Ford Focus electric .

Meni se ideja električnog vozila kao drugog automobila veoma sviđa.

Focus electric nisam vozio, čak ga nisam ni video uživo, jedino sam o njemu čitao u vestima. Iz tog razloga nije na meni da ti kažem ni za ni protiv.

Proanaliziraj svoju vozačku rutinu i na šta ti ide gro vožnje. Ako voziš dosta po gradu ili kraće relacije u lokalu onda ti električni auto ima smisla.

Zatim, iz koje se mreže puni, 220V, 380V? Klasičan utikač ili nešto specijalno? Koliko mu treba da se napuni?

Koji mu je deklarisani a koji STVARNI domet? Možeš li ga puniti na poslu ili u prevodu voziti za džabe? :)

Kad odgovoriš na ova pitanja bićeš veliki korak bliže ili dalje od kupovine.

Na kraju ključno pitanje: kakav auto sa klasičnim motorom dobijaš za iste pare i koje bi pare dao za gorivo i servise tokom 3-4 godine vožnje?

Focus electric nije dobar auto,iz razloga što mu je baterija mnogo loša,da ne govorim kad je zima,onda mu domet padne i do 50%.Ja bih preporučio El Golfa,oni su se jako dobro pokazali,u Norveškoj je najprodavaniji električni auto u 2015 godini.
Takođe Kia Soul nije loša.

Električna vozila su čista glupost, masno koštaju, baterije nisu napredovale što se tiče tehnologije u zadnjih 100 godina, nemaš de da puniš, puniš 10 sati za 100 km.

Pod dva: Ne možeš da puniš kad je minus, treba ti garaža sa grejanjem, fabrički podaci u praksi nemaju veze sa životom, posle manje od pola godine, baterije izgube pola kapaciteta, posle 2-3 godine baterije skroz riknu i koštaju da se zamene 3-4.000 evra itd.

Znači klopka za majmuna.

Bajdvej pre neki dan, vozimo se parizom i pored nas prolazi Reno Zoe, posle 5 minuta nailazimo a on se spucao u neki auto ispred a ja taman pričam kako je super auto na struju, može 150 km da pređe ali plaćaš mesečno rentu od 80 evra jer baterija u suštini nije tvoja :lol:

Back