONI SAVEZ ČUVARI SRBIJE 1244: 15 stranaka i pokreta danas u Beog

Одакле ти све ово Славене о Мирковићу - баш си ми га смучио..........:cool:

Mito moj šta da ti kažem...najbolje postaviti simbole svih Mirkovićevih stranaka i pokreta jedne pored drugih.

200px-SSOJ_clanska_napred.jpg

srs-logo.png

250615-pzzk1.jpg

9d50de30753e5bfa3e152cfebe6eae92.png

602f838c7d5c748cf3be51a11ab82c03.jpg

e03b8bd1a5789509a75fdbebd646d28c.jpg

795901_pokret-jaka-srbija_ls.jpg

maxresdefault.jpg

cela-srbija-logo.jpg

40971452_127407094875058_621129395729334272_n.jpg

Samo da napomenem, navedeni su samo bitniji pokreti i stranke; neke kraće eskurse Mirkovićeve (ko zna koliko ih još ima) nisam uračunao.

Lepo reče Mračak; pravi patriota. :heart::mrgreen: Još ako se ispostavi da je zaista maznuo 14 miliona dinara, kako stoji u prvostepenoj presudi...

Možda ima nade ako još 30 puta osnuje nove pokrete i stranke pa mu se posreći konačno...kako je krenuo da ih osniva, skoro godišnje, možda stigne do te brojke i pre penzije.

Poslednja izmena:
Е, јадни ми.

Др Јована Стојковић и Живим за Србију делује ок, али где нађе све ове, и шта ће јој. Шта ће јој тај љигавац Драган Петровић, сад ће Драган Филиповић да оплете по њима на Српском колективу. Плус, ни Бранко Драгаш вероватно неће бити одушевљен. Замисли тај саборни покрет од једног члана отприлике. Па онда тај из Македоније, који је у непринципијелној коалицији са Заевим "због двопартијског система", либертаријанац у коалицији са наследником Савеза комуниста Македоније. И онда се чудимо зашто нам политика не иде. Па естрадна звезда ваљда Саша Мирковић. А за остале текиле-гориле ;) никад чуо.

Иначе, Вучић је већ признао Косово, а још не виси на Теразијама, нити ће његови ортаци из СЗС да га бесе.

I ja mislim da su Zavetnici Vucicev projekat .

Nego gde se dede onaj patriotski blok sa izbora 2016. ako se iko seca tu je bio odbegli Dragan Todorovic , Sinisa Kovacevic i jos par likova . oni su mi bili simpa ne deluju kao Vucicevi ljudi

Podeljeni su na tri grupacije; u Savezu za Srbiju, uz Vučića i negde 'između' (u okvirima one inicijative Miloša Kovića, ako se sećaš).

Veliki tog bloka je u Savezu za Srbiju; deo ekipe DSS-a sa Sandrom Rašković Ivić je u Narodnoj stranci Vuka Jeremića, u čijem je osnivanju učestvovao i Siniša Kovačević sa Srpskim otadžbinskim frontom. U SZS su i Stamatovićeva Zdrava Srbija, kao Narodni pokret Srba s Kosova i Metohije Otadžbina Slaviše Ristića i Marka Jakšića, a za Dveri i sam znaš da su u Savezu za Srbiju.

Demokratska stranka Srbije je najavila mogućnost pristupa SZS, ali za sada se isprobava onaj eksperiment prof. Kovića, zajedno sa Državotvornim pokretom Srbije, krilom Srpske radikalne stranke koja se protivi Šešelju, Srpskim nacinalnim forumom Gračanica-Kosovska Mitrovica i skupinom srpskih intelektualaca naciionalističke orijentacije. Ako se ne varam, i Istočna alternativa Dragana Todorovića je podržala ovu inicijativu; oni su u Radnoj grupi za Kosovo i Metohiju okupljenoj oko Dveri skupa sa Zdravom Srbijom, DPS, Narodnim pokretom i Pokretom Srb s KiM Otadžbina. U ovoj grupaciji trenutno traje osciliranje između opcija direktnog priključenja Savezu za Srbiju i stvaranja prvo jasne objedinjene desničarske opcije koja bi SZS pristupila naknado, jačanjem i definisanjem same sebe, pored jedne grupe koja se protivi i smatra da treba stvoriti jasni desničarski opozicioni savez (po zamisli Nove Srbije tj. Velje Ilića).

Uz Vučića je Narodna mreža Vladana Glišića, kao i Parovićev Narodni slobodarski pokret. A kao što si i sam rekao, vrlo moguće i Zavetnici.

Sa Srpskom ligom Aleksandra Đurđeva nemam pojma šta se dešava; deluje mi da su možda ispali i iz svih priča. U vezi Pokreta Srpske vertikale još manje znam; izgleda da su doslovno prestali i postojati. Pokret nacionalnog spasa Komazeca je isto izvan priča; nešto su oni probali šurovati sa Deretićevom Slobodnom Srbijom, Dejanom Lučićem i još par srordnih političkih opcija ali se to završilo katastrofalno.

Zbog toga ja i imam velike rezerve prema ovom savezu Čuvari Srbije 1244, između ostalog. Vidim da je milsu nešto upućeniji u ovu ekipu, ali ja ne prepoznajem nikog iz nekadašnjeg Patriotskog bloka (naveo sam iznad i članove i lokalne saradnike i one sa kojima su samo bili vođeni pregovori). Dakle radi se o, u najvećoj meri, potpunim anonimusima.

Poslednja izmena:
Само нека наставе - уколико се не буду продавали банди лопова ГЛАСАЋУ ЗА ЊИХ...........

Зар већ такав преокрет Митке?
Па ти и Тиксомир сте халабучили за преподобног
Нећете ваљда да скренете са тог пута?

BEOGRAD - Predstavnici 15 političkih organizacija i pokreta danas su u Beogradu potpisivanjem memorandum o saradnji oko zajedničkog delovanja na očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije osnovali opozicioni savez "Čuvari Srbije - 1244".

Savez čine pokreti Živim za Srbiju, Cela Srbija, Srbija gerila, Za Južnu Srbiju, Srba sa Kosova, Vlaha Srbije, Rumunski pokret Srbije, Kosovski božur, Narodna inicijativa, Srpska ponos, Beogradski front, Srpski saborni pokret Srbobran, Izdanak, Slobodni sindikati Srbije i Pokret za dijasporu.

Jedan od osnovnih postulata programa saveza "Čuvari Srbije - 1244" je da je Kosovo sastavni deo Srbije, kao i da država zadrži vanblokovsku poziciju, odnosno da ostane van NATO saveza i da ne nastavi ispunjavanje daljih uslova za ulazak u EU.

Predsednica pokreta Živim za Srbiju Jovana Stojković, koja je i predsednica novoosnovanog saveza, rekla je na konferenciji za novinare u Medija centru da su otvoreni za saradnju sa svima koji su spremni da stanu iza načela na kojima počiva taj savez, čiji je program Ustav Srbije.

"Potpisujemo koalicioni sporazum o saradnji, jer smo uvereni da je trenutak u kojem se nalazi naša država jedinstven i opasan trenutak s ozbirom na to da se najavljuje čerušanje naše države, odnosno odvajanje južne srpske pokrajine Kosova i Metohije", kazala je ona i dodala da se u Srbiji svakodnevno uzgrožavaju ljudska prava i slobode.

Navela je da su se u savezu okupili kao savesni građani, koji brinu za integritet Srbije, kako bi ukazali da je plan vlasti za Kosovo protivustavan i protivan rezoluciji 1244.

Program saveza nalaže prekidanje primene neoliberalnog ekonomsko-socijalnog modela, zahteva kompletnu reformu pravosudja i zdravstva, kao i poništavanje zakona o obaveznom doniranju organa.

Savez će se između ostalog zalagati i za hitno donošenje Zakona o poreklu imovine od 1999. do danas, reorganizaciju vojnih, policijskih i bezbednosnih službi, uvođenje vojnog roka u trajanju od šest meseci, reformu bankarskog sistema, ukidanje privatnih izvršitelja, zabranu ulaska migranta u zemlju i zabranu javnog propagiranja i promociju LGBT zajednice.

https://www.kurir.rs/vesti/politika...pokreta-danas-u-beogradu-potpisalo-memorandum

Prava patriotska opozicija

Stigao sam do ove gerile i neću dalje da čitam. Sto posto je neka glupost.

%C4%8Cuvari-Srbije-1244-logo.jpg

veselinovic-i-borko.jpg

Savez pokreta Čuvari Srbije 1244 OŠTRO OSUDJUJE napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i zahteva od pravosudnih organa da se pod hitno pronađu lica koja su napala Borka Stefanovića u Kruševcu kao i oni koji su naredili prebijanje Stefanovića!

Podsećamo da je ovako isto napadut naš lider Saša Mirković, ali do danas nisu pronađeni napadači iako se zna da su bili to ljudi Milana Radojičića koji su bili u obezbeđenju Aleksandra Vučića.

Tada NIKO iz OPOZICIJE nije reagovao, ali valjda vremenom će shvatiti da NIKO neće biti pošteđen od ovakvog FAŠISTIČKOG I MAFIJAŠKOG REŽIMA!

Što se više novih saveza bude formiralo to će biti Vučkovo maslo. Ti savezi će imati po 1% al što ih bude više smanjiće snagu SZS ispod 20% a uvećati snagu SNS do 80% jer ispod cenzusa idu procenti za SNS. Da nema toga išao bi SZS do 30%. Žalosno je što Srbija i sve autokrate sprečavaju da se formira dvostranački sistem koji je najbolji al to je tako sa svim autokratama Srbije. Ne žele dvostranački sistem i jaku opoziciju pa prave marginalce.
Управо због таквих и сличних изборних превара, опозиција бојкотује изборе ако их буде расписао, али изгледа није добио дозволу за исте од својих све строжијих контролора са Запада.

Back