Ford Fiesta

• Začetnik teme Začetnik teme e sad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

e sad

Zainteresovan član
Poruka
319
Sta mislite o ovom automobilu???

Ja sam odusevljena :super:

Interesuju me iskustva onih koji ga imaju...

Prilozi

• 2008fiesta-02.jpg
    2008fiesta-02.jpg
    42,7 KB · Pregleda: 117
Meni je isto veoma lep i mozda cak najlepsi auto te klase ali mislim da cemo tek za 4-5 godina moci nesto vise da kazemo o tom autu jer ce se dotad pokazati njegove vrline i mane.
Zasad ko ga ima moze samo da kaze da je odlican i tako to,za sve pare.:)

Cijena novog je :eek:
Za iste pare mozes uzeti fabiju :)
Ali drugar ima 2001 godiste fiestu 1.3,sa full opremom (bez koze i navigacije) polovnu platio prije dvije godine 4.000 eura vala navozas se s njom za kako smo je testirali finom i umjerenom voznjom 6 eura benzina na 100 kilometara jest otvoreni put ali fino bome :) to ona brzina do 80km/h..Tamam za studente :)

Fordaljke nikako ne drze cenu, ima jedna na placu odlicna 04god 1.4benz. sa metanom za 3800e ima klimu...
Po meni ima dosta boljih auta za te pare koliko je ta nova fiesta

Ne znam zasto ljudi podcjenjuju skodina vozila, ja sam vozao i staru i novu fabiju,nova je u unutrasnjosti mi jos bolja,nekako je tamam :) a vozao sam i skodu octaviu ne ovu facelift veco onu prije nje A5 meni se cini,super automobil,komforan,udoban dobar 1.9tdi sa 105hp motorom super :) a fina i potrosnja i ljudi se hvale na odrzavanje :)

Istina da sam samo prevalio u svakom po nekih ukupno 300 km voznje i da je to za mne sasvim dobar auto bez ikakve zamjerke...

evo jednog vlasnika

symbad:
Fiesta je konacno preuzeta iz auto salona, pa rekoh da se i ja predstavim.
Pre svega hvala svim clanovima koji su mi davali savete prilikom odabira i kupovine polovnjaka, na zalost nisam nasao toliko dobar polovnjak, pa sam odlucio da kupim nov auto :-)

Ford Fiesta 1.25, 82 KS benz.
Ima TREND Flex11 opremu:

Multifunkcionalni servo upravljac
Klima
ABS i ESP
Air Bag za vozaca i suvozaca
Radio CD MP3 sa prikljuckom za IPod
Svetla za maglu napred i pozadi
Grejane retrovizore sa elektronskim podesavanjem i pokazivacima pravca
Elektricne podizace stakala
15'' alu felne

Presao sam samo 200km sa njom, board za sada pokazuje 4.5 na otvorenom, ali je nisam vozio preko 100km/h jer pratim uputstvo za razradu novog motora iz prirucnika. Moj auto je bio Passat B6 ili Renault Laguna jer volim limuzine i ladje na putu, ali sam se odlucio za Fiestu iz prostog razloga sto je auto NOV :-) i za sada sam prijatno iznenadjen. Jednostavno nisam mogao vise da razmisljam da li je prava km na polovnjaku, da li je farban itd.....
Plastika enterijera je u skladu sa klasom auta, neko je rekao da je jeftino odradjena, ja se sa tim necu sloziti, takodje je neko spomenuo da vrata lupaju kao tepsije kada se zatvore, moracu i to da opovrgnem. Za klasu i ovaj novac, definitivno topla preporuka i best buy, mada: ukusi su razliciti. Ja sam razmatrao Pro Ceed-a i Hyundai i30, sa Fiestom sam dobio najbolji odnos cene/kvaliteta i smatram da sam napravio pravu odluku, barem po svojim kriterijumima.
Ukoliko neko ima pitanja i nedoumice, tu sam.
Ovo su neki prvi utisci, tema ce biti update-ovana i nadam se da ce biti jos informacija koje ce buducim vlasnicima ovog auta biti od koristi.

Pozdrav svima,

Vlada.

vd:
vidi se (da nisi)...
nema ni potrebe, uporedi cene fabije sa tom opremom i cena fiste, stim sto je fiesta lepsa i bolje lezi na putu, da nekazem najlepsi zenski auto bas u toj boji vrh, moja sestra je zamalo pazarila nju, nije bilo konkurencije cena- oprema na sajmu, fabija ima samo prednost jer ime "neke" veze sa golfom dvojkom, koja se ceni kod nas......

Poslednja izmena:
Ne znam zasto ljudi podcjenjuju skodina vozila, ja sam vozao i staru i novu fabiju,nova je u unutrasnjosti mi jos bolja,nekako je tamam :) a vozao sam i skodu octaviu ne ovu facelift veco onu prije nje A5 meni se cini,super automobil,komforan,udoban dobar 1.9tdi sa 105hp motorom super :) a fina i potrosnja i ljudi se hvale na odrzavanje :)

Istina da sam samo prevalio u svakom po nekih ukupno 300 km voznje i da je to za mne sasvim dobar auto bez ikakve zamjerke...

Izvini, al stara Octavia je sve samo ne udobna. Ja se vozio po regionalnom putu jednom malo duze i pitao se da li onaj auto ima amortizere.

2002. je predstavljena nova Ford Fiesta. Dok su prethodne generacije bile veoma blizu jedna drugoj, tako je Ford Fiesta potpuno nešto novo, četvrta generacija Fieste (6. ako se uzme u obzir restiling). Konačno, izgled Ford Fieste privlači pažnju, postao je atraktivan.
Velika svetla, naglašen blatobrani i veći naglasak na stajling u skladu sa principima fordovskog dizajna New Edge Ford Fiesta je dala utisak dinamičnog automobila. Ovo je dovelo do veće potražnje za Ford Fiesta-om među mlađom publikom.
Ford Focus je priča, koja je počela 1976. Na osnovu nove šasije, Ford Fiesta je pobedila u prostranosti i rukovanju. Njegovo ponašanje se pokazalo bezbednim u svim okolnostima. Kvalitet završne obrade nije najbolji, sa lošim kvalitetom plastike. Restilizovana verzija, koja se pojavila u 2005., potpuno ispravlja problem sa lošom plastikom usvajanjem nove instrument table. Pouzdanost, tako danas se više ne mogu naći velike nedostataci kod Ford Fiesta-e , to nije bio slučaj tokom ranih godina proizvodnje.
Razočaravajuća završna obrada na verzijama pre fejslifting.
Glavne prednosti malog Forda su nesumnjivo vozne karakteristike, lakoća vožnje i nisku stopa kvarova.
Osnovna zapremina prtljažnika 285 l je u klasi malih automobila i dalje veoma dobra.
Na početku dvadeset prvog veka, B - segmenta vozila počeo je intenzivno da sazriva. Prošlost su postali slabi motori, loša oprema i klimavo vešanje. Fiesta je odličan primer promena na bolje. Posle skoro decenije posle početka proizvodnje i dalje je atraktivan, mada neupadljiv automobil.

http://www.pmlautomobili.com/automobili/ford/ford_fiesta.html

ja imam jednu u zadnje 2 godine, presla je oko 75tkm, nije los auto, ne kvari se, al dosadan je vako, bilo koji italijanski mali auto je bolji. prije sam imao 2 lancie y, zakon su. a i potrosnja je oko 10l u gradu, mozda i jace, a u pitanju je 1.25 16v, jamahin blok motora. 2 brzina je duga, i neproracunata. na otvorenoj potrosnja oko 6l, mozda nesto manje. eto takoooo

ma idi, vozis fiestu ili lanciju koji dele karoseriju i potpuno isti motor, dizes lanciju a isti sa fordovim znakom nevalja, znaci da lupetas napamet i nemas pojma sta pricas, nije ford najbolji, ali pljuju ga oni sto nemaju pojma, procitaj malo...
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=8021
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4970
jel znas koliko ljudi voze fordove masine sa drugim znakom a zadovoljni su, ford ka nevalja a nov fica dobar, isti auto sa drugim znakom....
u pezou 1,6 d i 2.0 d dobri motori u fordu nevaljaju, ma dajte vise majketi, vozite forda i neznate!

Poslednja izmena:
ma idi, vozis fiestu ili lanciju koji dele karoseriju i potpuno isti motor, dizes lanciju a isti sa fordovim znakom nevalja, znaci da lupetas napamet i nemas pojma sta pricas, nije ford najbolji, ali pljuju ga oni sto nemaju pojma, procitaj malo...
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=8021
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4970
jel znas koliko ljudi voze fordove masine sa drugim znakom a zadovoljni su, ford ka nevalja a nov fica dobar, isti auto sa drugim znakom....
u pezou 1,6 d i 2.0 d dobri motori u fordu nevaljaju, ma dajte vise majketi, vozite forda i neznate!

fiesta i lancija ne dijele "karoseriju" i motor.
hahahahahaha, NEZNAMO NEZNAMO :)))))

Pozdrav ljudi. Posedujem staru ali ocuvanu Ford FIESTU 1,8D iz 2000-e. Medjutim imao sam peh juce, puklo mi je debelo crevo za vodu. S obzirom da zivim nedaleko od Novog Sada, aktivirao sam svog majstora koji nigde, ni u auto prodavnicama ni na otpadima nije nasao TO crevo za vodu. Mene zanima, da li mi neko MOZE POMOCI oko informacije ili slicno? Da li postoji crevo iz nekog drugog modela koje odgovara ovom modelu, ili telefon kod koga mogu da kupim ovaj deo. HVALA

Dobrodošao na forum :D
Ima u NS u Kisačkoj radnja specijalizovana za creva, tu negde u blizini pogrebne službe. Mora negde da postoji mogućnost da se to naruči, samo treba broj šasije.

Hvala, bolje vas nasao😊 Pokusavamo ceo dan. Zovi onog, nemam, zovi ovog nemam, zovi tipa koji prodaje delove samo za ovaj model - e bas to nemam.😀 Kao da vozim lamburgini pa mi fali neki redak deo a ne crevo obicno. Hvala na inform.Sutra cu proveriti.

Back