Forever-living..i njihov multi-level zakonski način prodaje

Gotika

Ističe se
Poruka
2.476
Možda, moram da se ogradim, gajim odrećene predrasude kada je takav način prodaje u pitanju.
Imam drugaricu, koja tvrdi da se pronašla u tome...da je ne bih odbila izašla sam joj u susret i prisustvola...tim kućnim promocijama i seminarima....
Meni lično je to, ne znam pa blago rečeno, bez-veze...uspela sam da se nekako izvučem iz sledećih zvanja..kao nisam znala da mi je brat njihov član-kupac
Nisam skeptična prema proizvodima, ali jako su mi skupi za sada......i nekako mi je sve čudno..na tim skupovima svi tapšu govorniku za svaku reč...čak i kada je izjavio da je diplomirani-trgovac:dash:...ali ne da mu se smeju, već ...vaauu..diplomirani-trgovac...nekako mi sve sektaški izgleda....drugi običan svet koji je tu prvi put...je zbunjem...jer ne shvataju da narod nema novca i živaca i poznanika koji bi ušao u igru...što je njima jako bitno....oni koji nemaju poverenja u njih...kroz zavijenu formu, nazivaju ih lenjivcima i gubitnicima....pričaju da sa malo rada i truda mogu se imati i kuće sa bazenim..život u Dubaiju i tako...
Uzgred niko od njih me nije impresionirao svojim izgledom...imaju neki od njih mesečne plate do 1500 evra, a izgledaju prilično ne negovano, sa jeftinim komadima odeće...i ako ja nemam..ali znam šta je optimalno, i vredno i lepo i ukusno za ta primanja.
I ono najbitnije, nijedan proizvod nisam ni pogledala i ne znam kako izgledaju...mogu videti na netu....ali ne shvatljivo mi je sve to....trudila sam se da ne budem hejter.
Eto vaša mišljenja ot tome...inače su proizvodi na bazi aloje.

i nekako mi je sve čudno..na tim skupovima svi tapšu govorniku za svaku reč...

Imao sam prilike da vidim, upravo tako kako je opisano.
Poenta je da se impresioniraju novi klijenti koji bi kasnije jurili svoje prijatelje da im uvale proizvod koji se prodaje, deo novca ide njima a deo se raspoređuje piramidalno.
A valjda misle da se klijenti (potencijalne ovce za šišanje) mogu impresionirati muzikom, tapšanjem, govorima o lakoj lovi i lepom životu... kad sama gledao meni je sve to delovalo smešno ali ima ljudi koji se prime na to.

Nije sekta, ali ko da jeste. Sam (multi-level) marketing sistem je osmišljen tako da većinski deo kolača dobija onaj ko vodi tu šemu, dok ostali dobijaju znatno manji deo kolača. Da bi zarađivao neku ozbiljniju lovu moraš da ubediš mnogo ljudi da kupe proizvod ili uslugu koju firma nudi a to nije lako i moraš imati nekakvog da kažem trgovačkog duha, dakle da budeš veoma komunikativan, ljubazan, diplomatičan, da ideš od vrata do vrata (kao neka sekta) i da promovišeš proizvod tako da reč je o marketingu i prezentaciji što nije nikakva prevara već komercijala (trgovina) ukombinovana sa marketingom (reklamom) s tim da za razliku od klasične trgovine ovo ti je putna trgovina tako da zaboravi na priče tipa laka zarada i šta ja ti znam jer toga tu nema već je to posao kao i svaki drugi, mukotrpan s tim da se ovde može uspeti i živeti od svoga učinka. Dakle na osnovu broja prodatih proizvoda (na osnovu svojih zasluga) ti je i zarada tako da ako već imaš iskustva u trgovini onda ovo je odličan posao za tebe. I još nešto, pre nego što se upustiš i reklamiranje proizvoda neke kompanije obavezno prethodno progooglaj malo ime te kompanije da vidiš dali su prevaranti ili pravi posao pošto ima svakakvih firmi. To bi bilo to u kratkim crtama.

Back