Formatiranje USB-a

Tiosav

Primećen član
Poruka
559
Pozdrav svima :)
E ovako; Moj komšija je kupio USB od 8 GB sa ciljem da snima sa kompjutera filmove pa da gleda preko LCD TV-a ili risivera što ga ima od kablovske, ne znam.
Uglavnom on je stavio USB u risiver i ovaj mu je obmah ponudio da ga formatira što je on i uradio i onda je sav srećan došao kod mene (on nema kompjuter) da mu nasnimim neke filmove da gleda. Naravno moj kompjuter je ponovo tražio formatiranje pošto ne poznaje taj fajl sistem, ali kad sam to hteo video sam da mi na USB-u prepoznaje samo 369 MB te je posle formatiranja u FAT32 i ostalo isto.
Postoji li opcija da se nekako taj USB vrati na 8 GB, bilo FAT ili NTFS
Unapred zahvalan

Evo još dodatni info što mi je posle rekao a to je da je on snimao sa TV-a na USB negde 1-1,5 sat i da je kao to obrisao. Pade mi na um da je možda moj komp prepoznao samo taj deo što je snimao pa sam mu vratio USB koji je on ponovo morao preko risivera formatirati pa da snima dok ga ne napuni pa da mi onda donese na formatiranje. Možda bude uspelo da onda pun USB formatiram, ali to ću videti tek sutra. Ako neko zna ili ima iskustva bilo bi još bolje

Poslednja izmena:
U disk managementu naces deo koji ne vidis kao "Unallocated Space".
Obrises ovih 360 i kusur MB, obrises unallocated i dobices ih spojene.
Iz disk managementa uradis format, mislim da ce prvo traziti da kreiras particiju.

I brisanje i formatiranje mozes desnim klikom na particije koje radis, a mozes i iz cmd.

http://www.ampercent.com/recover-lost-space-removable-usb-drive/9352/

Poslednja izmena:
Da, izgleda da si u pravu, pošto mi disk management uopšte nije pao na pamet. Ma palo mi na pamet da bi sa hirens CD-om to rešio ali sam skidao nešto (i još će skidati kaže bar 3 sata ) sa nitroflare film koji izgleda samo tamo ima a disk management potpuno zaboravi. :dash:
Hvala puno

Poslednja izmena:

Back