Food And Religion

gost 333986

Legenda
Poruka
58.056
Sta mislite o postovima, pre svega o njihovom fizickom-zdravstvenom uticaju?
Cini mi se da katolicka i protestantske crkve imaju mnogo liberalniji stav prema postu, narocito sto se tice duzine trajanja posta, a ako se ne varam u utisku, jer nemam relevantne podatke, pravoslavne crkve postu daju veci znacaj.
Ne ulazeci u pitanja veroucenja, zadrzavajuci se samo na posledicama posta, pozitivnim i negativnim, po covekovo fizicko zdravlje, sticem utisak da je muslimanski post jako nezdrav. Primetio sam da ljudi nakon celodnevnog uzdrzavanja od hrane jedu jako obilno sto zasigurno ostavlja posledice.
Kakvi su vasi utisci, pre svega mislim na muslimanske vernike?
Citao sam da slican nacin posta primenjuju i budisticki monasi, ne jedu nista o podneva do jutra narednog dana, a opet mi izgledaju jako zdravo i puni energije sto se kosi sa mojim utiscima o muslimanskom nacinu posta. Mozda je stvar u tome sto oni jedu do podneva sto organizam mnogo lakse podnosi za razliku od vecernjeg prejedanja.:bye:

Mislim da je bezveze da ti vera diktira sta smes da jedes a sta ne.
Sto se posta tice, post je, pa u neku ruku iskusenje, jer nije lako preci sa jaja i slanine na hleb i vodu samo svakog dana,

E sad, vegeterijanska ishrana verovatno ima neke prednosti, ali izgladnjivanje je krajnost.

mi sada organizujemo svetsko prvenstvo i dolaze nam takmicari iz 16 zemalja
izmedju ostalih, po specificnosti nacina ishrane i indijci, iranci i izraelci
svakom takmicaru smo poslali da nam posalju specificnosti u svojoj ishrani - sta jedu, sta ne
racunamo da indija ne jede govedinu, iran svinjetinu, izrael meso i mleko..i svi su napisali - jedemo sve :lol:
u egiptu sam bila svedok da se sem okorelih vernika, ostali bas ne pridrzavaju slepo pravila posta..pa u toku dana i te kako piju vodu i pojedu obrok
sve je u veri i u glavi
covek bez hrane moze da izdrzi nekih 40 dana..bez vode cini mi se nekih sedam, a bez vazduha 22min i 30sec

Back