Forex

Relja74

Početnik
Poruka
21
Da li ima neko ko se bavi forexom i da li je moguće zaraditi od toga. Ako neko nešto zna može li da mi se javi jer želim da učim o tome a ne znam da li je prevara.

Da li ima neko ko se bavi forexom i da li je moguće zaraditi od toga. Ako neko nešto zna može li da mi se javi jer želim da učim o tome a ne znam da li je prevara.
To si video na instagramu verovatno da neki ljudi kao prodaju forex dojave i da se obogate. To ti je isto kao i kladionica, nekada dobijes nekada izgubis.

Poznajes li ekonomske fundamente poput interesnih kamate i sta to znaci za valute? Sta znaci bdp, inflacija, nezaposlenost, trgovinski balansi, balansi Centralnih banaka itd.?
Poznajes li tehnicku analizu na grafovima?
Poznajes li psiholosku analizu?
Znas li sta je menadzment novca?
To je tek pocetak, iskustvo trgovanja je najvaznije.
Oko 90% ljudi gubi novac na forex-u.

Poznajes li ekonomske fundamente poput interesnih kamate i sta to znaci za valute? Sta znaci bdp, inflacija, nezaposlenost, trgovinski balansi, balansi Centralnih banaka itd.?
Poznajes li tehnicku analizu na grafovima?
Poznajes li psiholosku analizu?
Znas li sta je menadzment novca?
To je tek pocetak, iskustvo trgovanja je najvaznije.
Oko 90% ljudi gubi novac na forex-u.
A ostalih 10% dobro zarađuje na ovima koji gube!?

Da bi ti dobio/izgubio neko mora da izgubi/dobije.
Na berzi i najpametniji ljude gube novac iako mogu dobro da procene situaciju ali skoro je nemoguce ubosti vreme kada treba uci/izaci iz pozicije. Postoji resenje za to ali covek mora da shvati neka pravila koja odudaraju od naseg svakodnevnog iskustva i onoga sto smo ucili kroz citav zivot. Sto je problematicno za veliku vecinu ljudi. Jako je vazno imati specifican psiholoski profil, vecina ljude to ne moze da postigne zato sto od malena nismo tako uceni. Svet berze je drugaciji od onoga sto smo mi uceni da donosi /odnosi neku vrednost.

Onda dolazi celokupna ekonomska , politicka i svaka druga osnova. Kao i poznavanje tehnicke analize na grafovima.
Nije uopste tako jednostavno ako zelis ozbiljno da se bavis time. Zato puno ljudi gubi novce. Ljudi cesto psiholoski pucaju i pod jako su velikim stresom.

Nisam siguran, ali mislim da je trgovina preko Forexa bila zabranjena u Srbiji. Inace je rec o magli (iako formalno nije prevara). Ne bih ulazio u tu pricu.

Back